Problem z odpalaniem
• Strona 1 z 1
Problem z odpalaniem
Tak jak w temacie mam problem z odpalaniem skutera. Gdy próbuje go zapalić bez gazu to nie zapali a gdy mu dodam gazu to owszem o co tu może chodzić o dopływ paliwa czy co?. Jestem laikiem i nie wiem kompletnie co to może być. Druga sprawa to taka kupiłem ten moto na giełdzie i nie wiem jakie blokady on posiada od początku jest to kymco trio 50. z góry dzięki
- orzech99
- Świeżak
- archiziomalrs125
- Świeżak
a w moim to nie ma roznicy ale jak ze startera chce to musze dac gazy dlatego ze mi sie cos w nim zwalilo i raz chce odpalic za dotykiem nawet jak zimny a czasem to go dusze i dopiero a czesem wogule bo kiedys przy rozbieraniu wyjalem takie cos a potem wsadzilem i lipnie odpala ale z kopa 1 maly kopniak i pali
nawet po postoju 

- Borasek:P
- Świeżak
noo to może cos własnie od ssania wyją i źle wsadził??
P hiehie albo dołączyli w woreczku osobno
zawsze jest leiej dodac gazu jak sie odpala moto ale jak nie chce palic to moze bez ssania
ja w swoim dzisiaj po miechu stania bez ssania nie chciał zagadac dopiero jak je włączyłem zaturkotał za 2 razem

zawsze jest leiej dodac gazu jak sie odpala moto ale jak nie chce palic to moze bez ssania
ja w swoim dzisiaj po miechu stania bez ssania nie chciał zagadac dopiero jak je włączyłem zaturkotał za 2 razem

Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
a na wolnych obrotach gasnie ? Bostorn i masz już ten tłumik w tej sendzie czy nadal jezdzie bez ? 

engine murders team;]
-
RysiekGt125 - Świeżak
yyyy w runnerce ssanie jest automat ;] rozrusznik ma takie cos pod wariem w runnerce i to jak sie nakreci to odpala a niestety to lata na boki i jak dotknie wariatora to odpali a jak nie to nie bo sie nie przekreci :/ jak zalapie to nawet jak zimny jest to tylko wcisne i odrazu odpala
- Borasek:P
- Świeżak
RysiekGt125 napisał(a):a na wolnych obrotach gasnie ? Bostorn i masz już ten tłumik w tej sendzie czy nadal jezdzie bez ?
od dawna ale moja mała jeszcze nie była jeżdżona na nim rozebrana stoji robi sie u mechaniora zawiecha elektryka szykuje do rejestracji ale fajnie na nim chodzi troszkę ciszej

-
Bostorn - Moderator
tez mam runnerke ale jak tak zrobie to i tak odpla
jak go po ziomie odpalam to od razu zapali z elektryka ale po chwili gaśnie za drugim go odpale i juz sobie choadzi. Winą moze też być rozrusznik moze ?? moze akumulator ;/??
POZRDO
jak go po ziomie odpalam to od razu zapali z elektryka ale po chwili gaśnie za drugim go odpale i juz sobie choadzi. Winą moze też być rozrusznik moze ?? moze akumulator ;/??
POZRDO

Gilera Runner 50 Sp
:D...i jazda !!! | | | | http://pl.youtube.com/watch?v=R77pnBZuIL8 -----> Mój sprzęcik
:D (to moj pierwszy filmik)

-
micza123 - Świeżak
noom ale i tak mi się wydaje że jak dodajesz gazu a "ją" zalewa to za dużo paliwka dostaje??
czy tak musi byc bo w mojej jak wszystko było gites ustawione odpalałem bez mniejszych problemów na sprzgęgle dodawałem gazu i tyle
czy tak musi byc bo w mojej jak wszystko było gites ustawione odpalałem bez mniejszych problemów na sprzgęgle dodawałem gazu i tyle

-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm