Tuning Bashana
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3
Tuning Bashana
Witam, mamy Bashana od tygodnia i chcę zapytać czy jest jakas opcja żeby go nieco podkręcić? Wiem, powiecie pewnie że sie nie opłaca, jednak ja nie chcę z niego zrobić helikoptera tylko mocniejszą maszyne, wymienić amorki i wahacze i dać nowy filtr..proszę o wyrozumiałość i nie krzyczenie na mnie..jestem tu nowa 

czarna
- czarna242
- Świeżak
hmm nie wiem czy wogle znajdziesz do niego co kolwiek... bo takie rzeczy to tylko w erze mają
po 2 wymien sobie silnik
po 3 jak chcesz wymienic zawieche etc? tzn musisz znac wszytkie wymiary i tak dalej bo wątpie aby zawiecha od raptora pasowała do twojego baszana etc
filtr nie problem ;] gorzej wahacze i zawiecha :]

po 2 wymien sobie silnik

po 3 jak chcesz wymienic zawieche etc? tzn musisz znac wszytkie wymiary i tak dalej bo wątpie aby zawiecha od raptora pasowała do twojego baszana etc
filtr nie problem ;] gorzej wahacze i zawiecha :]
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
a no właśnie
od czegoś zacząć muszę...tylko czy gdziekolwiek ktokolwiek wogóle będzie chciał sie tego podjąć?
czarna
- czarna242
- Świeżak
hmm powiem tak w tym sprzęcie nie warto czego kolwiek zmieniać bo jak sie ma rozsypać i tak sie rozsypie jak bys kupiła jakąłs używkę yamahy czy czegoś znalazła bys od razu a tak wątpię w too.. :/
-
Bostorn - Moderator
no wiadomo, ze sie rozsypie, jak każdy, ale przy mojej jeździe może to nastąpić za 20 lat, więc mysle ze jednak warto...pozatym okazuje sie ze do Bashana tak naprawde wiele "markowych" części pasuje, tylko nikt sie nie potrafi na ten temat wypowiedzieć 

czarna
- czarna242
- Świeżak
oo to hmm skąd to wiesz?? to jak pasuje to mozesz spróbowac ale jak mówisz że nie męczysz go to poco Ci lepsze zawieszenie etc??
to sie roboi jak albo sie popsuł org albo jak sie jeździ w cieskim terenie i chce sie ulepszyć zawieche etc
to sie roboi jak albo sie popsuł org albo jak sie jeździ w cieskim terenie i chce sie ulepszyć zawieche etc
-
Bostorn - Moderator
Bostorn napisał(a):oo to hmm skąd to wiesz?? to jak pasuje to mozesz spróbowac ale jak mówisz że nie męczysz go to poco Ci lepsze zawieszenie etc??
no cóz

czarna
- czarna242
- Świeżak
http://www.atvpolska.pl/forum .sprobuj dowiedziec sie tam, bo naprawde nie mam pojecia od jakiego quada by pasowalo.
brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
czarna242 napisał(a):greddy napisał(a):http://www.atvpolska.pl/forum .sprobuj dowiedziec sie tam, bo naprawde nie mam pojecia od jakiego quada by pasowalo.
tam to mnie przede wszystkim na dzień dobry zjadą za bashana
To napisz ;
Siemka , popsuły mi sięwszystkie motory , miałam grizzly 700 i bombardiera 800 , pojechały do serwisu a w zamian dostałam jakiegoś bashana który jest strasznie mulisty i tu moje pytanie jak go ztuningowac .....

-
Tomek00 - Bywalec
Tomek00 napisał(a):czarna242 napisał(a):greddy napisał(a):http://www.atvpolska.pl/forum .sprobuj dowiedziec sie tam, bo naprawde nie mam pojecia od jakiego quada by pasowalo.
tam to mnie przede wszystkim na dzień dobry zjadą za bashana
To napisz ;
Siemka , popsuły mi sięwszystkie motory , miałam grizzly 700 i bombardiera 800 , pojechały do serwisu a w zamian dostałam jakiegoś bashana który jest strasznie mulisty i tu moje pytanie jak go ztuningowac .....
![]()
![]()
![]()
![]()
super rada:D:D tak zrobie

czarna
- czarna242
- Świeżak
Re: Tuning Bashana
czarna242 napisał(a):Witam, mamy Bashana od tygodnia i chcę zapytać czy jest jakas opcja żeby go nieco podkręcić? Wiem, powiecie pewnie że sie nie opłaca, jednak ja nie chcę z niego zrobić helikoptera tylko mocniejszą maszyne, wymienić amorki i wahacze i dać nowy filtr..proszę o wyrozumiałość i nie krzyczenie na mnie..jestem tu nowa
wymien silnik na dwusuwowy 600 ccm będzie lekki więc rama wytrzyma no i ma niezłe odejście ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
wymiana silnika to kiepski pomysl, jak odkreci 600tke to boje sie, ze tam kola odpadna odrazu, najlepszym rozwiazaniem jest skatowac tego i kupic potem cos bardziej agresywnego bo to szkoda kasy, na dobre amory musi wydac prawie tyle co wydala na bashana a to poczatek wiec gdzie logika?
kilka modyfikacji i nagle sie okaze, ze tuning przeszedl koszt gotowca
beda teraz trx-y 400tki nowki w hondzie za dobra kase to nawet jak sa braki w kasie to mozna sie pozyczyc i jezdzic tym quadem latami bezawaryjnie i mozna powiedziec, ze jest juz czym
beda teraz trx-y 400tki nowki w hondzie za dobra kase to nawet jak sa braki w kasie to mozna sie pozyczyc i jezdzic tym quadem latami bezawaryjnie i mozna powiedziec, ze jest juz czym
na stanie
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
trx 450r
ktm 530 excr
gsxr 750
- irko
- Świeżak
irko napisał(a):wymiana silnika to kiepski pomysl, jak odkreci 600tke to boje sie, ze tam kola odpadna odrazu, najlepszym rozwiazaniem jest skatowac tego i kupic potem cos bardziej agresywnego bo to szkoda kasy, na dobre amory musi wydac prawie tyle co wydala na bashana a to poczatek wiec gdzie logika?
Widzisz, ja się licze z tym, że trzeba będzie w niego włożyć kasę i mimo, że mądre, to rady na temat kupna nowego potwora niestety póki co nie wchodzą w grę..bardziej podoba mi sie pomysł z silnikiem..

Najbardziej interesuje mnie podrasowanie zawieszenia- wahacze, amorki..ten co będzie wykładał na to kasę wie, że będzie musiał zapłacić

czarna
- czarna242
- Świeżak
• Strona 1 z 3 • 1, 2, 3