Zobacz wÄ…tek - problem z alarmem
NAS Analytics TAG

problem z alarmem

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

problem z alarmem

Postprzez bulagp » 3/6/2008, 18:28

witam,mam problem z alarmem DATATOOLS . Nie umiem go wyłączyć i 'wyje aż się akumulator nie rozładuje :twisted: działał bez zastrzeżeń ,nie wiem co zrobić .help :shock:
bulagp
Świeżak

Postprzez kepa4379 » 3/6/2008, 18:55

moze ci baterie w pilocie padły??, ja na twoim wyciągną bym bezpiecznik i dal do jakiegos elektromechanika do sprawdzenia
kepa4379
Świeżak

Postprzez pioterjawa » 3/6/2008, 21:25

bezpiecznik poszedl jakis
ja mam ten sam alarm u mnie bylo to spowodowane brakiem bezpiecznika tzn. przepalil sie (bezpiecznik nie od alarmu ale od swiatel)
wymienilem bezpiecznik problem zniknal
u mnie jeszcze jest takie cos ze pomimo tego ze wyjme akumulator rozlacze go to i tak wyje dziad hehe

POZdrawiam
pioterjawa
Świeżak

Postprzez bulagp » 4/6/2008, 12:10

pioterjawa napisał(a):bezpiecznik poszedl jakis
ja mam ten sam alarm u mnie bylo to spowodowane brakiem bezpiecznika tzn. przepalil sie (bezpiecznik nie od alarmu ale od swiatel)
wymienilem bezpiecznik problem zniknal
u mnie jeszcze jest takie cos ze pomimo tego ze wyjme akumulator rozlacze go to i tak wyje dziad hehe

POZdrawiam
a to że on wyje pomimo wyciągnięcia akumulatora to przez to że ma w sobie dodatkowy ''własny'' :wink:
bulagp
Świeżak

Postprzez bulagp » 28/6/2008, 02:41

witam, problem usuniety :lol: .Po prostu dałem do elektryka żeby go wymontował , bo wkuwiać się nie warto :evil: .Koszt 60 zł. dzięki za porady,pozdro
bulagp
Świeżak

Postprzez Olo_82 » 28/6/2008, 17:29

Doswiadczenie z puszki, ale alarm to alarm.
Sa syreny alarmowe z wlasnym zasilaniem + oczywiscie zasilanie z aku. Przy odcieciu glownego zasilania syrena wyje. U mnie sie przytrafilo, ze zasniedzialo oczko od + z aku, albo od masy (juz nie pamietam), tak czy inaczej efekt jakby odlaczyc zasilanie z aku. Wystarczylo odkrecic srubke, przeczyscic styki, przykrecic srubke. Koszt ok. 0 pln :)
Olo
Olo_82
Świeżak

Postprzez pawel_k_888 » 27/8/2008, 11:39

witam . pisze tu żeby nie zakładac nowego tematu. Mam też taki alarm i wczoraj mnie wk... Jak zawsze poszedłem żeby sobie troche polatać. Odpalilem polatałem wrócilem bez problemu. Zostawiłem moto w garażu i wychodze. Jak tylko alarm sie uzbroił(automatycznie) od razu zaczą wyć. Wyłączyłem. Po chwili znowu sie uzbroił i wyje. Moto nie da sie odpalić(rozrusznik nie reaguje) i nie ma kierunkowskazów. Co moglem to przejrzalem i jak na moje oko to wszystko ok. Alarmu nie da sie wyłaczyć na stałe no i moto jest unieruchomione. Ma ktoś pomysł co to może być ?? ewentualnie jak ten alarm wyłączyć i zdemontować ?
pawel_k_888
Świeżak

Postprzez YZF R1 » 27/8/2008, 13:13

senekkorzenna napisał(a):Na przyszłość ,w zasadzie każda syrena alarmu ma wyłącznik w postaci kluczyka sprawdź to.

niestety nie każda u mnie nie ma ale jak autor ma to wystarczy przekręcić i już aku nie rozładuje.... :wink:
YZF R1
Moderator

Postprzez pawel_k_888 » 27/8/2008, 17:35

zasięgnęłem porady kogos mądrzejszego ode mnie. Nie mam żadnego wyłącznika w postaci kluczyka. Dostałem schemacik podłączenia alarmu do mojego sprzęta niestety okazało sie że to inny model alarmu i że ma ze dwa razy więcej kabli(wszystkie czarne).podpięty jest chyba pod wszystko co możliwe:zapłon, rozrusznik, pompa paliwa, stacyjka, kierunki, czójnik siedzenia+ czójnik wstrząsowy. I nie da sie go tak poprostu wypiąć- spróbowalem wedle rad wprowadziłem go w stan serwisowy wypiąłem go ale moto i tak martwe. Na szczęście coś mnie podkusiło i sprawdzilem kierunki okazalo sie że z przodu było strasznie zaśniedziale. przeczyściłem złożyłem podłączyłem alarm(okoazalo sie że jest jeden ukryty bezpiecznik do alarmu który był przepalony) no i juz wszystko działa. Jutro kupie spray do zabezpieczania styków wszystko spryskam ale w najbliższym czasie będe musiał znaleźć specjaliste ktory mi to wszystko odepnie w cholere żebym znowu nie miał takich przygód.
pawel_k_888
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 15 gości

na górê