Wyścigi motocyklowe.
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Wyścigi motocyklowe.
Witam!
Mam 17 lat i planuje rozpoczac przygode z wyścigami motocyklowymi w zwiazku z tym kieruje kilka pytan do bardziej doswiadczonych uzytkownikow jednosladow. Chcialbym wiedziec od czego mam zaczac.. konkretnie podstawy: wstapic do klubu ? W jaka maszyne sie zaopatrzyc? ? Gdzie najlepiej zaczac i oczywiscie Jak !? Jakie sa mniej wiecej koszty ? Czy tory wiscigowe udostepnione sa dla motocyklistow z poza zespolow, czy mozna jezdzic 'na wlasna reke' ? Czy w kuj-pom jedyny tor znajduje sie w poznaniu ? .. To chyba wszystko co chcialbym wiedziec jesli o cos waznego niezapytalem prosze o oswiecenie
.. (szukalem podobnych tematow ale nie moglem nic znalezc, jesli jest juz podobny temat prosze o link).
Mam 17 lat i planuje rozpoczac przygode z wyścigami motocyklowymi w zwiazku z tym kieruje kilka pytan do bardziej doswiadczonych uzytkownikow jednosladow. Chcialbym wiedziec od czego mam zaczac.. konkretnie podstawy: wstapic do klubu ? W jaka maszyne sie zaopatrzyc? ? Gdzie najlepiej zaczac i oczywiscie Jak !? Jakie sa mniej wiecej koszty ? Czy tory wiscigowe udostepnione sa dla motocyklistow z poza zespolow, czy mozna jezdzic 'na wlasna reke' ? Czy w kuj-pom jedyny tor znajduje sie w poznaniu ? .. To chyba wszystko co chcialbym wiedziec jesli o cos waznego niezapytalem prosze o oswiecenie

- Cube
- Świeżak
-
CeBeRek - Stały bywalec
Na ściganie nigdy nie jest za późno, moim zdaniem, kwestia raczej w jakiej to formie by miało być przedłożone.
viewtopic.php?t=16142&highlight=r125+cup
albo
http://www.aw.poznan.pl/akademia/sportowa.html
Też trochę przydatnych informacji może znajdziesz.
Z tego co pamiętam CBR125 jakiś Cup był ale nie wiem jak to wygląda w tym sezonie, więc nie będę Ci mącił w głowie.
Pozdrawiam.
viewtopic.php?t=16142&highlight=r125+cup
albo
http://www.aw.poznan.pl/akademia/sportowa.html
Też trochę przydatnych informacji może znajdziesz.
Z tego co pamiętam CBR125 jakiś Cup był ale nie wiem jak to wygląda w tym sezonie, więc nie będę Ci mącił w głowie.
Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Ścigacz.pl
CeBeRek napisał(a):Za poźno żeby zaczynać przygodę z wyścigami.
Dla ciebie, moze tak.

Dla niego, pelne zycie przed nim. Ja nie zaczylem sie scigac do 24 roku zycia. Nie jestem Rossi, ale frajde mam. Profesionaly np. Troy Bayliss zacza sie scigac jak mial 23 lata.
Cube, jedyne co ci moge poradzic to jest ze to jest sport dla ludzi z duzymi kieszeniami. Wienc jak chces wytszymac dulzej jak pare wysciguw, to musisz sobie kupic motocykl maly i latwy na oponah. Takze sobie znalesz tor blisko domu. Jeden z najwienkszych kosztuw moich sa opony i benzyna dle trasnportu spszentu.
- 418NV
- Świeżak
Re: Wyścigi motocyklowe.
Cube napisał(a):[...]
Czy w kuj-pom jedyny tor znajduje sie w poznaniu ? .. To chyba wszystko co chcialbym wiedziec jesli o cos waznego niezapytalem prosze o oswiecenie.
Ponieważ prosisz o oświecenie to tak tylko "oświecę": Poznań nie leży w kujawsko-pomorskim

"Człowiek bez pasji jest martwy"
- gray wolf
- Świeżak
418NV napisał(a):CeBeRek napisał(a):Za poźno żeby zaczynać przygodę z wyścigami.
Dla ciebie, moze tak.![]()
Dla niego, pelne zycie przed nim. Ja nie zaczylem sie scigac do 24 roku zycia. Nie jestem Rossi, ale frajde mam. Profesionaly np. Troy Bayliss zacza sie scigac jak mial 23 lata.
Cube, jedyne co ci moge poradzic to jest ze to jest sport dla ludzi z duzymi kieszeniami. Wienc jak chces wytszymac dulzej jak pare wysciguw, to musisz sobie kupic motocykl maly i latwy na oponah. Takze sobie znalesz tor blisko domu. Jeden z najwienkszych kosztuw moich sa opony i benzyna dle trasnportu spszentu.
I oczywiście jesteś dyslektykiem? Masz na to papiery i nie widzisz czerwonych podkreśleń ?
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Ceberek : Ujme to tak - moze zapozno moze i nie .. na motorach jezdze juz troche czasu ale co prawda nie scigam sie, ale jesli mam szanse to pragne tego sprobowac
.
xyzzz : Chodzilo mi konkretnie o motory .. lubie skuterki
ale co do wyscigow na nich to niewidze siebie w tym.
silver : Dzieki
418NV : Dzieki za odp. a co do tematu to prawda moze i nieosiagne jakis szczegolnych wyroznien ale napewno bede sie staral bo liczy sie przeciez pasja prawda ?
gray wolf : Sorki glupia pomylka z mojej strony.. poprostu szukalem najblizszego toru i czytalem o Poznanskim z tego wynika pomylka
Dzieki wam za odp.. a jesli ktos jeszcze mogl by napisac cos pomocnego to byl bym wdzieczny ... (moze jakies dobre kluby w kuj - pom ? / Jakie motorki polecacie w miare mozliwosci tanie , sprawdzone itp. poprostu dosc popularne na wyscigi (moze suzuki gs500? / honda cbr 125/ aprilia rs125? (pojemnosc jest mi obojetna:) )
)

xyzzz : Chodzilo mi konkretnie o motory .. lubie skuterki

silver : Dzieki

418NV : Dzieki za odp. a co do tematu to prawda moze i nieosiagne jakis szczegolnych wyroznien ale napewno bede sie staral bo liczy sie przeciez pasja prawda ?

gray wolf : Sorki glupia pomylka z mojej strony.. poprostu szukalem najblizszego toru i czytalem o Poznanskim z tego wynika pomylka

Dzieki wam za odp.. a jesli ktos jeszcze mogl by napisac cos pomocnego to byl bym wdzieczny ... (moze jakies dobre kluby w kuj - pom ? / Jakie motorki polecacie w miare mozliwosci tanie , sprawdzone itp. poprostu dosc popularne na wyscigi (moze suzuki gs500? / honda cbr 125/ aprilia rs125? (pojemnosc jest mi obojetna:) )

- Cube
- Świeżak
CeBeRek napisał(a):418NV napisał(a):CeBeRek napisał(a):Za poźno żeby zaczynać przygodę z wyścigami.
I oczywiście jesteś dyslektykiem? Masz na to papiery i nie widzisz czerwonych podkreśleń ?
Niw wiem co ci lerzy z moim pisaniem, ale praszam ze muj Polski nie zdaje na twojim poziomie.
I jak widze ze czytasz moje wiadmosci, od jedengo moderatora do drugiego...prace twoja jako moderator jest sprawdzania tresci tematu, a nie krytykowac kogos gramatyke. Specjalnie jak kten tos nie pisze po Polsku od 15 lat...
- 418NV
- Świeżak
Silver : Przeczytalem wszystko na zamieszczonych przez Ciebie linkach za co Ci bardzo dziekuje... wiele sie dowiedzialem... co do Fiat Yamaha Cup to postaram sie zebrac kase choc wiem ze nie bedzie latwo, no i moze uda mi sie wystartowac w 125
. Co do drugiego linku na temat akademi sportowej w poznaniu, napewno to przemysle, musze sie wiecej dowiedziec i sadze ze sie na to pisze
.
Postaram sie jeszcze znalezc cos o cbr125 i innych ciekawych klasach na dobry poczatek. Jesli cos znajde to zamieszcze tutaj linki moze jeszcze komus sie przydadza..
Chlopaki nie klucmy sie o gramatyke (sam niejestem geniuszem j.pol), piszmy o motocyklach. Zaowazylem ze co kilka tematow zaczyna sie debata o j.polskim i pierwotny temat zanika bo coraz wiecej osob wlacza sie w 'klutnie'.. taka moja skromna uwaga

Postaram sie jeszcze znalezc cos o cbr125 i innych ciekawych klasach na dobry poczatek. Jesli cos znajde to zamieszcze tutaj linki moze jeszcze komus sie przydadza..

Chlopaki nie klucmy sie o gramatyke (sam niejestem geniuszem j.pol), piszmy o motocyklach. Zaowazylem ze co kilka tematow zaczyna sie debata o j.polskim i pierwotny temat zanika bo coraz wiecej osob wlacza sie w 'klutnie'.. taka moja skromna uwaga

- Cube
- Świeżak
Cube rzycze wileu sukcesow i oczywiscie tego zebys zebral hajs a pozniej zdobyl jakiegos sponsora
wiem jak to jest ze zbieraniem kasy bo sam zbieram na kat.A i motor
trzeba wkoncu wybrac sie do roboty 

only god can judge me
-
kagiva - Świeżak
Dzieki za to co mowisz no i zycze Tobie tez zdobycia postanowionego przez Ciebie celu .. a co do kasy to wiadomo trzeba ciezko pracowac i kombinowac zeby cos skolowac ale damy rade jak zwykle
odrobina szczescia moze zdzialac cuda hehe
. Staram sie powiekszac dzien w dzien swoja wiedze na temat sportów motocyklowych lecz nie powiem ze jest tego malo..

- Cube
- Świeżak
418NV napisał(a):CeBeRek napisał(a):418NV napisał(a):CeBeRek napisał(a):Za poźno żeby zaczynać przygodę z wyścigami.
Niw wiem co ci lerzy z moim pisaniem, ale praszam ze muj Polski nie zdaje na twojim poziomie.
I jak widze ze czytasz moje wiadmosci, od jedengo moderatora do drugiego...prace twoja jako moderator jest sprawdzania tresci tematu, a nie krytykowac kogos gramatyke. Specjalnie jak kten tos nie pisze po Polsku od 15 lat...
Ceberkowi jescze daleko do moderatora. Co do wyścigow, nigdy nie jest za poźno, przynajmniej na jakies amatorskie sciganie. Wejdź sobie na stronke poświęconej torowi, czy tam automobilklubu wielkopolskiego. Czytalem nawet ostatnio jakies artykuly na ten temat. Są organizowane rozne wyścici dla amatorow z rożnymi pojemnosciami, ale niech sie wypowie ktos bardziej zorientowany..
Ostatnio edytowano 17/7/2008, 07:07 przez Dominik_YZF, łącznie edytowano 1 raz
-
Dominik_YZF - Bywalec
Słuchaj, poprawiłem tylko żałosne błędy ortograficzne, jest też cała masa stylistycznych, Bardzo prosze nie zalewaj nas tym syfem, który robisz z języka ojczystego,lub znajdź sobie program sprawdzający pisownie. Raz już zostałeś ukarany za to samo. Łamiesz w ten sposób regulamin, ja nie pisze na niemieckich forach bo kiepsko u mnie z niemieckim, może też powinnienneś znaleźć sobie forum w języku w którym potrafisz pisać. Zgłaszam do moderatora.418NV napisał(a):Dla ciebie, moze tak.![]()
Cube, jedyne co ci moge poradzic to jest ze to jest sport dla ludzi z duzymi kieszeniami. Wienc jak chces wytszymac dulzej jak pare wysciguw, to musisz sobie kupic motocykl maly i latwy na oponah. Takze sobie zalesz tor blisko domu. Jeden z najwienkszych kosztuw moich sa opony i benzyna dle trasnportu spszentu.

