Cylinder Polini Race 80cc do YAMAHY DT 50 ??
			 • Strona 1 z 1

Cylinder Polini Race 80cc do YAMAHY DT 50 ??
Witam jestem posiadaczem YAMAHY DT 50 i zastanawiam sie nad kupnem nowego cylindra Polini Race 80cc co o nim sadzicie??? Czy oprocz wymiany cylindra sa koniecznie potrzebne jakies inne zmiany czy obejdzie sie bez.... ??

- Tomasz2009
- Świeżak
Kolega wyżej ma racje, co z tego ze masz nowy cylinder skoro wszystko inne masz te same, gaźnik skrzynia itp. doda ci to najwyżej z 20km/h wiecej i troche przyśpiesznia za cene 1500zł
Uważam, że Ci sie to nie opłaca, a zresztą będziesz musiał go jeszcze dotrzec co nie jest taką łatwą sprawą.
Ale to Twoje pieniądze i skoro uważasz że dasz rady to wszystko zrobić sam to kupuj.
Pozdr
				Uważam, że Ci sie to nie opłaca, a zresztą będziesz musiał go jeszcze dotrzec co nie jest taką łatwą sprawą.
Ale to Twoje pieniądze i skoro uważasz że dasz rady to wszystko zrobić sam to kupuj.
Pozdr
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<

- 

ChudyNs1
- Świeżak
Nie chodziło mi o części jakie on ma tylko że dobrze dotarty cylinder (50 cmm-zwykły) hula 20tys-25tys km a taki sportowy 80cmm polini to mniej więcej 8tys km i szlif  (jak są aluminiowe to do wyrzucenia)
 (jak sÄ… aluminiowe to do wyrzucenia) 
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
			a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
- 

Jonyl
- Świeżak
Re: Cylinder Polini Race 80cc do YAMAHY DT 50 ??
Tomasz2009 napisał(a):Witam jestem posiadaczem YAMAHY DT 50 i zastanawiam sie nad kupnem nowego cylindra Polini Race 80cc co o nim sadzicie??? Czy oprocz wymiany cylindra sa koniecznie potrzebne jakies inne zmiany czy obejdzie sie bez.... ??
Przy tym cylu przydałby się mocniejszy wał, łożyska wału...
Jezeli chcesz więcej z niego wycisnąc potrzebujesz tez większego gaźnika, krócca i membrany- przydałby się tez lepszy wydech bo seryjny moze miec za mały przelot.
Reasumując lepiej kupic 125 lub jakąs 70-tke na nikasilu i do tego gaznik 17,5 lub 19mm- lepszy efekt niz na polini race bez potrzebnego do niego osprzętu.
- 

miku
- Świeżak
wydech mam sportowy do mojego motoru tylko nie wiem jaki gaznik mam chyba 17.5 nie wiem a mozna np tylko dysze wymienic??? na wieksze czy trzeba kupic caly gaznik (400zl) ;/

- Tomasz2009
- Świeżak
			 • Strona 1 z 1

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości