Najlepsza firma?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Najlepsza firma?
Pytanie tak jak w temacie a precyzyjniej interesuje mnie która firma (robi,jest) najlepsze kaski do motocyklów sportowych?
AMOK
CBR F3
CBR F3
- AK
- Świeżak
Ano niestety serio wiem że ciężko stwierdzić więc tak mniej więcej może pare firm jak kto uważa może ktoś ma najlepszą i mógł by sprecyzować dla czego...ja niestety jestem nowy w tym temacie a chciał bym poznać opinie innych...z tego co wiem to podobno SHOEI ma dobre kaski ale czy to prawda...? Słyszałem też że im droższy kask tym lepszy ale czy to prawda też nie wiem, a nie kryje że chciał bym się dowiedzieć...
AMOK
CBR F3
CBR F3
- AK
- Świeżak
Nie wiedziałem że niektóre kombinezony na ściga mogą kosztowac nawet 5 tys
http://moto.allegro.pl/159_czesci_motoc ... %BC&a_enum[52]=all

http://moto.allegro.pl/159_czesci_motoc ... %BC&a_enum[52]=all
-
Tomek00 - Bywalec
hefron napisał(a):Najprościej spojrzeć na cenę. Im tańszy tym gorszy. Popatrz jakie firmy mają jakie ceny i te z najdroższymi modelami będą najlepsze.
z tym stwierdzeniem sie nie zgodze , do konca. Mianowicie przy bardziej znanych firmach czesto "doplaca" sie za marke produktu, mimo iz bardzo podobny kask innej firmy moze byc tanszy, ale nie gorszy.
- Juve
- Świeżak
Patrz na kaski używane przez wyczynowców. Każdy z wiodących producentów ma modele, które spełniają ich wymagania.
Na torach GP zobaczysz głównie: Arai, Shoei, X-lite, Suomy ... Schuberthy - są rzadkością.
W F1 masz tylko Arai i Schubertha.
Podjedź do sklepu, gdzie jest większy wybór i poprzymierzaj topowe modele. Zobacz, które kaski pasują na Twoją głowę. Potem dobierz kolor i po sprawie ... będziesz miał super kask.
Patrz na materiał, z którego kask jest wykonany (unikaj termoplastiku)
Na torach GP zobaczysz głównie: Arai, Shoei, X-lite, Suomy ... Schuberthy - są rzadkością.
Podjedź do sklepu, gdzie jest większy wybór i poprzymierzaj topowe modele. Zobacz, które kaski pasują na Twoją głowę. Potem dobierz kolor i po sprawie ... będziesz miał super kask.
Suzuki GSR600/Burgman 650 /Volkl Racetiger/BlackKnight Ion Storm
- pistol
- Świeżak
pistol napisał(a):Patrz na kaski używane przez wyczynowców. Każdy z wiodących producentów ma modele, które spełniają ich wymagania.
Otaką odpowiedź mi chodziło...wielkie dzięki ta porada jest jak skarb...

AMOK
CBR F3
CBR F3
- AK
- Świeżak
Poszukując dobrego szczękowca patrzyłem na Airohy i dominował tam termoplastik...
To rzeczywiście nie ta półka.
Choć mają ciekawe rozwiązania z dedykowanymi bluetoothami do swoich kasków.
To rzeczywiście nie ta półka.
Choć mają ciekawe rozwiązania z dedykowanymi bluetoothami do swoich kasków.
Suzuki GSR600/Burgman 650 /Volkl Racetiger/BlackKnight Ion Storm
- pistol
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Akcesoria motocyklowe