Zobacz wątek - Niedaj Bóg Romet
NAS Analytics TAG

Niedaj Bóg Romet

i inne małe pojemności
_________

Niedaj Bóg Romet

Postprzez Skarpeta11 » 19/6/2008, 22:49

Mam tych trochę lat ..kupiłem synowi Rometa Z-125. Niech sie wystrzegają wszyscy takiej decyzji jak ja zrobiłem. Produkcję przeniesiono z Chin do Polski z dniem 1 - go stycznia tego roku do Polski. Nie stety gość który to skręca w fabryce dostaje 50 zł od sztuki a część części przychodzi z Chin.
Silnik jest na licencji Hondy czterosuw ale wykonanie . Porównywałem ten który był skręcany w Chinach z tym co jest skręcany w Polsce. Kabaret Ani Mru Mru powinien tyn sprzętem wjeżdżać na występy:
- kierownica skręcona w inna stronę niż się jedzie !!
- lampa trzyma się tylko na dolnej śrubie a spinki górne nie są zapiete .. lampa świeci w "kosmos"
- niech się nikt nie dziwi że przy 60km/h wszyscy go mijają bo faktycznie jedziesz góra 52 km/h
- wszystkie elementy typu wahacz itp skręcone są na sucho i po przejechaniu 30 km wszystko skrzypi i jęczy
- uchwyt na tablice rejestracyjną jest z tyłu ale chyba na rejestrację w jednej linii
- po paru hamowaniach tarcza hamulca przedniego trze o klocki hamulcowe z przodu
- gwóźdź programu ... instrukcja obsługi dla domyślnych czyli opis bez rysunków
Poleca wersję skręcaną przez chińczyków .. bo niema żadnych mankamentów , a tak dużo mówi się o Chińskim badziewiu ... bzdura kup sobie motor na "allegro".
Serwis jaki ...k.. wa serwis - goście żyją w czasach Gierka - możesz prosić się o części w ramach gwarancji ... a goście zachowują się jakbyś kupując Rometa Pana Boga złapał za nogi ... olewają cię .. ja czekam już trzy tygodnie na wymianę fabrycznie uszkodzonych części ...
Może by tak Panowie Prezesie zrozumieli że 19 wiek już dawno minął a ja wolałbym dostać ten motor w skrzynce jak niegdyś WSK-ę lub Junaka i wtedy żadnej chałtury bym nie musiał znosić bo sam bym sobie go złożył tak jak Pan Bóg przykazał .....
Ktoś zapyta to po jaką cholerę kupiłeś sobie taki motor. Kierowałem się tym że chciałem mieć motor:
- o silniku powyżej 7 KM na licencji HONDY
- by miał silnik wysokoobrotowy - 8000 obr/min
- manualną 5 - cio biegową skrzynię biegów
- rozruch nożny oraz za pomocą rozrusznika
- obrotomierz i prędkościomierz osobno - nie tak jak w typowej kosiarce
- typowy układ hamulcowy jak dla motocykla - tarcza z przodu szczęki z tyłu
- wygląd jak rasowego ścigacza
- niską cenę zakupu 4200 zł
Napisałem tego posta nie poto żeby się żalić ale że wkońcu jakiś pieprzony prezes w Romecie zrozumie że kiedyś mówiło że co Polskie to najlepsze i tak było - patrz w domysle Junak ..
Chcą zrobić sobie markę i wyprzeć Chińską taniznę to na przykład zrobić frajdę kupujacemu ... przysłać motor w paczce ... i niech sobie przyszły użytkownik pod okiem serwisanta skręci sprzęt sam. Podwójna korzyść gość wie co ma i druga sprawa łatwiej gość sobie sam usunie niedomagania ... a jak satysfakcja !!!!!!!!
Ku przestrodze innym naiwnym Psorr :twisted:
Ostatnio edytowano 20/6/2008, 14:13 przez Skarpeta11, łącznie edytowano 1 raz
Skarpeta11
Świeżak

Postprzez wiklad » 19/6/2008, 23:20

No niestety tak bywa, szkoda tych pieniędzy wyrzuconych w błoto.

Ciekawe co teraz napiszą wielcy obrońcy chińskiego sprzętu :D
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Ścigacz.pl

Postprzez simonw » 19/6/2008, 23:25

jak znam zycie ?

Trafiles na jakis trefny model, pewnie skladala go jakas niekompetentna osoba, no albo to zdaza sie raz na n- przypadkow. Moj romet to byl super i leci czysta.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
Obrazek (otwórz link)
simonw
Mieszkaniec forum

Postprzez CeBeRek » 19/6/2008, 23:37

simonw napisał(a):jak znam zycie ?

Trafiles na jakis trefny model, pewnie skladala go jakas niekompetentna osoba, no albo to zdaza sie raz na n- przypadkow. Moj romet to byl super i leci czysta.

Dodam, że pewnie go źle docierał i dlatego tak sie stało
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez Jonyl » 20/6/2008, 07:35

Chińczykami tak to już jest, jakośc lipna i składają skośnooczy więc widac efekty, sworzyli skuter do stania w garażu a nie do jazdy
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi
:D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
Jonyl
Świeżak

Postprzez Mateusz149 » 20/6/2008, 09:26

No wspolczuje koledze .. Szkoda kasy.. Czasu i nerwow .. POzdrAwiam
Suzuki Bandit 600N 2003r.
Mateusz149
Bywalec

Postprzez MaVeR » 20/6/2008, 09:34

Takie to są polsko-chińskie sprzęty... Najlepiej coś markowego kupować.
MaVeR
Świeżak

Postprzez ERRORroad » 20/6/2008, 09:55

Ja mam pytanko, tu jest mowa o tym nowym romeciku 900?

Chodzi mi o ten model:
http://www.wroom.pl/romet-900-s.html

Pytam, bo nie raz widziałem ten motorower na ulicy i powiem szczerze, że mi się nawet podobał, chciałem go dziewczynie kupić, żeby się biegi uczyła zmieniać, a nie automat, a słyszę takie opinie... ???
ERRORroad
Świeżak

Postprzez kravec » 20/6/2008, 10:31

pozowlilem sobie skopiowac posta i wkleic do tematu "cala prawda o chinskich skuterach.."
kravec
Administrator

Postprzez wiklad » 20/6/2008, 10:49

ERRORroad napisał(a):Ja mam pytanko, tu jest mowa o tym nowym romeciku 900?

Chodzi mi o ten model:
http://www.wroom.pl/romet-900-s.html

Pytam, bo nie raz widziałem ten motorower na ulicy i powiem szczerze, że mi się nawet podobał, chciałem go dziewczynie kupić, żeby się biegi uczyła zmieniać, a nie automat, a słyszę takie opinie... ???

W temacie jest mowa o Z-125. O tym ogarze 900 wiele kłótni już było na forum, poszukaj, niektóre śmieszne były :D
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto :D

Obrazek
wiklad
VIP Ścigacz.pl

Postprzez JędrekZDW » 20/6/2008, 11:13

czytałem na jakims forum przypadkowo tez wlasnie pisali ze chinskie modele jak tako a polskie to juz straszny kich ;/ wiec cos w tym jest... szkoda kasiorki utopionej w tym padacznym moto :/ :roll:
sc33 FireBlade
JędrekZDW
Bywalec

Postprzez Kolin91 » 20/6/2008, 15:36

:/ no nie fajnie, ahh te chińskie "super sprzęty" Ludzie biorą bo ładny nowy wygląd, gwarancja i można na raty... A później żałują... Wiem coś o tym :D Ja bynajmniej na gwarancje i usługi gwarancyjne nie narzekałem ale to był Kingway :D
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
Kolin91
Świeżak

Postprzez greddy » 20/6/2008, 16:58

motosport na przyspieche bral takim rometem mv f4, wiec na pewno trafiles na jakis feralny egzemplarz.
brak motywacji do życia...
greddy
Stały bywalec

Postprzez Gs-stefan » 20/6/2008, 18:32

wam powiem koledzy ze te k125 i z125 wygladaja tak samo jak stare gs 125 suzuki z 84 ... mialem suzuki gs 125 z 84 i wygladal IDENTYCZNIE jak ten k125 ;p dla porownania :
K-125
http://allegro.pl/item386581132_romet_k ... atis_.html
suzuki gs 125
http://www.bikepics.com/pictures/955118/
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez Kolin91 » 20/6/2008, 18:43

Suzuki jak dla mnie zdecydowanie ładniejsze :D Właśnie ten link do allegro przypomniał mi że dzisiaj widziałem takiego rometa na stacji paliw :)
Bo życie jest po to żeby śmigać na moto!!!!
Kolin91
Świeżak

Postprzez k_e_i » 20/6/2008, 18:46

Kiedys mialem okazje przejechac sie rometem i niestety nie mialem zbyt milego wrazenia po jezdzie, wiec jezeli dolozymy jeszcze do tego ich awaryjnosc to stanowczo odradzam. Żal mi osob ktore wtopily w to kase:(
k_e_i
Świeżak

Postprzez Gs-stefan » 20/6/2008, 18:58

hehe mialem takiego suzukacza :D gs 125 i na vmaxa wyprzedzalem cbr 125 zablokowana :D
Gs-stefan
Świeżak

Postprzez domingez8 » 23/6/2008, 20:28

Co tu dużo mówić.
Kingway chyba największy w polsce importer tego chińskiego gówna przyjmuje do pracy 15 16 latków :/ , i co tu sie dziwić puźniej że to ze i tak to jest gówno to jeszcze składane przez osobę która chu*ja co sie zna na mechanice (Kingway) jest 2 km ode mnie . Robi moj (psełdo kolega) który ma 16 lat i wogule nie ma pojęcia o mechanice !!!! aa ja byłem sie zapytać o robote tam (fakt mam 15 lat ale juz nie jednemu kumplowi przerobiłem simsona czy zrobiłem mu generalke.) to mowią ze nie przyjmują takich małych (mam 172) moze nie imponujący wzrost ale co ja dalej rosnę to po 1 a po 2 to co ma kurwa wzrost do znajomości składania tego gówna mowie ? a on dużo noo normalnie żal... acha on jest moze odemnie wyzszy moze o 5 cm i juz go przyjeli heh . żal.pl
Aprilia RX 50 (80) 99r.
domingez8
Świeżak

Postprzez Movi » 23/6/2008, 20:32

Napisałeś to żeby się pożalić że jesteś niski czy że olał Cię pracodawca bo nie wiem?
Movi
Moderator

Re: Niedaj Bóg Romet

Postprzez Pasti » 23/8/2008, 19:40

senekkorzenna napisał(a):
Skarpeta11 napisał(a):Mam tych trochę lat ..kupiłem synowi Rometa Z-125. Niech sie wystrzegają wszyscy takiej decyzji jak ja zrobiłem. Produkcję przeniesiono z Chin do Polski z dniem 1 - go stycznia tego roku do Polski. Nie stety gość który to skręca w fabryce dostaje 50 zł od sztuki a część części przychodzi z Chin.
Silnik jest na licencji Hondy czterosuw ale wykonanie . Porównywałem ten który był skręcany w Chinach z tym co jest skręcany w Polsce. Kabaret Ani Mru Mru powinien tyn sprzętem wjeżdżać na występy:
- kierownica skręcona w inna stronę niż się jedzie !!
- lampa trzyma się tylko na dolnej śrubie a spinki górne nie są zapiete .. lampa świeci w "kosmos"
- niech się nikt nie dziwi że przy 60km/h wszyscy go mijają bo faktycznie jedziesz góra 52 km/h
- wszystkie elementy typu wahacz itp skręcone są na sucho i po przejechaniu 30 km wszystko skrzypi i jęczy
- uchwyt na tablice rejestracyjną jest z tyłu ale chyba na rejestrację w jednej linii
- po paru hamowaniach tarcza hamulca przedniego trze o klocki hamulcowe z przodu
- gwóźdź programu ... instrukcja obsługi dla domyślnych czyli opis bez rysunków
Poleca wersję skręcaną przez chińczyków .. bo niema żadnych mankamentów , a tak dużo mówi się o Chińskim badziewiu ... bzdura kup sobie motor na "allegro".
Serwis jaki ...k.. wa serwis - goście żyją w czasach Gierka - możesz prosić się o części w ramach gwarancji ... a goście zachowują się jakbyś kupując Rometa Pana Boga złapał za nogi ... olewają cię .. ja czekam już trzy tygodnie na wymianę fabrycznie uszkodzonych części ...
Może by tak Panowie Prezesie zrozumieli że 19 wiek już dawno minął a ja wolałbym dostać ten motor w skrzynce jak niegdyś WSK-ę lub Junaka i wtedy żadnej chałtury bym nie musiał znosić bo sam bym sobie go złożył tak jak Pan Bóg przykazał .....
Ktoś zapyta to po jaką cholerę kupiłeś sobie taki motor. Kierowałem się tym że chciałem mieć motor:
- o silniku powyżej 7 KM na licencji HONDY
- by miał silnik wysokoobrotowy - 8000 obr/min
- manualną 5 - cio biegową skrzynię biegów
- rozruch nożny oraz za pomocą rozrusznika
- obrotomierz i prędkościomierz osobno - nie tak jak w typowej kosiarce
- typowy układ hamulcowy jak dla motocykla - tarcza z przodu szczęki z tyłu
- wygląd jak rasowego ścigacza
- niską cenę zakupu 4200 zł
Napisałem tego posta nie poto żeby się żalić ale że wkońcu jakiś pie*** prezes w Romecie zrozumie że kiedyś mówiło że co Polskie to najlepsze i tak było - patrz w domysle Junak ..
Chcą zrobić sobie markę i wyprzeć Chińską taniznę to na przykład zrobić frajdę kupujacemu ... przysłać motor w paczce ... i niech sobie przyszły użytkownik pod okiem serwisanta skręci sprzęt sam. Podwójna korzyść gość wie co ma i druga sprawa łatwiej gość sobie sam usunie niedomagania ... a jak satysfakcja !!!!!!!!
Ku przestrodze innym naiwnym Psorr :twisted:

Nie będę komentował tylko jedno pytanie gdzie ty to kupiłeś?.
bo to jakiś kabaret
Jeżeli pozwolisz to to przedrukuję ,pokażę w serwisie w Krakowie i wyślemy to do dyrektorki działu sprzedaży.

Wyobraźcie sobie, ze nasz user, skarpeta11, autor tego wątku, to mój stary <lol2>(...). Założył ten wątek, bo myślał, że ci z rometa zadają sobie trud i czytają opinie o ich produkcie i dzięki temu chyba mu gwiazdka z nieba spadnie i zadzwonia do niego żeby na profesjonalny serwis oddać. Jak widać gwiazdka z nieba nie spadła :P ... A w rzeczywistości mój Romet Z125 chodzi bardzo ładnie, nic sie nie sypie. Kocham ten wóz i za nic go nie zamienię :P .
Romet Z125 - początki są trudne, jedyna taka kanciapa na mieście :mrgreen: !
Pasti
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motorowery do 50 ccm