Skuter na zime?
• Strona 1 z 1
Skuter na zime?
Witam,
W tym sezonie zaczalem przygode z motocyklami i nie chce wsiadac juz do puszki. Chcialbym sprzedac xsamochod i kupic skuter 125 na zime. Czy ktos przerabial juz ten temat? Czy da sie jezdzic skuterem w zimie? Prosze o opinie i uwagi.
POzdr
W tym sezonie zaczalem przygode z motocyklami i nie chce wsiadac juz do puszki. Chcialbym sprzedac xsamochod i kupic skuter 125 na zime. Czy ktos przerabial juz ten temat? Czy da sie jezdzic skuterem w zimie? Prosze o opinie i uwagi.
POzdr
- KBLKM
- Świeżak
Ewentualnie jakies enduro z serii 125 (to juz bedzie mocne) - spokojnie po zaspach poleci, a do enduro sa takze zimowe opony ba nawet opony z kolcami do jazdy na lodzie - wiec problemu w sumie zadnego. Skuter natomiast - ma male koleczka, mala powierzchnie i nie widzialem zimowych opon.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
Są opony zimowe z przeznaczeniem do skuterów. Ubrania też są specjalne na zimę. I z odpalaniem itp nie powinieneś mieć problemów.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
Pozwolę sobie przytoczyć słowa pewnym użytkowników z innego forum:
Czytając te posty, należy przygotować sprzęt (jak każdy) do zimy no i oczywiście gruuuube ubranko oraz jakieś dobre oponki.
Możesz również kupić podgrzewane manetki
Zagrożenia jesienią to są głównie liście a zimą lód i śnieg na drodze. Jeżeli droga nie jest śliska można jechać.
Ja jeszcze polecam jakieś dobre rękawice, i ochraniacze na kolana
mroz moze duzo zamarzniete plastiki moga peknac pod wplywem mrozu!!!
kiedy odpalasz skuter jak sa duzo mrozy niechodzi sobie na wolnych obrotach z 15 min!!!
Z jazdą jesienią i zimą na tak krótkich trasach nie jest źle, jedynie wypada kupić rękawiczki, bo po chwili ręce to patyki, na zakrętach śmigacz powoli, hamujesz powoli, a i tak jesteś do przodu.. uważam że jazda skuterem przez cały rok to coś normalnego, nic nowego Smile
Opony zimowe - Heindenau SnowTex
Ciuchy - na nogi kalesony, gora dobra zimowa nieprzewiewna puchowka i cieple rekawice, buty zimowe najlepiej za kostke, pod kask koniecznie kominiarka.
Czytając te posty, należy przygotować sprzęt (jak każdy) do zimy no i oczywiście gruuuube ubranko oraz jakieś dobre oponki.
Możesz również kupić podgrzewane manetki

...
- witko2006
- Świeżak
hmm a czy da sie wogle sqterem zimą jeździć?? na oblodzonej nawierzchni?? ja swoją derbi smigałem jak troszke sniegu leżało z prędkością 30km/h więcej się bałem.. a na zakręcie koło drogi zwalniałem i mi przednie koło odleciało.. i to Sm a nie suszarka
ja bym nie ryzykował chyba że quadem noo to już można nim zimą ganiac ale nie 2kółkiem... to sie wtedy nazywa śmierć na 2 kołach..
pozdro
ja bym nie ryzykował chyba że quadem noo to już można nim zimą ganiac ale nie 2kółkiem... to sie wtedy nazywa śmierć na 2 kołach..
pozdro

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
No ja jeździłem po lodzie na kołach SM to dało się przetoczyć a na specjalnych zimówkach napewno jest o wiele lepiej. Są specjalne stroje motocyklowe na zimę i myślę że jak masz zamiar jeździć to warto zainwestować kasę w dobry ubiór dla własnego zdrowia.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
wiem że sie da
, bo kiedys oglądalem program w tv o ciezkiej pracy ludzi którzy dostarczają pizze
i tam wlasnie gosc sie wypowiadal ze czy snieg czy deszcz to i tak musi jezdzic... Cos tam pokazywał, że mial zmienionego w skuterze z tej okazji ale co to bylo, to doklanie nie wiem.. Mimo wszystko bym odradzal bo temp asfalu jak wiemy jest niziutka, opony twarde, juz nie wspomne o lodzie i sniegu na ulicach a to wszystko prowadzi do... szlifa

sr50 --->gs 500e /2001r
--->kiedyś r6 xD
--->kiedyś r6 xD
-
Saiid - Świeżak
hmm może gąsiennice w sqteraku?? widziałem kawe na gąsiennicach
fajowo wyglądała
znalazłem cos ciekawego na zimę jeśli Cie to interesi obejrzyj to sobie
o wiele lepsze niż suszarka etc
ehh nie dodało mi więc teraz to zrobię
http://pl.youtube.com/watch?v=wpCf-agUw ... re=related

znalazłem cos ciekawego na zimę jeśli Cie to interesi obejrzyj to sobie
o wiele lepsze niż suszarka etc
ehh nie dodało mi więc teraz to zrobię

http://pl.youtube.com/watch?v=wpCf-agUw ... re=related
Ostatnio edytowano 4/6/2008, 17:40 przez Bostorn, łącznie edytowano 1 raz
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
jezdilem moja 125 w styczniu... a zima byla slaba... nie polecam!
Pojezdzij sobie np. podczas ulewy, gdzie wszystkie samochody Cie ochlapują... W zimie jeszcze gorzej
Oczywiście są sytułacje gdzie wogole nawet nie ma mowy o jezdzie w zimie... Np. opady sniegu 1m/24h :p Ciapa i wogole... Masakra
Pozdro!
Pojezdzij sobie np. podczas ulewy, gdzie wszystkie samochody Cie ochlapują... W zimie jeszcze gorzej

Oczywiście są sytułacje gdzie wogole nawet nie ma mowy o jezdzie w zimie... Np. opady sniegu 1m/24h :p Ciapa i wogole... Masakra
Pozdro!
- fifi99
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm