konsekwencje niezaplacenia mandatu
• Strona 1 z 1
konsekwencje niezaplacenia mandatu
Zalozmy "czysto hipotetycznie" ze dostalem mandat, a nie za bardzo mi sie usmiecha to placic. Jakie sa tego ewentualne konsekwencje? Dodam, ze oficjalnie jestem niepracujacym nigdy studentem, ale mam wyrobiony NIP.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Może przyjść komornik do Twojego miejsca zameldowania i "prosić" o zapłacenie. Jeśli nie przyjdzie to ściągają ze zwrotu podatku dochodowego. Jeśli nie pracujesz to nie wiem. Ja nie płace, a też mam "czysto hipotetycznie" mandat 

-
hefron - VIP Åšcigacz.pl
MadboY też posiadam swój NIP a nie pracuje. Komornik zgłosił się do mojego domku po kaske.Więc lepiej zapłacić od razu bo potem naliczy jeszcze sobie koszty egzekucji ( w moim przypadku coś koło 10 zł)
-
sepo - VIP Åšcigacz.pl
można jeszcze inaczej, jeśli w ciągu dwóch lat nie przyjdzie to sprawa ulegnie ustawowo przedawnieniu, albo rób jak ja aby się urząd skarbowy nie przyczepił spłacaj swoje mandaty ale ratami, ja płace po 20 zeta miesięcznie i nikt mi złego słowa nie powie, dla nich liczy się abyś płacił, wtedy dadzą ci spokój 

AGAINST SLOW
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
ZAPRASZAM PO MOTOCYKLE i AKCESORIA
-
kosta - VIP Åšcigacz.pl
Re: konsekwencje niezaplacenia mandatu
MadboY napisał(a):Zalozmy "czysto hipotetycznie" ze dostalem mandat, a nie za bardzo mi sie usmiecha to placic. Jakie sa tego ewentualne konsekwencje? Dodam, ze oficjalnie jestem niepracujacym nigdy studentem, ale mam wyrobiony NIP.
Ja miałem tak trochę ponad rok temu. Załapało się 100zł za picie jak to student a po 4 miesiącach zamiast opłaty pocztowej 2,5zł trzeba było ją domnożyć x10 i dodać do kwoty mandatu.... obciach jak cholera

Teraz jak mam dobrÄ… pracÄ™ to wolÄ™ na pocztÄ™ i no fear

ps.przesyłam z tego miejsca serdeczne pozdrowienia dla Pana Komornika

Szczęśliwy posiadacz kat.ABC prawa jazdy. Obecnie w trakcie C+E...
-
mr_neox - Świeżak
MadboY - generalnie do komornika sie nie ucieka, ew wladze miasta/powiatu sie w to bawia (vide mandat za picie, za jazde bez biletu itp). Jesli masz na koncie mandat karny - od policji - np za predkosc, przed koncem roku przychodzi pismo w ktorym jestes informowany iz posiadasz ilestam ze zwrotu podatku ale obciazone jest to mandatem. Nie odeslanie pisma znaczy ze zgadzasz sie zaplacic mandat ze zwrotu. Ot, ja wlasnie tak oba mandaty w calej historii splacilem
A inne, typu rozpijanie nieletnich itp z parku obok technikum jeszcze - do dzisiaj nic nie przyszlo

A inne, typu rozpijanie nieletnich itp z parku obok technikum jeszcze - do dzisiaj nic nie przyszlo

Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
MadboY napisał(a):Dzis zaplacilem, niemile uczucie dawac taka kase za nic.. ale coz.
Za nic? Za darmo mandatów nie rozdają

Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
wiklad napisał(a):MadboY napisał(a):Dzis zaplacilem, niemile uczucie dawac taka kase za nic.. ale coz.
Za nic? Za darmo mandatów nie rozdają
Za milosc do motocykli i do zap*****a. Co zrobisz? Dales po gaznikach to bulisz!! Zycie

CBR 600 F4i
-
herbatka - Świeżak
Troche inaczej bylo. Bylem na torze i tam sie wyzylem w bezpiecznych warunkach (tak ze przez nastepne kilka dni mialem zakwasy w nogach). A mandat dostalem w drodze powrotnej po trasie na 5km przed chata. Sie rozluznilem i zapomnialem, ze na Siekierkowskim lubia z wideoradarem jezdzic. Zeby bylo smieszniej wcale nie jechalem jakos szybko, jechalem tempem aut... pech chcial, ze auto przede mna to byl policyjny (nieoznakowany) Passat z wideoradarem z tylu. Dlatego czuje niesmak, ale trudno..
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
no niestety nie miło mój braciszek dostał ostatnio 200zł to nie miał pasów i jechał w klapkach dosłownie 1 km po piwko ;/
o konsekwencjach tu nic nie ma ale to taki mały epizodzik....
drogie to piwo;/
o konsekwencjach tu nic nie ma ale to taki mały epizodzik....

Rozpędzić się jest łatwo, ale zatrzymać można nie mieć okazji...
- Junior59
- Świeżak
Junior59 napisał(a):no niestety nie miło mój braciszek dostał ostatnio 200zł to nie miał pasów i jechał w klapkach dosłownie 1 km po piwko ;/
o konsekwencjach tu nic nie ma ale to taki mały epizodzik....drogie to piwo;/
W tym przypadku akurat nic go nie usprawiedliwia go że nie miał pasów, za klapki się mandatu nie dostaje

f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
"NiewÅ‚aÅ›ciwe obuwie – jazda w klapkach czy butach na wysokim obcasie (panie) sprawia, że nie do koÅ„ca kontrolowany jest pedaÅ‚ hamulca, a zbyt sÅ‚abe jego ciÅ›niÄ™cie w wiÄ™kszoÅ›ci przypadków" 

Rozpędzić się jest łatwo, ale zatrzymać można nie mieć okazji...
- Junior59
- Świeżak
Alej ak niemasz nic to do 5 lat nic nikt ci nie zabierze jak nic nie masz nasiebie tka jak ja
Wtedy moga mandaty i 4000 nakładac i tak niezapłace
Wszystko mam popisane na rodzinke.
A po 5 latach mozna miec wszystko na siebie bo juz państwo nie ściga za długi

A po 5 latach mozna miec wszystko na siebie bo juz państwo nie ściga za długi
cztery w rzędzie wjedzie wszędzie
- HWC
- Świeżak
super... to rozumiem że przez 5 lat pracować na czarno żeby mandatu ze zwrotu podatku nie zabrali? do tego zamknąć konto w banku i drzwi do domu zabić gwoździami?
Zachowujesz się tutaj jak szczeniak, z twoimi pomysłami powinieneś występować w kabarecie żenua.pl
Zachowujesz się tutaj jak szczeniak, z twoimi pomysłami powinieneś występować w kabarecie żenua.pl
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości