Gaźnik
• Strona 1 z 1
Gaźnik
Mówie odrazu że szukałem, ale gdy wpisałem słowo "gaźnik" lub "wymiana gaźnika" wyników było około 700... i jeszcze nic nie miały do gaźnika...
Więc zaczne że mam skuterek Aprilia Sonic GP z cylindrem od Aprilia SR i mam taki problem ze mi to jakoś nie chce jechac (max 60 km/h), z tego co sie dowiedziałem mam bardzo mały gaźnik mianowicie 10mm(chyba jest to najmniejszy) i mam pytanie, czy wymiana gaźnika na większy 17,5 mm dała by mi coś na prędkości, dodam ze interesuje mnie ten gaźnik
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... f37b7b77dd
Jeśli ktoś wie czy poprawi osiągi prosze o odpowiedz(prosze nie pisac czegoś w stylu "ja to sie tam nie orientuje ale chyba ci polepszy")
Jeśli ktoś jest pewny swojej odpowiedzi to prosze pisac(blokady w sqterku wszystkie zdjęte)
Więc zaczne że mam skuterek Aprilia Sonic GP z cylindrem od Aprilia SR i mam taki problem ze mi to jakoś nie chce jechac (max 60 km/h), z tego co sie dowiedziałem mam bardzo mały gaźnik mianowicie 10mm(chyba jest to najmniejszy) i mam pytanie, czy wymiana gaźnika na większy 17,5 mm dała by mi coś na prędkości, dodam ze interesuje mnie ten gaźnik
http://sklep.mieloch.pl/product_info.ph ... f37b7b77dd
Jeśli ktoś wie czy poprawi osiągi prosze o odpowiedz(prosze nie pisac czegoś w stylu "ja to sie tam nie orientuje ale chyba ci polepszy")
Jeśli ktoś jest pewny swojej odpowiedzi to prosze pisac(blokady w sqterku wszystkie zdjęte)
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
No rozumiem cie, ale filtr stożkowy to nie to, a ja sie pytam o gaźnik, w zadnym skuterku nie ma chyba tak małego gaźnika... Więc czekam dalej na odpowiedz
Dodam jeszcze ze nie chce sie bawic w tunning zaden(nie chce kupowac cylindra ani tłumika, co najwyzej sobie chce kupic ten gaźnik i wariator) więc prosze o rade czy większy gaźnik coś da
Dodam jeszcze ze nie chce sie bawic w tunning zaden(nie chce kupowac cylindra ani tłumika, co najwyzej sobie chce kupic ten gaźnik i wariator) więc prosze o rade czy większy gaźnik coś da
-
Jonyl - Świeżak
Ale mozesz mi wytłumaczyc co sie dzieje gdy gaznik jest za duży?? Mi sie wydaje ze duzy nie zaszkodzi, na mielochu nie ma mniejszych które pasują do mojego skuterka, wybieram na liście moj skuterek i pojawiają sie częsci i z gazników są tylko 17,5 najmniejsze a największe są 21
-
Jonyl - Świeżak
Tylko ze jakiś inteligent juz mi rozwiercił kiedyś dysze
to jeszcze gorzej chodził... Koleś mi z serwisu mówi zebym se kupił min 17,5mm a wy ze nie... to ja juz nie wiem

-
Jonyl - Świeżak
kup nowy gaznik .. obojetnie czy 17 czy wiekszy.. bedzie lepiej... kurde ale naprawde masz maly gaznik..;p
ApRiLiA R$ 125
- archiziomalrs125
- Świeżak
senekkorzenna napisał(a):będzie zalewał ci się silnik.Naprawdę dysza ci wystarczy.
Wlasnie na odwrót

Nigdy nie słyszałem podobnej głupoty ze przy większym gazniku moto bedzie sie zalewac. niby jak

- pawlak200192
- VIP Ścigacz.pl
No to jestem szczęśliwy
w najbliższym czasie kupie ten gaźnik i powiem wam co i jak
Dzięki za podpowiedzi
prosze zamknąc juz temat
to co chciałem usłyszałem

Dzięki za podpowiedzi
prosze zamknąc juz temat