Nowy sposób czyszczenia łancucha?
• Strona 1 z 1
Nowy sposób czyszczenia łancucha?
Ostatnio w TV widziałem jak koleżka czyścił łańcuch w rowerze takim ustrojstwem http://www.allegro.pl/item400878384_prz ... _tani.html i tak sobie pomyślałem czy nie można by tego zastosować w moto, tył na podnośnik, maszynka na łańcuch jedynaczka i na wolnych obrotach żeby trochę pochodziło. Nie wiem tylko czy łańcuch zmieści się do tego szmelcu, próbował ktoś?
- loony
- Świeżak
wygląda szmelcowato. łańcuch w moto jest jednak deko potężniejszy od rowerowego więc sukcesu nie gwarantuję. poza tym ja wyznaję zasadę, że łańcucha nie należy jakoś specjalnie czyścić. oczywiście pod warunkiem zwykłego drogowego użytkowania. jakieś specyfiki i szczotki moga uszkodzić O/X ringi. podczas mycia przetrzeć szmatką, posmarować smarowidłem i nie ma siły żeby nie działało.
-
SQ - Mieszkaniec forum
mhm, ostatnio jak czyściłem łańcuch to coś mnie naszło i siedziałem nad nim pół dnia, pucowałem szczoteczką do zębów, zużyłem butelkę nafty, no można było z niego jeść, a Ty mi mówisz ze nie trzeba jakoś specjalnie czyścić?! 

ZX-6R
- loony
- Świeżak
a po co?
nasmarujesz, rundniesz się 10km i będzie taki jak przed czyszczeniem. co innego jak ktoś lata po gruntówkach. to pewnie trzeba się nim trochę zająć. ale jeśli jeździ po szosie to smarowanie jest ważne, a nie czyszczenie na błysk.
nasmarujesz, rundniesz się 10km i będzie taki jak przed czyszczeniem. co innego jak ktoś lata po gruntówkach. to pewnie trzeba się nim trochę zająć. ale jeśli jeździ po szosie to smarowanie jest ważne, a nie czyszczenie na błysk.
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
SQ - Mieszkaniec forum
-
turboponczek - MEGA TROLL
wychodzÄ… elfi i myjÄ… ...
Ja tam biore szczotke drucianą, potem przetre szmatą i smaruje sprayem i jest git, a nie jakieś maszynki (niedługo będzie maszynka do wycierania dupy):D
Ja tam biore szczotke drucianą, potem przetre szmatą i smaruje sprayem i jest git, a nie jakieś maszynki (niedługo będzie maszynka do wycierania dupy):D
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

-
bastus - Bywalec
ja tam widzę rączkę za która się trzyma.. i "jeździ" po łańcuchu. a w środku obrotowe szczoteczki... i tyle mi wie wydaje... pierdoły jakieś . 

-
wszok - Świeżak
łańcuch ma przejść przez rolki, wlewasz np. naftę, i pewnie czymś tam kręcisz. Tylko czy to wytrzyma każdy łańcuch?
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
sa takie sprezty do czyszczenia lancucha np. w katalogu Louisa. Osobiscie uzywam takiego gadzetu ( motocyklowego) i sobie chwale. Zakaladam na lancuch. podlanczam butelke z nafta i krece kolem. Paere minut i lancuch swieci sie jak nowka. Urzadzenie ma w sobie sczotki ktore czyszcza lancuch. Pozniej zamiast nafty mozna wlac do butelki oleju i nasmarowaca, ale ja wole smarowac ketten szprejem
otake
http://www.******/product_in ... s_id=23141

otake

http://www.******/product_in ... s_id=23141
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Ostatnio w programie ROwer na TVN Turbo takie coś pokazywali i podobno nawet działe ...
tylko niewiem czy motocyklowy łańcuch tam wejdzie 

sprzedam :

-
bastus - Bywalec
-
pioterjawa - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości