Zobacz wÄ…tek - Crashpad - z czego?
NAS Analytics TAG

Crashpad - z czego?

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Crashpad - z czego?

Postprzez neuro » 11/7/2008, 11:36

Witam.

Potrzebuję dorobić końcową częśc crashpadów do mojej SV650S.
Same tulejki są już w ramie, jednak kończą się one gwintem, sugerującym brak elementu przyjmującego ew. uderzenie przy szlifie.
Czy powinienem dorobić ów elwment z np. aluminium (zgadzałoby się kolorystycznie z ramą ;) czy powinien to być materiał miękki, amortyzujący?

Dziękujkę za sugestie i pozdrawiam,
p.
Załączniki
crashpad.JPG
SV650S crashpad - tuleja
crashpad.JPG (22.07 KiB) PrzeglÄ…dane 2721 razy
neuro
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 11/7/2008, 11:43

mimowszystko nalegam na amteriał miękki gdyż rozbiac taką końcówkę z metalu przy uderzenie metal nie zabsorbuje siły uderzenia tak jak tworzywo i grozi to zgięciem ramy. Ja swoje mam z bardzo twardej gumy i z czegoś takeigo proponuję Ci wykonać końcówki...
YZF R1
Moderator

Postprzez cezare » 11/7/2008, 14:57

craschpad hmm.... teroia siły wg cezare ...

1) energia lecącego na glebę sprzęta musi się gdziś zużyć zanim *********** Ci jego samego...
2) montujesz craschpady dedykowane gdyż, każdy sprzęt ma inną masę własną i inną ramę która wytrzymuje inne naprężenia..zanim padnie.
3) działający craschpad łamiąc się zużywa energię ( była energia - się złamało - więc została WYDANA i jej nie ma już )
4) a skoro energia glebowania została zużyta do złamania craschpada to mniej już jej zostało żeby ci pogiąć ramę... - pozostaje szlifowanie ...

a jak już tak ************** że Ci craschpad nie pomoże - to już nic ci nie pomoże ;) on jest tak zaplanowany żeby strzelić wcześniej niż jakiś element ramy ;) na ile procent wcześniej - nie wiem ;) ... także robienie samemu Craschpadów hmm.. wątpię ;)

fizycy - strzelać do mnie ... / poprawiać etc.
cezare
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez cezare » 14/7/2008, 17:44

kurwa
cezare
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez YZF R1 » 14/7/2008, 18:56

I sie cezare doigrałeś hehe pozdrawiam
YZF R1
Moderator

Postprzez neuro » 15/7/2008, 14:12

Dzięki, dorobię chyba odbojnik z jakiegoś możliwie elastycznego materiału, twardej gumy lub czegoś podobnego.

Pozdr,
p.
neuro
Świeżak

Powrót do Akcesoria motocyklowe

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości

na górê