-
icid - VIP Ścigacz.pl
Cube radziłbym ci jednak na poczatek FYC 125 lub CBR125 CUP:
http://www.scigacz.pl/Puchar,Honda,CBR, ... ,5030.html
Jak najbardziej miescisz sie w przedziale wiekowym.Na kazdy inny puchar w Polsce 125 jest za słaba -zakładając ,ze masz ambicje walczyc o cos a nie tylko statystowac
Jesli masz juz troche doswiadczenia w jezdzie na drodze, i miałes okazje jezdzic czyms wiecej niz 125, mozesz spróbowac od sportowej 600, moim zdaniem idealna dla kogos ,kto juz troche panuje nad motocyklem i chce zacząc przygode z torem wyscigowym
Powodzenia
http://www.scigacz.pl/Puchar,Honda,CBR, ... ,5030.html
Jak najbardziej miescisz sie w przedziale wiekowym.Na kazdy inny puchar w Polsce 125 jest za słaba -zakładając ,ze masz ambicje walczyc o cos a nie tylko statystowac
Jesli masz juz troche doswiadczenia w jezdzie na drodze, i miałes okazje jezdzic czyms wiecej niz 125, mozesz spróbowac od sportowej 600, moim zdaniem idealna dla kogos ,kto juz troche panuje nad motocyklem i chce zacząc przygode z torem wyscigowym
Powodzenia
- torowiec
- Świeżak
OK dzieki za link .. na gleboka wode narazie niechce sie zucac (chodzi konkretnie o 600ccm), poniewaz nie mam wprawy w wyscigach na torze.. w miare mozliwosci moge pojezdzic na wyzszych pojemnosciach raczej 'turystycznie' lecz nie na tor.. puki co
.... co do FYC 125 oraz CBR 125 troszke o tym czytalem i sadze ze to sa konkurecje dla mnie lecz napewno duzym mankamentem sa pieniadze bo z czytanych tekstow sadze ze zorganizowanie odpowiedniej maszyny, oraz rzeczy organizacyjne nie wyniosa mniej niz 15tys. Zaowazylem takze ze wielu kierowcow, ktorzy odniesli juz sukcesy w swiecie sportow motocyklowych, pierwsze swoje trofea zdobywali w wieku okolo 15 lat (w miare przecietnie) .. takze sadze ze musze sie pospieszyc i nadrobic
bo z tego wynika ze jestem juz 'stary' ( za kilka dni wskocze w 17 rok zycia
). Trzeba myslec pozytywnie
.

- Cube
- Świeżak
icid napisał(a):Słuchaj, poprawiłem tylko żałosne błędy ortograficzne, jest też cała masa stylistycznych, Bardzo prosze nie zalewaj nas tym syfem, który robisz z języka ojczystego,lub znajdź sobie program sprawdzający pisownie. Raz już zostałeś ukarany za to samo. Łamiesz w ten sposób regulamin, ja nie pisze na niemieckich forach bo kiepsko u mnie z niemieckim, może też powinnienneś znaleźć sobie forum w języku w którym potrafisz pisać. Zgłaszam do moderatora.418NV napisał(a):Dla ciebie, moze tak.![]()
Cube, jedyne co ci moge poradzic to jest ze to jest sport dla ludzi z duzymi kieszeniami. Wienc jak chces wytszymac dulzej jak pare wysciguw, to musisz sobie kupic motocykl maly i latwy na oponah. Takze sobie zalesz tor blisko domu. Jeden z najwienkszych kosztuw moich sa opony i benzyna dle trasnportu spszentu.
Z tego co widze to nikt ci broni do muzgu nie trzyma zreby moje wiadomosci czytac.

Jestem tutaj poniewarz nie chcialem zapomniec jak pisac i czytac po Polsku zupelnie. Oczewiscie takze interesuje mnie stan hobbi motocyklowy w Polsce.
Jest troche smieszne, jak my mamy kogos na mojim forum ktury po Angielsku dobrze nie piesze, to nie jest durzy problem. Karzdy rozumie ze caly swiat nie muwi po Angielsku... A tu "robie syf z ojczestygo jenzyka". Buj sie Boga zeby ktos po Polsku doskonale nie umiaj pisac. Widze ze twuj horyzont myslenia jest dosyc waski.
- 418NV
- Świeżak
Nie no Labiss dostał bana bo miał 3 ostrzeżenia, a ten robi z moderatorów idiotów i dalej jest na forum...
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
-
SQ - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 2 • 1, 2