Nie karmić trola!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Nie karmić trola!
Jak pewnie wielu z was zauważyło, minimum kilka razy dziennie jakieś żółtodzioby nie znające regulaminu zakładają temat z zapytaniem jakie moto będzie dla nich najlepsze bo chcą kupić itp. Jak wiadomo, jest do tego specjalnie poświęcony temat, który na dodatek jest dobrze widoczny z racji tego że jest przyklejony i zazwyczaj jest na samej górze (albo prawie). I dlatego z tego miejsca pragniemy zaapelować do wszystkich użytkowników forum, aby nie udzielać odpowiedzi w tego typu tematach, bo inaczej ten proceder nigdy się nie skończy. Jeżeli ludzie dalej będą zakładać takie tematy, ale zobaczą że są mówiąc potocznie "olewani" to ilość tych tematów powinna spaść, co poprawiło by jakość forum. Wszelkie zagadnienia dotyczące tego tematu jaki funkcjonowania forum proszę o poruszanie w tym temacie.
Pozdrawiam, Movi
Pozdrawiam, Movi

-
Movi - Moderator
Najlepsze rozwiązanie to zwiększenie liczby moderatorów. Ten pomysł z "Ostrzeżeniami" i "Pochwałami" też był bardzo dobry i pewnie trochę poprawi sytuację.
Można też wprowadzić skróconą wersję regulaminu wyświetlającą się na początku procesu rejestracji nowego usera. Proponuję max. 5 podpunktów (najczęściej łamanych). Całego regulaminu i tak pewnie nikt nie przeczyta (ba, niektórzy pewnie nie wiedzą gdzie jest
).
Moja popozycja:
1. Zanim zadasz pytanie - sprawdź, czy już wcześniej takie nie padło.
2. Nadawaj zakładanym wątkom właściwy tytuł.
3. Formatuj swoje posty. Nie pisz 2 postów jeden pod drugim.
4. Pisz we właściwym dziale i nie twórz cross-postów.
Więcej nie trzeba - dużo tekstu odstrasza czytelnika. Te 4 podpunkty na pewno rzucą się w oczy i ktoś je przeczyta.
Można też wprowadzić skróconą wersję regulaminu wyświetlającą się na początku procesu rejestracji nowego usera. Proponuję max. 5 podpunktów (najczęściej łamanych). Całego regulaminu i tak pewnie nikt nie przeczyta (ba, niektórzy pewnie nie wiedzą gdzie jest

Moja popozycja:
1. Zanim zadasz pytanie - sprawdź, czy już wcześniej takie nie padło.
2. Nadawaj zakładanym wątkom właściwy tytuł.
3. Formatuj swoje posty. Nie pisz 2 postów jeden pod drugim.
4. Pisz we właściwym dziale i nie twórz cross-postów.
Więcej nie trzeba - dużo tekstu odstrasza czytelnika. Te 4 podpunkty na pewno rzucą się w oczy i ktoś je przeczyta.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Ścigacz.pl
atam movi, zawsze sobie mozna pospamowac w takich tematach
.popieram pomysl wiklada z regulaminem przy rejestracji, gdzie wielkimi literami powinno byc ZANIM COS NAPISZESZ UZYJ OPCJI SZUKAJ.na wakacje powinno sie powiekszyc grono modow, bo trole zaczno mocno atakowac.

brak motywacji do życia...
-
greddy - Stały bywalec
No ta, zawsze można pospamować a potem ja i Kravec to czyścimy
na szczęście ostatnio Simon nam pomaga, za co wielkie dzięki dla niego ;] co do regulaminu to regulamin działu skutery jest wyjątkowo krótki, więc nie widzę problemu zapoznania się z 5 punktami.

-
Movi - Moderator
Dobra Mod modem, ale tu głównie chodzi o ludzi na forum. Co z tego że my z Kravcem czy Simonem będziemy non stop blokować te tematy, jak wy( nie mówię teraz do was ale nazywam tak ogół forum), będziecie normalnie dawać im odpowiedzi. Oni wtedy sobie myślą że jest wszystko okej skoro dostaną 7 odpowiedzi w temacie, a to że ja czy ktoś inny go zablokuje jak on dostanie już odpowiedz nie ma znaczenia, bo następny zobaczy że ten tak zrobił i dostał szybciej odpowiedź i mimo że złamał regulamin to mu pomagają, to też zakłada temat, później następny i kolejny i tak w kółko. A później mają do nas pretensje na przykład jak było ostatnio że forum jest nie przejrzyste bo za dużo przyklejonych tematów. A kiedy my mamy zrobić z tym porządek jak nam cały wolny czas schodzi na blokowaniu tematów i pisaniu wszelkiego rodzaju warnów itd.
P.S: nie wiem z czego wynika fakt, że w przyklejonym temacie nie pomagacie a jak ktoś założy to nagle nie wiadomo skąd 7 osób do pomocy..
P.S: nie wiem z czego wynika fakt, że w przyklejonym temacie nie pomagacie a jak ktoś założy to nagle nie wiadomo skąd 7 osób do pomocy..
-
Movi - Moderator
hmm może bierze sie to z tego że nie chce sie ludziom tam zaglądać szczerze to ja dam hooo ile lat świetlnych nie byłem
ale mimo wszystko to denerwuje ... za mało moderatorów jest udzielających się bo od działu tegoż jest kilku ale najczęściej widziani to Kravec i Movi od niedawna i to tyle :/ a gdzie reszta??

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Albo weście zmiencie stronkę pod tym względem ze Napis "szukaj" zmiencie na jakąs "dużą" czcionkę
Może wtedy będzie ten napis bardziej widoczny
Może wtedy będzie ten napis bardziej widoczny
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
ale wogule szukaj dziwnie działa bo wpisuje np cos o Sendzie czy Derrbi to wyszukuje mi wszystkie posty w których cos było o Derbi albo napis padł derbi.. jak chce szukać w danym dziale cos sie pier*oli i włancza mi sie ten dział i tyle coś z wyszukiwarką by sie przydało zrobic
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
Dokładnie, ta wyszukiwarka coś szwankuje, wpisuje jakiś rzadki temat a tu mi 300 lub 400 tematów sie pojawia
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
-
Jonyl - Świeżak
bo wyszukiwarka jest jaka jest... wszyscy wiemy jaka...
zawsze mozna jeszcze wpisac w google to znajdzie z forum (mozna dodac scigacz to juz wogole)...
po to pisalem krotki regulamin do skuterow zeby czytali- za dlugo to chyba nie zajmuje, poza tym przy rejestracji musi byc podpunkt ze zapoznalem sie z regulaminem...
malo modow? uprawniania ma 6 albo wiecej... w tej chwili dzialamy we 2/3 (ostatnio po mojej prosbie Simon sie wlaczyl i chwala mu za to)... zajmuje to sporo czasu ale jakos sobie radzimy... zobaczymy jak bedzie (w razie czego mam juz kolejnego kandydata, no chyba ze przestanie sie pojawiac tak czesto na forum)
zawsze mozna jeszcze wpisac w google to znajdzie z forum (mozna dodac scigacz to juz wogole)...
po to pisalem krotki regulamin do skuterow zeby czytali- za dlugo to chyba nie zajmuje, poza tym przy rejestracji musi byc podpunkt ze zapoznalem sie z regulaminem...
malo modow? uprawniania ma 6 albo wiecej... w tej chwili dzialamy we 2/3 (ostatnio po mojej prosbie Simon sie wlaczyl i chwala mu za to)... zajmuje to sporo czasu ale jakos sobie radzimy... zobaczymy jak bedzie (w razie czego mam juz kolejnego kandydata, no chyba ze przestanie sie pojawiac tak czesto na forum)
-
kravec - Administrator
-
marcin33331 - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm