dam sobie rade z crossem
• Strona 1 z 1
dam sobie rade z crossem
Siemka mam zamiar kupic crossa kx 125 lub yz lub honde cr wszystkie pojemnosć 125 i teraz takie pytanie jak wczesniej jezdizłem na 3 skuterach ktore miałem raz jechałem na mz 250
to dam sobie rady z takimi crossami?? niechc ekupowac czegos słabszego bo pozniej juz nie bed emogl go sprzedac przez 3 lata bo mi rodzice nie pozwola.

- seba131555
- Świeżak
Moim zdaniem to nie jesteś jeszcze gotowy na jazde czymkolwiek...
Poza tym, nie porównuj jazdy skuterem do KX'a :/
to są 2 różne bajki, a MZ to już wogóle....
Podsumowująć, wiele czynników zależy od tego czy dasz sobie rade na crossie np. Wzrost, waga, OLEJ W GŁOWIE !
Pozdr
Poza tym, nie porównuj jazdy skuterem do KX'a :/
to są 2 różne bajki, a MZ to już wogóle....
Podsumowująć, wiele czynników zależy od tego czy dasz sobie rade na crossie np. Wzrost, waga, OLEJ W GŁOWIE !
Pozdr
Sprowadzę | Części,Akcesoria,dzież,TUNING | import_usa@o2.pl
-
R1 - Bywalec
A ja pozostaje przy tym że coś typu DT 125 będzie najlepsze. Już Ci chyba mowiłem 

,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
80CCm niechce raz na tym jechałem chodzi jak skuter nawet wolniejsze jest hehe chciałbym 125 kx lub yz a mam 185 cm wzrostu waga 62 kg. Ale dął bym sobie rade jak bym powoli jezdizł is ie ucyzł?? bo na 3 lata to niechce dt bo sie naucze szybko i mi mocy bedzie brakowac a ja sprzedac nie bede mogł.
- seba131555
- Świeżak
dziwne rozumowanie... Ale Twoja decyzja, Twoje ZDROWIE !
-
R1 - Bywalec
NO wiem z emoje ale może sie naucze na nim dobze jezdzic. A i ejchałem na r1 yamaha raz na dwojce miałem sto a wyciga na jedynce 136 km/h. wiec jakies tam mam pojecie:D chyba.
- seba131555
- Świeżak
Że jechałeś to nie znaczy że masz pojęcie. Jak już koniecznie chcesz cos mocnego to taka DT na jakieś 2 lata spokojnie Ci starczy a na poczatku i tak będzie zaje... mocna. Każdy Ci odradza mocny motor jak kx itp. ale zrobisz jak będziesz chciał.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
ja śmigam sendą co prawda na szosówkach ale nie ma to jak poszalec nią w piachu obroty wysokie i jazda ;d a tak wogle to ja sie sam nieraz jej boje jak jest na 10 11k bo ma wtedy takiego kopa że omg.. a ma niecałe 10kucy więc pomysl sobie ile ma cr etc które mają prawie 40.. lepiej kup sobie jak chcesz z 125 jakiegos 4t są jamaszki są hondy jest w czym wybierac 15km w zupełnosci by wystarczyło
pozdro

pozdro
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
- seba131555
- Świeżak
dasz, ale jak długo to już od Ciebie zalezy :]
-
R1 - Bywalec
ja podobnie jak ty jezdzilem na Skuterze potem Enduro (50 ccm) i teraz mam cross-a 125 ccm, honde cr 125 ...
No cóż leże po szyje w gipsie ale to mój 'idiotyzm' to spowodował ... Dasz sobie rade ale wszystko zależy od tego ile masz oleju w głowie, nie kupuj 80 ccm bo jazda po kilku miesiącach stanie się nudna ...
No cóż leże po szyje w gipsie ale to mój 'idiotyzm' to spowodował ... Dasz sobie rade ale wszystko zależy od tego ile masz oleju w głowie, nie kupuj 80 ccm bo jazda po kilku miesiącach stanie się nudna ...
sprzedam :
- Sony Ericson P99i (700pln)
- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)

- Sony Ericson P99i (700pln)

- Nowe sprzęgło do Aprili Rx 50 (90 zł)
-
bastus - Bywalec
Tak czytam i niektóe rady mnie rozwalają...
Dlaczego masz sobie nie dać rady? To tylko 125... Co z tego, że można nią ostro jechać, jak w Twoim przypadku, przez pierwszy miesiąc to będzie przyzwyczajanie się do zmiany biegów, operowania gazem i sprzęgłem. Dopiero potem zaczniesz mocniej odkręcasz. Po jakimś czasie jak już się wjeździsz będzie Ci się wydawało, że do tej pory jeździłeś jak piz** za przeproszeniem, myśląc, że odkręcasz do granic możliwości... W rzeczywistości przez dłuuugi czas nie będziesz ogarniał sprzęta jak należy.
Co do oleju w głowie... hmm tutaj akurat bym się nie zgodził. Według mnie to właśnie sport dla tych ludzi, którzy w cudzysłowiu oczywiście, nie mają tego oleju, czyli poprostu nie boją się. Jeżdżąc asekuracyjnie nigdy nie będzie się miało satysfakcji, że cały czas pniesz się w górę z poziomem, tylko będziesz stał na jednym poziomie. Gleby te mniejsze i te większe to tylko kwestia czasu... No chyba, tak jak wyżej napisałem przez cały czas będziesz myślał o glebie i kontuzji i będziesz jeździł zachowawczo stojąc w miejscu z poziomem. W tym przypadku nic poważnieszego raczej nie ma prawa się stać...
Odbiegłem trochę od tematu, ale w głebi rzeczy śmieszą mnie wypowiedzi osób, które nigdy wcześniej nie miały doczynienia z motocyklami crossowymi. Porównywanie ich do szosówek, gdzie fakt faktem trzeba uważać i na wszystko zwracać uwagę, o tyle na torze nie istnieje takie zagrożenie jak wyjeżdżający z podporządkowanej samochód, więc trzeba się starać jeździć jak najlepiej technicznie i najszybciej (jedno idzie w parze z drugim).
Na koniec: Kupuj KX'a, przy Twoim wzroście bez żadnych problemów sobie poradzisz.
Dlaczego masz sobie nie dać rady? To tylko 125... Co z tego, że można nią ostro jechać, jak w Twoim przypadku, przez pierwszy miesiąc to będzie przyzwyczajanie się do zmiany biegów, operowania gazem i sprzęgłem. Dopiero potem zaczniesz mocniej odkręcasz. Po jakimś czasie jak już się wjeździsz będzie Ci się wydawało, że do tej pory jeździłeś jak piz** za przeproszeniem, myśląc, że odkręcasz do granic możliwości... W rzeczywistości przez dłuuugi czas nie będziesz ogarniał sprzęta jak należy.
Co do oleju w głowie... hmm tutaj akurat bym się nie zgodził. Według mnie to właśnie sport dla tych ludzi, którzy w cudzysłowiu oczywiście, nie mają tego oleju, czyli poprostu nie boją się. Jeżdżąc asekuracyjnie nigdy nie będzie się miało satysfakcji, że cały czas pniesz się w górę z poziomem, tylko będziesz stał na jednym poziomie. Gleby te mniejsze i te większe to tylko kwestia czasu... No chyba, tak jak wyżej napisałem przez cały czas będziesz myślał o glebie i kontuzji i będziesz jeździł zachowawczo stojąc w miejscu z poziomem. W tym przypadku nic poważnieszego raczej nie ma prawa się stać...
Odbiegłem trochę od tematu, ale w głebi rzeczy śmieszą mnie wypowiedzi osób, które nigdy wcześniej nie miały doczynienia z motocyklami crossowymi. Porównywanie ich do szosówek, gdzie fakt faktem trzeba uważać i na wszystko zwracać uwagę, o tyle na torze nie istnieje takie zagrożenie jak wyjeżdżający z podporządkowanej samochód, więc trzeba się starać jeździć jak najlepiej technicznie i najszybciej (jedno idzie w parze z drugim).
Na koniec: Kupuj KX'a, przy Twoim wzroście bez żadnych problemów sobie poradzisz.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
- seba131555
- Świeżak
• Strona 1 z 1