Japońskie..a może jednak China?
• Strona 1 z 1
Japońskie..a może jednak China?
Witam. Męczy mnie od jakiegoś czasu takie pytanie. Czy takie motorki jak Yamaha, Honda, Suzuki są produkowane w chinach? Mam na oku Yamahe DT 125 i tak sie zastanawiam gdzie to jest produkowane? Yamasza jest dosyć stara (1989 r.) a ja slyszałem, że japończyki przeniesli niedawno produkcje do chin! Proszę pomożcie mi i powiedzcie gdzie ta Yamasza moze byc produkowana poniewaz kilka razy sie naciąlem na chinczyka i niechce miec nic juz made in china:/
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
- MarTinI1993
- Świeżak
martini...kazdy wielki koncern ma rozsiane swoje fabryki po calym swiecie a to przez to aby bylo taniej ale tez i modele motocykli, czesci zameinne i serwis byl bardziej dostepny. Wyobraz sobie, ze Suzuki jest produkowane wylacznie w kraju kwitnacej wisni...wiec jesli chcesz kupic moto to nie idziesz do polskiego przedstawiciela tylko zamawiasz od nich...mimo, ze to duze koncerny to tez szukaja oszczednosci ale tez staraja sie lepiej dotrzec do klienta przez rozpowszechnianie swoich fabryk na innych kontynentach i krajach.
SV 650N...bo golasy som najfffajniejsze! | | https://www.youtube.com/channel/UCDq_gh ... aEDrqGNkDg
-
gumis - VIP Åšcigacz.pl
Wszystkie motorki powinny mieć w dokumentach gdzie zostały wyprodukowane czy składane.
Ja kupując swój motor miałam dwa do wyboru identyczne Hornety ale jeden był składany w Japonii a drugi we Włoszech jeśli dobrze pamiętam, w każdym razie na pewno w Europie więc co motocykl to inny kraj produkcji..
Ja kupując swój motor miałam dwa do wyboru identyczne Hornety ale jeden był składany w Japonii a drugi we Włoszech jeśli dobrze pamiętam, w każdym razie na pewno w Europie więc co motocykl to inny kraj produkcji..
-
palua - VIP Åšcigacz.pl
Produkcja w innym kraju nie wiaze sie ze utrata jakosci produktu. Mimo, ze produkt jest produkowany np. w chinach przez chinczykow w wiekszosci przypadkow firma zarzadzana jest przez japonczykow, ktorzy dbaja aby wszystko bylo tak jak nalezy. Kazda liczaca sie marka przeprowadza setki badan jakosciowych i nie dopusci do tego zeby chinczyk spartaczyl jej robote. Na przykladzie "wałbrzyskiej" fabryki Toyoty moge Ci powiedziec, ze na 370 tys. szkrzyn biegow wyprodukowanych w zeszlym roku tylko 4 okazaly sie wadliwe.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Nie lubię takiego generalizowania. Chiny wiecznie się z tandetą ludziom kojarzą, a przecież żyje tam kilka razy więcej tak tęgich umysłów jak w Japonii. Produkują rzeczy z różnych półek ale oczywiście zawsze pamięta się tą negatywną stronę.
Problem leży w firmie, na jakich warunkach jakich pracowników zatrudnia, a nie w narodowości pracowników, czy pracodawców.
Pozdrawiam.
Problem leży w firmie, na jakich warunkach jakich pracowników zatrudnia, a nie w narodowości pracowników, czy pracodawców.
Pozdrawiam.
Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Åšcigacz.pl
W sumie macie racje rozjasniliscie mi w glowie. Thx wielkie tylko mam jeszcze jedno pytanie do paluy w kazdym motorku jest podany kraj pochodzenia?? Pozdro i dzieki za odpowiedź
Motocykle to nie wszystko ale bez nich wszystko jest niczym...
- MarTinI1993
- Świeżak
zgodze sie z poprzednimi wypowiedziami...i przywolam sytuacje ode mnie z firmy(troche inna dziedzina ale zapewne wszedzie jest tak samo) kiedy od nas eksportujemy produkt i jesli na docelowym miejscu nie spelnia danej normy czy wymagan zamowienia to nie jest przyjmowany czy uzywany tylko sprzedawany jednak z podkresleniem ze nie posiada normy.
Podobnie napewno jest z yamaha ktora napewno przyklada wiele uwagi na jakosc swojego produktu
Podobnie napewno jest z yamaha ktora napewno przyklada wiele uwagi na jakosc swojego produktu
- ostryziom
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości