Laickie pytanie dot fzr1000 bez exup
• Strona 1 z 1
Laickie pytanie dot fzr1000 bez exup
Witam
Gdzie znajduje się filtr oleju w tym motocyklu, ponieważ chcialem sam zmienic oliwe i nie moge go znalezc.Filtra nowego jeszcze nie mam i moze z stąd problem.Proszę o pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam
Gdzie znajduje się filtr oleju w tym motocyklu, ponieważ chcialem sam zmienic oliwe i nie moge go znalezc.Filtra nowego jeszcze nie mam i moze z stąd problem.Proszę o pomoc, z gory dziekuje i pozdrawiam
- Szyna
- Świeżak
Z przodu silnika, schowany za kolektorami. Musisz trochę poodkręcać owiewki żeby się do niego jak i korka spustowego dobrać.
http://bikepics.com/members/numberuno/ | | www.diety-treningi.pl Jakby ktoś potrzebował, zapraszam.
- numberuno
- Świeżak
Witam ponownie filtr oleju znalazlem był za kolektorami jakby w "radiatorze", sruba spustowa po lewej stronie silnika z tyłu.Mam pytanie moto jezdzi na polsyntetyku, czy zastosowac olej motul 5100 10w40, lub moze lepiej 5100 o lepkosci 15w50 ponoc oba polsyntetyki, co polecicie.moto głównie jezdzone w szybkich trasach
- Szyna
- Świeżak
Moto zalałem motulem 5100 10w-40 takim jak wczesniej.
Dziwi mnie jedna rzecz mianowicie filtr oleju pasował jak ulał natomiast uszczelka która była razem z filtrem oryginalnie zapakowana była za duża do obudowy filtra, musiałem zostawić starą,ciekawe czy nie będzie ciekł olej przy dłuższych trasach
Dzięki i pozdrawiam
Dziwi mnie jedna rzecz mianowicie filtr oleju pasował jak ulał natomiast uszczelka która była razem z filtrem oryginalnie zapakowana była za duża do obudowy filtra, musiałem zostawić starą,ciekawe czy nie będzie ciekł olej przy dłuższych trasach
Dzięki i pozdrawiam
- Szyna
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości