Kawasaki ZX6R.
Litorewe oznaczenie po rozmiarze to indeks predkosci i jest bardzo wazny. ZR to >240km/h.
Sadze, ze moglaby byc z indeksem W (do 270 km/h) lub Y (do 300km/h).
Nawet jesli nie jezdzisz z takimi predkosciami, to warto miec zapas, bo z tego co pamietam opona dostaje dany indeks jesli przez godzine jazdy z predkoscia X sie nie rozpadla (co znaczy ze po 1,5h moze sie rozleciec... choc nie musi). Co jak co, ale opony warto miec mocne.
A co do szerszej gumy to na pewno bedzie sie moto inaczej prowadzilo i zaryzykuje stwierdzenie, ze gorzej... Ale to na pewno Ci wyjasni ktos kto wie to lepiej niz ja...
Sadze, ze moglaby byc z indeksem W (do 270 km/h) lub Y (do 300km/h).
Nawet jesli nie jezdzisz z takimi predkosciami, to warto miec zapas, bo z tego co pamietam opona dostaje dany indeks jesli przez godzine jazdy z predkoscia X sie nie rozpadla (co znaczy ze po 1,5h moze sie rozleciec... choc nie musi). Co jak co, ale opony warto miec mocne.
A co do szerszej gumy to na pewno bedzie sie moto inaczej prowadzilo i zaryzykuje stwierdzenie, ze gorzej... Ale to na pewno Ci wyjasni ktos kto wie to lepiej niz ja...

Olo
-
Olo_82 - Świeżak
Skręc sobie serwisówkę i zobacz jakie tam są opony, jeśli tył jest 170/60 to zostaw taki rozmiar. Ty jako kobieta nie potrzebujesz wielkiego lacza do wyrywania blaszek
. Co do firm to napewno dobre sÄ… Michelin i Metzeler.

-
Dominik_YZF - Bywalec
a ja mam z tylu 160/60/17 cz nie taka jest w oryginale? a może ja mam założona mniejsza niż powinna byc? niech ktoś sprostuje. bo teraz będę miał wymianę i chciałem założyć taka sama.
małe To. czy na przód i na tył musowo opony tej samej firmy ?
małe To. czy na przód i na tył musowo opony tej samej firmy ?
-
wszok - Świeżak
No a wiec postaram sie miec zapas
dzieki Olo o cos takiego mi chodzilo
tylko ze skad ja mam skrecic serwisowke
bede szukala a co myslicie o Michelin Pilot ?? albo Pirelli Diablo ?? czy mam patrzec na wzor bieznika czy raczej to sie olewa ? wiecie zebym sobie jakichs opon typowo na tor nie sprawila

Tylko ZX6R 96' ale tez boli
5 min w zyciu, czy zycie w 5 minut

- LadyGosiek
- Świeżak
w dziale Mechanika jest temat odnosnie serwisowek, ktore mozna pobrac przewaznie w pdf-ie moze akurat znajdziesz cos odnosnie twojej kawki. temat ma pare stron wiec nie chce mi sie przegladac ale moze akurat
about5877.html
about5877.html
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Ostatnio edytowano 30/6/2008, 23:18 przez Dominik_YZF, łącznie edytowano 1 raz
-
Dominik_YZF - Bywalec
Panowie i Panie pochwale sie moja pierwsza jazda motocyklem... hmm na parkingu, zwir, odjechala mi noga jak wsiadalem i co ... gleba ;p
0 uszkodzen ciala i motocyklu...
mam ok 170 cm wzrostu i to bylo gl. przyczyna + zwir...
na drodze juz lepiej ale skreca sie ciezko... probowalem przeciwskretu choc i tak baaaaaaaardzo duzo pracy przedemna.
Musze sie nauczyc kotrolowac manetke gazu, w ogole to wszystkiego musze sie nauczyc ! ;p
na drodze juz lepiej ale skreca sie ciezko... probowalem przeciwskretu choc i tak baaaaaaaardzo duzo pracy przedemna.
Musze sie nauczyc kotrolowac manetke gazu, w ogole to wszystkiego musze sie nauczyc ! ;p
ucze sie ... na zx6r `03
-
dudek - Świeżak
Kurde jak patrze na allegro na komplety to sa ale 180/55/17 i 120/60/17 mozna tak zeby tyl byl nizszy ?? bo u mnie sa jednakowe wysokosci lepiej trzymac sie tego co mam ??

