Skuter-Scigacz 50/80ccm
• Strona 1 z 1
Skuter-Scigacz 50/80ccm
Witam!
Chcialbym zapytac czy jest jakas wieksza roznica predkosci pomiedzy
skuterami 50ccm typu runner/aerox a scigaczami 50ccm typu yamaha tzr/aprilla rs (chodzi mi glownie o przyspieszenie) a jesli tak to co trzeba wymienic zeby zwiekrzyc przyspieszenie skutera?
Chcialbym tagze zapytac co byscie mi zaproponowali jesli chodzi o scigacze 50ccm lub skutery ktore daja sobie z nimi rade.
ostatecznie moze byc 80ccm.
Off Topic:Widzialem wiele postow o tresci "nie istnieje takie cos jak scigacz 50ccm czy 80ccm" wiec jesli zamierzasz cos takiego pisac to lepjej od razu odpusc.
Wiec ze ta pojemnosc nie moze rownac sie z 600ccm lecz jest idealna dla 15-latka ktory nigdy nie jezdzil na biegowce (mowie tu o sobie) dlatego narazie tylko o takiej mysle a gdy sie naucze dobrze jezdzic-pomysle o czyms lepszym.
Chcialbym zapytac czy jest jakas wieksza roznica predkosci pomiedzy
skuterami 50ccm typu runner/aerox a scigaczami 50ccm typu yamaha tzr/aprilla rs (chodzi mi glownie o przyspieszenie) a jesli tak to co trzeba wymienic zeby zwiekrzyc przyspieszenie skutera?
Chcialbym tagze zapytac co byscie mi zaproponowali jesli chodzi o scigacze 50ccm lub skutery ktore daja sobie z nimi rade.
ostatecznie moze byc 80ccm.
Off Topic:Widzialem wiele postow o tresci "nie istnieje takie cos jak scigacz 50ccm czy 80ccm" wiec jesli zamierzasz cos takiego pisac to lepjej od razu odpusc.
Wiec ze ta pojemnosc nie moze rownac sie z 600ccm lecz jest idealna dla 15-latka ktory nigdy nie jezdzil na biegowce (mowie tu o sobie) dlatego narazie tylko o takiej mysle a gdy sie naucze dobrze jezdzic-pomysle o czyms lepszym.
-
untrel - Świeżak
To zależy od tuningu obu maszyn... ale jeśli chodzi o serie, np. Yamaha Aerox i Aprilia RS to mniej więcej na 3 biegu Apka będzie brała Yamahe.
Wyobrażam sobie doświadczonego posiadacza motorowera 50cc, np. umie szybko zmieniać biegi, itp. Nie wyobrażam sobie jednak doświadczonego skuterzysty ;P On to tylko full manetka i nic więcej... ;P
Wyobrażam sobie doświadczonego posiadacza motorowera 50cc, np. umie szybko zmieniać biegi, itp. Nie wyobrażam sobie jednak doświadczonego skuterzysty ;P On to tylko full manetka i nic więcej... ;P
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
C-bool napisał(a):Wyobrażam sobie doświadczonego posiadacza motorowera 50cc, np. umie szybko zmieniać biegi, itp. Nie wyobrażam sobie jednak doświadczonego skuterzysty ;P On to tylko full manetka i nic więcej... ;P
Heh faktycznie to troche trudne do wyobrazenia ale nie czepiac sie

Ok wiem juz ze scigacz 50ccm przegoni skuter o tej samej pojemnosci ale predkosc to nie wszystko (nie ,nie smieja sie ze mnie ze jestem powolny

I co byscie z danej klasy polecili najbardziej

-
untrel - Świeżak
Ja wybrałbym biegówke poniewaz jada na niej nie jest tak nudna jak na skuterze. Kupując biegówke 50cc musisz liczyc się z tym ze w mieście będziesz mieszał biegami jak szalony co czasem jest wk******- jezeli czujesz się na siłąch to powinines zmiane biegów opanowac w max 1 dzień.
-
miku - Świeżak
choppery nie są stworzone do wyścigów
Oczywiscie, że polecamy miniścigacza a nie odkurzacz. Sam przyznam się, że na odkurzaczu zdawałem tylko karte i to było chińskie. Zaczynałem od RS. A ostatnie tak mnie podkusiło i powiedziałem do kumpla żeby mi dał Jet-Force'a. Jak się kuźwa tym przejechałem 20m to odrazu zsiadłem i mówie"Jak tym ku*** można jeździć"
Jesli chodzi o przypsieszenie dobrze zrobionego Aeroxa to 50tki manualne odpadają, ale jeśli chodzi o v-max, to, żeby skuter przegonił minimściga to trzeba kasy w tuning włożyć.

Oczywiscie, że polecamy miniścigacza a nie odkurzacz. Sam przyznam się, że na odkurzaczu zdawałem tylko karte i to było chińskie. Zaczynałem od RS. A ostatnie tak mnie podkusiło i powiedziałem do kumpla żeby mi dał Jet-Force'a. Jak się kuźwa tym przejechałem 20m to odrazu zsiadłem i mówie"Jak tym ku*** można jeździć"

Jesli chodzi o przypsieszenie dobrze zrobionego Aeroxa to 50tki manualne odpadają, ale jeśli chodzi o v-max, to, żeby skuter przegonił minimściga to trzeba kasy w tuning włożyć.
CBR 600 F3
-
Fenek16 - VIP Ścigacz.pl
Ok. Teraz wiem ze moim przeznaczenie jest miec scigacz 50ccm
problem w tym ze nie moge znalezc w miare dobrego i taniego.
Prosze was o propozycje co moglbym kupic.
musi to byc rocznik min.2002 i kosztowac do 1500r euro.Nie wloze w niego wiecej poniewarz to ma byc na poczatek a nowka z salonu szkodabyloby mi poszalec.
Szczegolnie cieszylbym sie gdyby ktos mi pokazal swoja propozycje na mobile.de (musi byc z niemiec)
PzDr!!

problem w tym ze nie moge znalezc w miare dobrego i taniego.
Prosze was o propozycje co moglbym kupic.
musi to byc rocznik min.2002 i kosztowac do 1500r euro.Nie wloze w niego wiecej poniewarz to ma byc na poczatek a nowka z salonu szkodabyloby mi poszalec.
Szczegolnie cieszylbym sie gdyby ktos mi pokazal swoja propozycje na mobile.de (musi byc z niemiec)
PzDr!!
-
untrel - Świeżak
Jak masz do dyspozycji 1500 euro to nie lepiej kupić coś w PL do 5000 zł (spokojnie możesz znaleźć zarejestrowane w Polsce a więc opłaty masz zdecydowanie mniejsze bo wystarczy przerejestrować i wykupić OC), chyba że mieszkasz w Niemczech heh to się nie opłaca kupić w PL, pozdro
handel motocyklami
-
konrad1422 - Świeżak
-
miku - Świeżak
Używaj takiego czegoś :
[url=link]To co ma się wyświetlić[/url]
Przykład na Google
Tutaj (otwórz link)
[url=link]To co ma się wyświetlić[/url]
Przykład na Google
Tutaj (otwórz link)
-
Tomek00 - Bywalec
- Kobra
- Świeżak
miku-chwala ci za to ze jako jedyny zrozumiales
1: mam jednak 2000 euro
2: nie chce z polski bo moj tata zgadza sie na motorowej tylko z niemiec.
3. to dla mnie zrozumiale ze nie kazdemu sie chce szukac dobrego pojazdu dla malolata na mobile.de itp. i dlatego napisalem ze bylo by milo ale to nie jest konieczne!
Wystarczy ze mi podacie jaki scigacz 50/80ccm jest najodpowiedniejszy a ja juz sobie go poszukam
OT:oplaty zwiazane z rejestracja w polsce i transportem zasponsoruje mi tata

1: mam jednak 2000 euro
2: nie chce z polski bo moj tata zgadza sie na motorowej tylko z niemiec.
3. to dla mnie zrozumiale ze nie kazdemu sie chce szukac dobrego pojazdu dla malolata na mobile.de itp. i dlatego napisalem ze bylo by milo ale to nie jest konieczne!
Wystarczy ze mi podacie jaki scigacz 50/80ccm jest najodpowiedniejszy a ja juz sobie go poszukam

OT:oplaty zwiazane z rejestracja w polsce i transportem zasponsoruje mi tata

-
untrel - Świeżak
untrel napisał(a):nie chce z polski bo moj tata zgadza sie na motorowej tylko z niemiec.
Nie rozumiem twojego taty dlaczego uparł się na motorek z Niemiec? Fakt faktem że moto z zachodniej granicy nie jest może tak wyjechane jak w PL, ale podkreślam że w naszym kraju również można naleźć coś sensownego w przyzwoitych pieniążkach.
PS Tak przy okazji mam honde nsr 125 z Niemiec i jest na prawdę niezwykle zadbana, po prostu igiełka, pozdrawiam.
handel motocyklami
-
konrad1422 - Świeżak
ekhm ekhm..
1.Za jakies 2 tygodnie moj tata jedzie do niemiec sprowadzic samochod i motorek dla mnie
2.Zawsze jak pisze ze szukam motorka z niemiec lub polski to wyskakuja mi ludzie rozni z propozycjami kupna a nikt nie odpowiada na moje pytanie
3.Prosze o doradzenie mi jaki scigacz wybrac (ewentualnie chopper ,cross)
4.konrad1422-jak masz ta honde wystawiona gdzies na allegro itp. to chetnie zuce okiem
5.duzo jest problemu z rejestracja 80ccm lub 125ccm na 50ccm ??
1.Za jakies 2 tygodnie moj tata jedzie do niemiec sprowadzic samochod i motorek dla mnie

2.Zawsze jak pisze ze szukam motorka z niemiec lub polski to wyskakuja mi ludzie rozni z propozycjami kupna a nikt nie odpowiada na moje pytanie

3.Prosze o doradzenie mi jaki scigacz wybrac (ewentualnie chopper ,cross)
4.konrad1422-jak masz ta honde wystawiona gdzies na allegro itp. to chetnie zuce okiem
5.duzo jest problemu z rejestracja 80ccm lub 125ccm na 50ccm ??
-
untrel - Świeżak
Moja nercia nie jest na sprzedaż. Nie mam pojęcia o jaką pojemność Ci chodzi. Co do rejestracji na 125/50 czy 80/50 nie polecam ponieważ jest to nielegalne a w razie NW wiadomo co z tym będzie. PO wprowadziła nowe przepisy i nie każdy na stacji diagnostycznej się do tego podłoży jeśli na własne życzenie chcesz zarejestrować >50 na motorower to moto musi mieć swojego odpowiednika w klasie 50. Powtarzam nie radzę, lepiej zdaj na A1 i będziesz śmigał legalnie bez stresu w razie niepowodzenia, pozdro.
Jeśli chodzi o wybór motorku: viewtopic.php?t=5975
Jeśli chodzi o wybór motorku: viewtopic.php?t=5975
handel motocyklami
-
konrad1422 - Świeżak
-
marcin33331 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm