Zobacz wÄ…tek - lagi.kierownica mtx80 nierowno jedzie
NAS Analytics TAG

lagi.kierownica mtx80 nierowno jedzie

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

lagi.kierownica mtx80 nierowno jedzie

Postprzez loook » 23/6/2008, 18:44

witam wszystkich! mam maly problem a raczej duzy z moim mtxem 80-ka..a mianowicie..kiedy jade a kierownice mam prosta to motor skreca mi w prawo..nie wiem jaka to jest przyczyna tego..a jesli chce jechac prosto to musze kierownica nadrabiac a mianowicie skrecic ja delikatnie w prawo..poza tym kiedy stoje a chce gwaltownie nia skrecic pojawia sie opoznienie i kierownica szybciej skreca w stosunku do kola.. co to moze byc za przysczyna?mam jeszcze jedno pytanie..jaki olej i gdzie sprawdzic stan oleju w mtx??no i gdzie moge zdjac zabezpieczenia bo wiem ze sa one?z gory ogromnie dziekuje!! pozdrawim
loook
Świeżak

Postprzez Gs-stefan » 23/6/2008, 20:33

az tak sie nie znam ... ale moze masz luzne sroby mocujace lagi do glowki ramy ... tez takie cos podobnego mialem latala mi kierownica i dokrecilem lagi na glowce i przestalo troche ciasniej chodzi kierownica teraz :) sprawdz sobie te srobki
pozdrawiam
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez marcinoo28 » 23/6/2008, 23:24

siemka
mam podobnie w swoim gsx-ie. ale to efekt dzwona jakiego rok temu doswiadczylem z puszka. Mi w dodatku jak puszcze kierownice w czasie jazdy to ster chodzi lewo - prawo , grozi wtedy wywroceniem motoru poki w pore nie zlapie kierownicy, w dodatku jak jade wolniej i puszcze ster to tez mi skreca w prawo. Tez to efekt dzwona, Przyladowalem prawa laga w bok auta pod pewnym kontem i tak poprostu pozostalo. Moze masz powypadkowe moto ? ? ? U mnie jest napewno lekko wygiety lag
suzuki GSX 750F 1996r
marcinoo28
Świeżak

Postprzez Grzybu » 24/6/2008, 09:25

Ludzie !!
Stwarzacie zagrożenie dla siebie i dla uczestników ruchu. Ręce opadają jak to czytam.
Na warsztat z tymi sprzętami a nie po ulicach jeździć.

Serwis to podstawa!
Grzybu
Bywalec

nie po wypadku

Postprzez loook » 25/6/2008, 09:04

po wypadku motorka napewno nie mam!!moga to byc te srubki co kolega pisal albo jakies uszczelniacze z tego co mi wiadomo(to jakies gumy w lagach) a temu panu co pisze ze jestesmy zagrozeniem dla innych tymi motorami to niech lepiej nic nie pisze!! po to sie pytam na forum co mam zrobic zeby zrobic go to jest chyba jasne co??wogole ne potrzebna jest Twoja uwaga!!pozdrawiam
loook
Świeżak

Postprzez loook » 25/6/2008, 09:09

jakby ktos znal sie na ty to prosze o wypowiedzenie sie co to moze by..ja jak puszcze kierownice to moto mi jedzie normalnie i prosciutko!!nie skreca mi go !tylko jak stoje i jak szybko kierownice skrece to tak zaczyna mi sie majtac..no i jak jade to kier mam caly czas skrecona zeby kolo prosto stalo..POMOCY!!
loook
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości

na górê