- LadyGosiek
- Świeżak
ja tez dzis probowalam przeciwskretu i powiem ze jestem milo zaskoczonadudek napisał(a):Panowie i Panie pochwale sie moja pierwsza jazda motocyklem... hmm na parkingu, zwir, odjechala mi noga jak wsiadalem i co ... gleba ;p

- LadyGosiek
- Świeżak
LadyGosiek napisał(a):Kurde jak patrze na allegro na komplety to sa ale 180/55/17 i 120/60/17 mozna tak zeby tyl byl nizszy ?? bo u mnie sa jednakowe wysokosci lepiej trzymac sie tego co mam ??
Napisz do sprzedawcy, ze chcesz inny komplet, podaj swoje wymiary ( bez skojarzeń

-
Dominik_YZF - Bywalec
a co myslicie jak bym zalozyla 55 na tyl a 60 na przod ??

- LadyGosiek
- Świeżak
Lady, opony Pirelli z serii Diablo sa naprawde godne polecenia. Duzo uzytkownikow je sobie chwali i wielu z moich znajomych kupuje tylko Pirelli.
I zgodze sie z YZF R1 - w 90% przypadkow zmiana zalecanego przez producenta rozmiaru opon zle sie konczyla. Poczytaj opinie w dziale "Akcesoria motocyklowe", tam wielu forumowiczow podzielilo sie negatywnymi wrazeniami z tego typu zabiegow. Podany w serwisowce rozmiar opon jest najbardziej optymalny i dedykowany do tego modelu motocykla. Opona to jednyny kontakt moto z podlozem i nie warto przy tym kombinowac.
I zgodze sie z YZF R1 - w 90% przypadkow zmiana zalecanego przez producenta rozmiaru opon zle sie konczyla. Poczytaj opinie w dziale "Akcesoria motocyklowe", tam wielu forumowiczow podzielilo sie negatywnymi wrazeniami z tego typu zabiegow. Podany w serwisowce rozmiar opon jest najbardziej optymalny i dedykowany do tego modelu motocykla. Opona to jednyny kontakt moto z podlozem i nie warto przy tym kombinowac.
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ja polecam Continental Road Attack albo Michelin Pilot Power, te pierwsze bardzo miękkie świetnie się kleją i szybka zużywają te drugie moim zdaniem to taki kompromis miedzy szybkim zużywaniem i klejeniem do nawierzchni...i bardzo fajny maja wzór bieżnika co jes rzeczą najmniej istotną
-
YZF R1 - Moderator
Tylko ze nie wiem czy te rozmiary ktore mam sa fabryczne ;/ a manuala nie widze do mojego modelu wezme chyba Michelin Pilot Power
jak by ktos trafil na manual do ZX6R 96 rok dajcie znac
bo ja chyba slepa jestem

- LadyGosiek
- Świeżak
A wiec jak by kogos interesowalo
ceny opon mamy takie same
mowie konkretnie o francji michelin u nas wychodza nawet troszke taniej 

- LadyGosiek
- Świeżak
Zgadza sie Gosiek kiedyś też patrzyłem opony za granicą w stanach w niemczek we włoszech i jest prawie to samo w USA trochę taniej ale z przesyłką wychodzi więcej wiec kupić gumy za granicą to raczej kiepski interes....
-
YZF R1 - Moderator
YZF to co myslisz zakladac takie jakie mialam do tej pory ?? bo nie wiem czy te rozmiary sa fabryczne 

- LadyGosiek
- Świeżak
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 25 gości