Najlepszy CROSS
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Najlepszy CROSS
Witam mam problem chce kupić cross`a ... nie wiem jakiego zastanawiam się nad 4 modelami ale nie znam się tak dobrze jak niektórzy Użytkownicy Forum ... interesują mnie te 4 ...
1. KTM SX 125
2. Yamaha YZ 125
3. Suzuki RM 125
4. Honda Cr 125
chodzi mi o wytrzymałość tego sprzętu jaki by był ewentualny koszt naprawy w razie defektu no i oczywiście jak się spisują na torze
i jaka cena tak żeby nie przepłacić ...
Rocznik 2001-2003
proszę o pomoc
1. KTM SX 125
2. Yamaha YZ 125
3. Suzuki RM 125
4. Honda Cr 125
chodzi mi o wytrzymałość tego sprzętu jaki by był ewentualny koszt naprawy w razie defektu no i oczywiście jak się spisują na torze
i jaka cena tak żeby nie przepłacić ...
Rocznik 2001-2003
proszę o pomoc
Ostatnio edytowano 25/7/2008, 16:05 przez Ariss_21, łącznie edytowano 1 raz
- Ariss_21
- Świeżak
Yz... Najbardziej niezawodny sprzęt...
Husqvarna WR
motoktos napisał(a):Bez obaw możesz kupić takową Yamahę, właśnie dla początkujących jest ten sprzęt, dla początkujących jest on właśnie.
-
panzernacker - Bywalec
Ktm super sprzęt, może nawet lepszy od yamahy ale za to części są droższe i ogólnie KTM-y to sprzęty dla profesjonalistów a nie amatorów.
Yamaha yz niczym nie odbiega od KTM-a ale ma ten atut że części nie są drogie i są szeroko dostępne. Ja wolałbym yamahę, zawiecha kayaba, rama aluminiowa(model tegoroczny), bardziej żywotny silnik(dłuższe czasy między remontami) no i poprostu yamaha to yamaha
Yamaha yz niczym nie odbiega od KTM-a ale ma ten atut że części nie są drogie i są szeroko dostępne. Ja wolałbym yamahę, zawiecha kayaba, rama aluminiowa(model tegoroczny), bardziej żywotny silnik(dłuższe czasy między remontami) no i poprostu yamaha to yamaha
Motocross q r w a rządzi!!
-
arudni - Świeżak
KTM odobno mniej awaryjny, austryjacy stawiaja na niezawodnosc ale jak co licho trafi to trza sie wykartkowac troche... A yamaszka to popularny sprzet wsrod amatorów (i nietylko) wiec z dostepem czesci niema problemu no i a tansze niz KTM ( i czesci i motocykle) I chyba zrobiłbym tak jak radzil ci Tomek00 jak trafisz dobra okazje w dobrym stanie za małą kase to bierz Pozdrawiam
Yamaha DT 125R [SPRZEDANA] >> Aprilia RS 125 [SPRZEDANA] >> Yamaha YZF 250
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
22.10.08 ====> Zdałem Prawko
-
zdzichu123 - Bywalec
Ariss_21 napisał(a):Bo ja chce zacząć przygodę z crossem ....
A KTM nadaje się dla Amatora ?? czy lepiej nie bawić się takimi zabawkami ...
Choć KTM 125 i yamaha 125 mają podobną moc to ktm jest raczej dla zawodnika, w 100% nie ma kompromisów te maszyny zostały stworzone żeby wygrywać i to jest ich głównym celem, a yamaszki są bardziej przyjazne dla amatorów:)
Motocross q r w a rządzi!!
-
arudni - Świeżak
Być może, ale tylko w przypadku KTM'ów od 2004r. Poniżej japońce rządzą... Yamaha powiedzmy, że jest mało awaryjna, Suzuki ma świetne zawieszenie, Honda jak to Honda żadnych zastrzeżeń, poprostu zapiernicza, zapomniałeś jeszcze o Kawasaki...
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
Części to raczej nie problem... mowa rzecz jasna o nowych. Honda się niestety troszkę ceni i mogą one być nieco zawyżone w porównaniu do innych motocykli. Mimo wszystki Honda zawsze była i jest uważana za porządny sprzęt.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
- Barteekgno
- Świeżak
KTM SX 125, Yamaha YZ 125, Suzuki RM 125, Honda CR 125, Kawasaki KX 125, Husqvarna CR 125, wszystkie te motorki nadają się na początek. Przecież to jest wszystko prawie to samo i żeby naprawdę poczuć jakąś różnicę trzebaby się na nich wszystkich przejechać, a i tak byłaby niewielka. A co do części to na Olek Motocykle są wszystkie części do każdego z nich i w prawie równych cenach, więc do każdego części są i nie ma czegoś takiego jak "KTM ma drogie części", bo większość jest za tą samą kasę, a jak już coś jest droższe to minimalnie. Poza tym w takich motorkach mało co się psuje, wymienia się tylko tłok i leje dobre oleje i nic poza tym. Więc wybór polega tylko na wyborze marki którą się lubi, chyba że ma się okazję przejechać na wszystkich motorkach
KTM SX 250 08'(piekielna maszyna),
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
Husaberg FE 550 07'(śmierć na kółkach)
Husqvarna SMR 450 RR 08'(nie kupujcie tego, jeśli chcecie żyć;])
KTM SX 505 09' (najlepszy quad;))
KTM XC-F 505 09' (odlot;])
-
Dirt Rider - Świeżak
- Barteekgno
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2