Bandit 650 vs Hornet
• Strona 1 z 1
Bandit 650 vs Hornet
Witam
Jako początkujący pisze do Was z prośbą otóż na przyszły sezon planuje kupić swój pierwszy motor, i nie wiem nad czym się zdecydować:) Bandit czy Hornet. Chce wydać +/- 13000. Ma być do jazdy turystycznej wiedz na pewno wygodny i mało awaryjny. Sporo czytałem o nich i skusiłem się na Bandita 650 ale im więcej czytam tym większy mętlik w glowie:/ Ukierunkujcie moje myśli
A może coś innego?
Pozdrawiam
Jako początkujący pisze do Was z prośbą otóż na przyszły sezon planuje kupić swój pierwszy motor, i nie wiem nad czym się zdecydować:) Bandit czy Hornet. Chce wydać +/- 13000. Ma być do jazdy turystycznej wiedz na pewno wygodny i mało awaryjny. Sporo czytałem o nich i skusiłem się na Bandita 650 ale im więcej czytam tym większy mętlik w glowie:/ Ukierunkujcie moje myśli

Pozdrawiam
- marcinek__85
- Świeżak
- marcinek__85
- Świeżak
hornet i bandit to dwa rozne motocykle, hornet typowy naked, a bandit typowy turystyk szosowy......co wiecej tu mowic, wybor nalezy do Ciebie co bardziej Ci podchodzi.
Nie ma nic piekniejszego niz dwa kola i jeden slad...
Yamaha YZF 600 Thundercat
Yamaha YZF 600 Thundercat

-
Taser - Bywalec
marcinek__85, zapomniałeś przejrzeć ponad 100 stron "co na 1-szy motocykl"?
Hornet tańszy w utrzymaniu. Olej co 12000 nie co sześć i zawory chyba co 24tys.
Polecam innÄ… wersjÄ™ "Horneta":
http://www.wisebuyers.co.uk/motorcycles ... CBF500/78/

Hornet tańszy w utrzymaniu. Olej co 12000 nie co sześć i zawory chyba co 24tys.
Polecam innÄ… wersjÄ™ "Horneta":
http://www.wisebuyers.co.uk/motorcycles ... CBF500/78/

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
bandit jest ok. sam mam i go chwalę. mocny, całkiem elastyczny, nie jest zbyt narwany. do tego można wyregulować zawiechy pod siebie. w hondach nie zawsze jest to możliwe. do tego, jak ktoś słusznie zauważył to dwa różne motocykle. poza mocą, hornet nie posiada owiewki, a bandit może.
istotny minus bandziora to masa. potrzeba do niego silnej ręki.
istotny minus bandziora to masa. potrzeba do niego silnej ręki.
-
SQ - Mieszkaniec forum
Tylko i wyłącznie hornet. Dawiaj na priva to ci wytłumaczę. Pozdro 666
http://www.gandalf.riderblog.pl | zapraszam
-
Gandalf - Świeżak
co na priv? jak na priv? ja też chcę wiedzieć dlaczego mam gorszą maszynę od Twojej
przekonuj publicznie!

przekonuj publicznie!
-
SQ - Mieszkaniec forum
Horneta posiadam, Banditem śmigałem pare razy. Moc przemawia na korzyść Horneta, moment obrotowy także. Składanie się w winkielki na Hondzie a na Suzuki to całkiem inna bajka. Na korzyść Szerszenia. Spalanie - brawa dla bandyty, chociaż jak mu przekręcisz do oporu to łyknie jak wszystko;-)
I najważniejsze: radocha z jazdy, bo czy nie o to w tym wszystkim właśnie chodzi?? tu Hornet jest mistrzem nad mistrze z Nakedów klasy 600-750.
Pozdrawiam
I najważniejsze: radocha z jazdy, bo czy nie o to w tym wszystkim właśnie chodzi?? tu Hornet jest mistrzem nad mistrze z Nakedów klasy 600-750.
Pozdrawiam
-
Gandalf - Świeżak
bo i hornet to nie jest konkurencja dla bandita. inna klasa motocykli. ale wszystko co powiedziałeś jest zapewne prawdą, chociaż horneta w życiu nie prowadziłem.
a z ciekawości. masz jakąś regulację zawieszeń?
a z ciekawości. masz jakąś regulację zawieszeń?
-
SQ - Mieszkaniec forum
co do regulacji to niby jest, ale ja nigdy się w to nie zagłębiałem, bo tak jak jest ustawione, to jest miodzio jak dla mnie. Co do porównywania obydwu sprzętów to masz rację. Nie mają one tego samego zastosowania. Bandyta bardziej pod turystę a Szerszeń pod winklomaniaka
-
Gandalf - Świeżak
-
SQ - Mieszkaniec forum
No właśnie a mi chodzi o turystykę:) ale też żeby nie wydawać na niego za dużo, był łatwy w utrzymaniu bo chciałbym dojeżdżać nim do pracy a mam 20 km w jedna stronę no i w weekendy wypad na wycieczkę jakąś:) nie mam zamiaru się ścigać z "dawcami" tylko cieszyć się z jazdy:)
- marcinek__85
- Świeżak
Taser napisał(a):hornet i bandit to dwa rozne motocykle, hornet typowy naked, a bandit typowy turystyk szosowy......co wiecej tu mowic, wybor nalezy do Ciebie co bardziej Ci podchodzi.
obydwa to nakedy.....
Hornet ma więcej plusów niż bandit, ale jest za mocny dla początkującego...
Bandit 1200
-
Kedar-88 - Stały bywalec
ale jest inne przeznaczenie.
to jakbyś porównywał dużego bandytę i FZ1 (mam na myśli obecne roczniki)
to jakbyś porównywał dużego bandytę i FZ1 (mam na myśli obecne roczniki)
-
SQ - Mieszkaniec forum
Ja mam Bandita 650 S zastanawiałem się nad Hornetem czemu wybrałem bandiora bo akurat był do kupienia. To jest mój pierwszy moto, jeżeli śmigasz do pracy to na obydwu dojedziesz , jak chcesz na turystykę to bandzior, ma owiewki , jak po winklach to jeden i drugi , czasy kiedy będziesz mógł powiedzieć że dało by sie szybciej ale na tym parchu sie nie da są daleko przed Tobą ( tak mi sie zdaje ). Na czym byś nie śmigał musisz zdobyć doświadczenie i wiedzieć czego oczekujesz i chcesz tak jak we wszystkim, poczytaj zastanów się rozsądnie, i nie wnikaj za głęboko
bo to i tak nie ma sensu. Jedyne co to zwróć uwagę na moc nie powinna być za duża 

-
synjutrzenki - Świeżak
A ja powiem tak. Nieważne co kupisz, ważne w jakim stanie to będzie. Obydwa sprzęty są wdzięczne. Pozdrawiam.
PS. aha, no i koniecznie przejedź się na obydwu sprzętach. To troszkę wykrystalizuje twoje oczekiwania.
PS 2. A to konsola taka...
PS. aha, no i koniecznie przejedź się na obydwu sprzętach. To troszkę wykrystalizuje twoje oczekiwania.
PS 2. A to konsola taka...
-
Gandalf - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości