Zobacz wątek - Pierwszy motocykl.Opinie użytkowników Suzuki Bandit 600(650)
NAS Analytics TAG

Pierwszy motocykl.Opinie użytkowników Suzuki Bandit 600(650)

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Postprzez falconiforme » 15/7/2008, 07:56

turbo, a sprzęta naprawiłeś po ostatnim wypadku? Chyba nie zamierzasz być takim "kozakiem" tak "tommy"?
viewtopic.php?t=10561&highlight=wypadki+tommiego
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez turboponczek » 15/7/2008, 10:05

SQ napisał(a):turboponczek...
ile Ty masz lat.

20

SQ napisał(a):Twoja ignorancja połączona z przesadną pewnością siebie zwala z nóg.

własnie *nie* jestem pewny siebie, ale lubie zapierdalac. Trudno.
Jestem ignorantem - ale to juz nie Twoja sprawa.

SQ napisał(a):ehhh...
15s. do 235km/h

przeczytaj uwazne co napisałem. Wyraznie podkresliłem ze *od* 200 *do* 235 - 15 sec mu zajmuje.

SQ napisał(a):jeśli mogę doradzać, olej r1 i sięgaj po haykę. jest trochę cięższa, ale przecież masz to w du..pie

dzieki za rady, ale ja sam wiem co bedzie dla mnie lepsze. Nad haja tez sie grubo zastanawiałem. Jednak postawiłem na r1.

falconiforme napisał(a):turbo, a sprzęta naprawiłeś po ostatnim wypadku?

naprawiłem, zapie*dala jak wczesniej :D

falconiforme napisał(a):Chyba nie zamierzasz być takim "kozakiem" jak "tommy"?

nie, nie zamierzam. 8)
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez motorbikepit » 21/7/2008, 00:20

hmm, to ja nie wiem co wy za dziorki macie, mi od 180-at do 200-cie to juz sie dluzy i trzeba juz miec troche prostej do dyspozycji i to mowa o 5-ym biegu bo na 6-tce to juz calkiem kiszka , a co dopiero powyzej, z reszta od innych uzytkownikow ktorzy juz sporo na tych sprzetach jezdza nie slyszalem za bardzo zeby komus przekraczal licznikowe 220 km/h podkreslam licznikowe bo w rzeczywistosci to i tak zapewne sporo mniej .

hmm a jak Ty turbopoczek sadzisz ze bandit juz za slaby i chcesz od razu r1 to gratuluje ..... , glupoty :)

bo chyba nie sadzisz ze na r1 sobie odkrecisz manetke tak jak w bandicie i bedziesz dalej na niej siedzial ?
motorbikepit
Świeżak

Postprzez Ryba » 21/7/2008, 06:38

sa dwie teorie... jedna mowi, ze mozna smailo siadac na mocne moto byle miec olej w glowie, to czlowiek da rade, ale moim zdaniem lepsza jest druga teoria... nie o to chodzi, zeby dac rade, ale o to zeby sie czegos nauczyc... slabsze moto wybacza wiecej bledow i zazwyczaj (zazwyczaj slabsze moto sa lzejsze) latwiej na nim wychodza wszelkiego rodzaju manewry, a szczegolnie pokonywanie zakretow.... wiec moim zdaniem lepiej stosowac progresje pojemnosci i wagi... ale to tylko takie moje przemyslenia z wlasnego doswiadczenia...
przyczajony tygrys, ukryty smok... zielony smok... Kawasaki
Obrazek
Ryba
Świeżak

Postprzez SQ » 21/7/2008, 09:07

no i to jest bardzo słuszne podejście.
SQ
Mieszkaniec forum

Postprzez motorbikepit » 21/7/2008, 11:53

oj z tym olejem w glowie to wiadoma sprawa, ale idac tym tropem to ja teraz po kilku latach przerwy jezdzac wczesniej tylko mz wiem ze tez bym wsiadl nawet na hajke i nia jezdzil, ale co to za jazda by byla, a w momencie jak bym sie poczule pewniej pewnie by sie to zle skonczylo, dla mnie lub dla niej :)
chociaz czasem szczescie jest o wiele wieksze niz rozum wlasciciela wiec moze i by sie nawet skonczylo bez atrakcji jakims cudem :)

z tym ze koles pisze ze lubi zapier .... a to roznica jesli ma takowe plany swierzo po wskoczeniu na r1, chociaz mysle ze raczej szybko sie przekona ze mozliwosi tego sprzeta wielokrotnie przekraczaja jego umiejetnosci i nauczy sie pokory i zapier.. odlozy n apozniej, chyba ze juz nie bedzie mial takiej mozliwosci no ale nie ma co pisac zarnych senariuszy.
Ale mimo ze turbopoczek marudzisz ze b6 slaby po tak krotkim czasie to moge sie zalozyc ze wiekszosc kolesi mykajacych juz na b6 sezon czy dwa objechala by Cie spokojnie, chyba ze jestes jakims samorodnym talentem hehe
motorbikepit
Świeżak

Postprzez Flow » 21/7/2008, 12:18

ale przesiadajac sie z np lekkiego 50 "enduro" potem na 600setke plastika i tak bedziesz musial sie znow uczyc podstaw skrecania itd moim zdaniem to dokonca sluszne nie jest...no ale ile ludzi tyle zdan
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Postprzez turboponczek » 21/7/2008, 12:33

wszystko jest dla ludzi - i tego sie trzeba trzymać.
Dlaczego niemiałbym sobie kupic r1 ?

motorbikepit napisał(a):Ale mimo ze turbopoczek marudzisz ze b6 slaby po tak krotkim czasie to moge sie zalozyc ze wiekszosc kolesi mykajacych juz na b6 sezon czy dwa objechala by Cie spokojnie, chyba ze jestes jakims samorodnym talentem hehe

nie wiem czy ludzie jezdzacy pare sezonów na b6 mnie objadą czy też nie. Nie obchodzi mnie to - jezdze dla siebie a nie dla innych.
Ostatnio edytowano 21/7/2008, 17:58 przez turboponczek, łącznie edytowano 1 raz
turboponczek
MEGA TROLL

Postprzez Flow » 21/7/2008, 13:16

tu przyznaje racje turbopoNczkowi , nie lubie takiego gadaia, "bo tamten to Cie objedzie" , "a z tamtym to szans nie masz" a po cholere ma miec szanse na ulicy? jezdzi dla siebie i juz,to nie tor ze musi byc DE best, mi tez gadali ze jak kupie na 1 moto 600 to mnie kolesie na 125 beda brali , ahaaaa i na skrzyzowaniu odjechalem kolesiowi na 900rr a 125 to po 2 biegu juz w lusterku nie widzialem o kolesiach w czarnych bmw nie wspominajac;p bezsensowne gadanie to dla mnie
ścigacz to portal dla gimnazjalistów chcących R1 na pierwszy motocykl oraz dla pseudo speców którzy mogą im w tym wyborze pomóc.
Flow
Stały bywalec

Poprzednia strona

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 37 gości

na górê