CPI vs DERBI
• Strona 1 z 1
CPI vs DERBI
Witam wszystkich
Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat tych motocykli
Mam zamiar zakupić CPI lub Derbi SM 50
Jeśli ktoś z urzytkowników szanownego forum posiada taki motocykl prosił bym o napisanie opini !
Najbardziej zależy mi na opiniach odnośnie CPI gdyż nie umiem znaleść nic na temat tego motocykla
Chciałbym sie dowiedzieć coś na temat tych motocykli
Mam zamiar zakupić CPI lub Derbi SM 50
Jeśli ktoś z urzytkowników szanownego forum posiada taki motocykl prosił bym o napisanie opini !
Najbardziej zależy mi na opiniach odnośnie CPI gdyż nie umiem znaleść nic na temat tego motocykla
- Baran00
- Świeżak
Baran00 napisał(a):Słyszałem że CPI posiada silnik AM6 czyli jeden z lepszych silników 50ccm
Nie jeden z lepszych, tylko najlepszy.
Do Derbi jest dużo więcej części. Łatwiej będzie go potem sprzedać. Nie wiem też jak z jakością plastików w CPI...
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Ja bym wybrał CPI ze względu na am6, moc jest podobna a silnik derbi łapie straszne wibracje podczas jazdy i w derbiakach lubi się elektryka chrzanić, 3 znajomych miało derbi (różne modele) i każdy miał z tym problemy. Cpi też nie jest chińskim badziewiem jak niektórzy mówią, to naprawdę dobra marka i produkty są solidne.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Wszystko urzywki !!
I jest z tym tak że derbik rok 2002 (chyba jeszcze am6 lub juz silnik derbi niewiem )
a CPI 2005r.
Cene ta sama
a jeśli chodzi o reszte to powiem że niewiem bo nie byłem oglądac !!!
jesli zna ktoś te moto i może coś o nich napisac to bardzo prosze
http://otomoto.pl/cpi-50-sm-power-senda ... 30630.html
http://otomoto.pl/derbi-senda-supermoto ... 46818.html
I jest z tym tak że derbik rok 2002 (chyba jeszcze am6 lub juz silnik derbi niewiem )
a CPI 2005r.
Cene ta sama
a jeśli chodzi o reszte to powiem że niewiem bo nie byłem oglądac !!!
jesli zna ktoś te moto i może coś o nich napisac to bardzo prosze
http://otomoto.pl/cpi-50-sm-power-senda ... 30630.html
http://otomoto.pl/derbi-senda-supermoto ... 46818.html
- Baran00
- Świeżak
Derbi nigdy nie miało Am6 zawsze silnik swojej konstrukcji.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
mysle ze to co ja napisze to ci pomoze w wyboże ja mam cpi oliver sport i szczeze mówiąc nie nazekam .kupilem go nowego i juz jeżdze 2 lata i jeszcze nigdy mnie nie zawiódł u mechanika bylem tylko 1 zeby mi blokady zciągna jego v max wynosi tyle ile fabryka dala czyli 80 i szczeze jakbym mial wybierac miedzy derbikem a cpi to bym wziął cpi. ale wybór do ciebei nalezy .Pozdro for all
- nowik123321
- Świeżak
Landryss25 napisał(a):Derbi nigdy nie miało Am6 zawsze silnik swojej konstrukcji.
To wytłumacz mi dlaczego pasują do niego części tuningowe id am6'tki skoro derbi robi silniki "swojej konstrukcji". Daję głowę, że są to silniki rebrandowane czyli w zasadzie identyczne.
- spychu14
- Świeżak
Zamiast tak gadać że może ma to, może ma to lepiej chyba poszukać jakiegoś źrodła bo nie wierzę że nigdzie nie jest to napisane.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
witam ja mam cpi supermoto ultimate 50 jestem z niego bardzo zadowolony tylko mam jedną rade jeśli potrzebujesz części do silnika to kupuj je u dilera yamahy ja potrzebowałem uszczelkę to u cpi powiedzieli mi że mam czekać 3 tygodnie poszedłem do yamahy i za dwa dni była do odbioru a motorek godny polecenia
- Martin
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm