Przygodę z motocyklami czas zacząć
• Strona 1 z 1
Przygodę z motocyklami czas zacząć
Od zawsze interesowały mnie motocykle, ale dopiero teraz, w wieku 22 lat przymierzam się do jakiegoś zakupu. W wakacje wybieram się na prawko na kategorię A. Do tej pory miałem tylko do czynienia z WSKami i komarkami- chyba jak każdy;) Przeczytałem już kilka forów ale dalej mam mętlik w głowie. Wydaje mi się że oleju mi w głowie nie brakuje, jako taką psychomotorykę mam opanową podczas kilkuletniej jazdy samochodem i w dalszym ciągu nie wiem w jakim kierunku pójść.
Kręcą mnie motocykle sportowe ale nie odważyłbym się kupić "lytra" na początek;). Myślałem o tym żeby kupić CBR 600 f3 lub f4 i zdławić ją na 2 pierwsze sezony- nie będzie to głupie rozwiązanie? Wiem że część użytkowników negatywnie jest nastawiona do 600 na początek. Znam swoją osobę i wiem że będę się ograniczał jak to tylko możliwe.
Ostatnio dużo proponuje się na forum popularną cebulę CB 500.. czy jest to wg was rozsądniejsza propozycja?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą wypowiedź.
Marcin
Kręcą mnie motocykle sportowe ale nie odważyłbym się kupić "lytra" na początek;). Myślałem o tym żeby kupić CBR 600 f3 lub f4 i zdławić ją na 2 pierwsze sezony- nie będzie to głupie rozwiązanie? Wiem że część użytkowników negatywnie jest nastawiona do 600 na początek. Znam swoją osobę i wiem że będę się ograniczał jak to tylko możliwe.
Ostatnio dużo proponuje się na forum popularną cebulę CB 500.. czy jest to wg was rozsądniejsza propozycja?
Pozdrawiam i z góry dziękuję za każdą wypowiedź.
Marcin
- dexter000
- Świeżak
- jot
- Świeżak
-
icid - VIP Åšcigacz.pl
icid napisał(a):Szkoda odpisywać, poprostu kolejny rozsądny 22 latek porywający sie na 600. Powodzonka
Dużo jest na forach tematów typu "Co na pierwszy motocykl" ale jak przychodzi co do czego to nie jesteście w stanie podać jakiegoś rozsądniejszego odpowiednika o rozsądniejszych osiągach.
Macie nieporównywalnie większe doświadczenie od piszących tu osób więc wystarczy podać kilka modeli, marek.
Czy CB 500 będzie dobrym wyborem? Podobno spokojny moto na początek.
Ostatnio edytowano 20/6/2008, 20:23 przez dexter000, łącznie edytowano 1 raz
- dexter000
- Świeżak
Też tak sądze wszystko kolego zalrzy co masz pod czapą. Jak powaznie tarktujesz temat i szanujesz swoje życie i zdrowie to poradzisz sobie z 600 co prawda nie nauczysz się wszystkiego i tak szybko jak na lżejszym i mniejszym motocyklu. Jak to kiedyś ktoś na forum napisał i Buse mozesz kupić obyś miał olej w głowie pozwolę sobie przytoczyć. poczytaj temet "co na pierwszy motocykl"
-
YZF R1 - Moderator
skoro dopiero wybierasz się na prawko A to polecam też przeczytać od razu "Motocyklista doskonały" ta lektura naprawdę pomoże Ci w nauce a i przy dobraniu pierwszego motocykla. Decyzje o pierwszym moto musisz podjąć sam. Tu na forum możesz jedynie popytać o konkretne modele ich wady i zalety.
-
ZWA_Z434 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości