Przyciemnia swiatla
• Strona 1 z 1
Przyciemnia swiatla
Witam, jestem od niedawna szczesliwym posiadaczem peugeota speedfighta 2 i mam do was pytanko. czy to normalne, ze na wolnych obrotach swiatla sie przyciemniaja, a jak dodam gazu to znowu sie rozjasniaja? jest to dla mnie strasznie uciazliwe, bo przypominaja mi sie czasy gdy mialem jeszcze motorynke 

- Camillo
- Świeżak
Zawsze tak jest... jak masz małe obroty to zarówka gorzej świeci, a jak dasz więcej to sie rozjaśnia, otórz w skuterach akumulator jest za słaby by świeciła się na nim zarówka(w samochodzie aku jest mocny) zauważ ze na wyłączonym silniku nie zapalisz zarówki, to jest całkowicie normalnie, jak cie to pocieszy to u mnie tez sie tak robi
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
Tak już jest bo w motorowerze prąd do świateł jest czerpany z prądnicy i na niskich obrotach przygasa. W motocyklach już tego nie ma (mało zauważalne) bo tam światła idą z aku a nie z silnika. Nic z tym nie zrobisz bo taki już jest urok 50ccm.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
jest to normalne ja tez tak mam w swojim moto ze jak jest na wolnych obrotach to słabo świeci a jak dodam gazu to sie rozjaśnia musiał bys sobie obroty podkręcić zeby ci sie tak nie działo 

- nowik123321
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm