Pytanie o tuleje w cr 125
• Strona 1 z 1
Pytanie o tuleje w cr 125
Witam robilem teraz remont mojej cr mam nowa tuleje tłok namury 54mm dopiero zaczalem go docierac i po okolo 15 minutach jazdy wolno!! cylinder jest gorący..czy po dotarciu bedze tak samo czy bedzie chłodniejszy..czy przez ta tuleje bedzie sie tak grzal chce kupic plyn do chlodnicy wysokowrzeniowy moze cos pomorze..jakie jest wasze zdanie ? 5h wystarczy na dotarcie tak mi koles w MOTOR-TECHU powiedzial.Wiem ze jak tuleja jest to sie grzeje bardziej i w ogole ale kasy nie bylo na nicasil wiec nie pisac ze zrobilem blad itp itd bo nie chce mi sie tego czytac 

Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
hahaha jaki zal to forum umiecie tylko odpowiadac na pytania co na pierwsze moto <lol2> hahahahaha masakra i sa to ludzie którzy na motorynkach i ogarach jezdza masakra dnooooooooooooooooooooooooo
ha ha
za kłamstwo że przeczytałeś regulamin masz ostrzeżenie
takie to forum
senekkorzenna
ha ha

takie to forum
senekkorzenna
Kawasaki ZX636 02'
- adamuzz
- Świeżak
Gdy motorek się dotrze to napewno będzie chłodniej, teraz puki się nie dotarł będzie się grzał dosyć mocno. . . Co do tuleji to myśle, że w wyczynówce nie powinna być takowa zakładana bo to poprostu poniża maszynke. Jeśli ktoś decyduje się na kupno wyczynówki to musi się liczyć z tym że trzeba będzie kupe kasy kłaść na utrzymanie. Mogłeś poczekać i nazbierać kase na nicasyl, na nim sprzęt by lepiej chodził, tuleja niezbyt nadaje się na sprzęty kręcące się do 12-16 tyś obrotów
Motocross q r w a rządzi!! 

-
arudni - Świeżak
gościu adamuzz który już nie wchodzi na to forum od 5 lat, pewnie ci podziękuję za odp. Archeolog 

Motorynka->Simson s51->Szukam...
-
Marcin1324 - Świeżak
Najczęściej spotykany motyw, w crossach wyczynowych zakładana tuleja. Grzeje się bardzo, bo nikasil ZDECYDOWANIE lepiej oddaje temperature, trzeba długo docierać. jak ktoś jeździ sobie pomlutku po lesie to mu ta tuleja nie będzie przeszkadzać, tylko po co jeździc wyczynówką powoli? Tuleje to sobie możesz w DT wstawić.
Po tulejowaniu juz nie masz szans żeby wrócić do nikasilu. zostaje kupić nowy cylek z serwisu albo zamiennik. z zamiennikami ciężko, dopiero od niedawna są dostępne na rynku ale to i tak w większości do nowych motocykli i 4T,.
Znam 2ch gości co założyli tuleje w wyczynówkach. Pierwszy zatarł tłok a drugi zatarł tłok - dla odmiany. Więc jak ktoś chce wstawić tuleje do cylindra to niech lepiej sprzeda motocykl gdzie jeszcze nikasil można zregenerować i niech kupi sobie jakieś enduro.
pozdrawiam,
PS: najlepiej, wstawić tuleje, później jeździć jak skuterkiem po lesie i sprzedać... niech następny się martwi nie?
Po tulejowaniu juz nie masz szans żeby wrócić do nikasilu. zostaje kupić nowy cylek z serwisu albo zamiennik. z zamiennikami ciężko, dopiero od niedawna są dostępne na rynku ale to i tak w większości do nowych motocykli i 4T,.
Znam 2ch gości co założyli tuleje w wyczynówkach. Pierwszy zatarł tłok a drugi zatarł tłok - dla odmiany. Więc jak ktoś chce wstawić tuleje do cylindra to niech lepiej sprzeda motocykl gdzie jeszcze nikasil można zregenerować i niech kupi sobie jakieś enduro.
pozdrawiam,
PS: najlepiej, wstawić tuleje, później jeździć jak skuterkiem po lesie i sprzedać... niech następny się martwi nie?
<a href="http://www.dkmotocykle.pl">Sklep Fox</a>
- tuxkiller
- Świeżak
po co odkopywać tematy ?
tuxkiller - to powiedz mi jak to możliwe że ktm czasami fabrycznie stosował zeliwną tuleje do bigbore w wyczynówkach ? dywagacje są na ten temat zbędne. temat od razu zamykam
tuxkiller - to powiedz mi jak to możliwe że ktm czasami fabrycznie stosował zeliwną tuleje do bigbore w wyczynówkach ? dywagacje są na ten temat zbędne. temat od razu zamykam

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1