Homologacja Cross
• Strona 1 z 1
Homologacja Cross
Witam
jestem nowym ujeżdżaczem dwu kołowych ogierów i na początku trafiłem na problem.
A więc mam cross'a 125 ktm i tutaj pytanie do was czy wszystkie krosy maja homologacje do jazdy po drogach publicznych??
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość przez administratorów jak i użytkowników
jestem nowym ujeżdżaczem dwu kołowych ogierów i na początku trafiłem na problem.
A więc mam cross'a 125 ktm i tutaj pytanie do was czy wszystkie krosy maja homologacje do jazdy po drogach publicznych??
Pozdrawiam i proszę o wyrozumiałość przez administratorów jak i użytkowników
- duska
- Świeżak
Nie wszystkie, mają homologację tylko te przystosowane.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Jeśli ma homologację to już raczej nie nazywamy motocykla crossem, a hard enduro. Cross - stworzony na tor, enduro - ulica, teren (posiada lampy i inne pierdółki potrzebne do homologacji). Tak więc żaden fabryczny cross nie ma homologacji. Można wszystkie potrzebne rzeczy (lampy, etc.), dać na potrzebne badania i wtedy pojazd otrzymuje homologację.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
Chyba lewe bo w maluchach było jedne lewe lusterko, ale też nie jestem tego pewien.
-
CeBeRek - Stały bywalec
MISZA-EPD napisał(a):kierunków chyba nie trzeba
Na pewno nie trzeba są motocykle bez nich, wtedy używa się rąk.
-
CeBeRek - Stały bywalec
Zapomnieliście o lampie stopu. Jak chcesz dokładnie wiedzieć co potrzeba to podejdź do stacji kontroli pojazdów i zapytaj jakie warunki musi moto spełniać (i tak musisz tam się udać jak chcesz uzyskać homologację dla crossa)
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
• Strona 1 z 1