Jaki akulumator
• Strona 1 z 1
Jaki akulumator
Witam
Mam pytanie jaki akulumator do suzuki gsx 400e chodzi ile musi być ah na rozruch bo mam akulumator 12V 7Ah i na rozruch ma 2,1 ah i przy tych parametrach nie chce palić. Nie wiem czy to wina akulumatora czy coś z instalacją. proszę o radę
Mam pytanie jaki akulumator do suzuki gsx 400e chodzi ile musi być ah na rozruch bo mam akulumator 12V 7Ah i na rozruch ma 2,1 ah i przy tych parametrach nie chce palić. Nie wiem czy to wina akulumatora czy coś z instalacją. proszę o radę
stach
- stachugawel
- Świeżak
Witam
Chciałbym trochę szerzej zapytać, jakie firmy produkujące akumulatory polecacie a których producentów lepiej unikać? Pytam, ponieważ na rynku jest od groma producentów i myślę, że tak jak to zwykle bywa nie zawsze produkt najdroższy jest najlepszy. Pozdrawiam
Chciałbym trochę szerzej zapytać, jakie firmy produkujące akumulatory polecacie a których producentów lepiej unikać? Pytam, ponieważ na rynku jest od groma producentów i myślę, że tak jak to zwykle bywa nie zawsze produkt najdroższy jest najlepszy. Pozdrawiam
Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
Polecam firmę YUASA, droga, ale dobra. Ja mam w Bandicie 600 z 97 roku akumulator z 96 roku i jak do tej pory jest ok, oczywiście w zimę jest doładowywany ładowarką. Jeżeli będę kupował następny to też YUASA.
-
sonthin - Świeżak
Dzięki, wiem że to dobra firma, mam taki w Fazerku na oryginym wyposażeniu ale zaczyna już niedomagać. Akumulator Yuasy do Fazera kosztuje około 360zł a poniżej 200tu można kupić Varte albo exide nie wspominając już o takich firmach jak JMT, M-line i inne. Jeśli ktoś ma jakieś złe doświadczenia z akumulatorami może się nimi podzielić.
Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
Coz, Yuasa jest producentem dobrych ogniw, czy to samochod, centrala telefoniczna, UPS, motocykl czy dowolne inne urzadzenie od blisko 10 lat uzywam wlasnie tej marki + mikroprocesorowych ladowarek i nigdy nie bylo tak by cos zadzialo sie z ogniwami, co prawda w przewazajacej czesci to akumulatory bezobslugowe (w odroznieniu od autka czy moto) ale nie mozna o nich nawet pol zlego slowa powiedziec.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
No i jak sie okazało, akumulator po starannym doładowaniu działa i póki co nie wymaga wymiany mimo że jest obciążony zasilaniem dodatkowej żarówki H4, nie pozostaje mi nic innego jak polecić firme Yuasa, 10 lat pracy i ciągle dziła.
Yamaha FZS 600 Fazer
-
ewzen - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości