asfalt na przednim blotniku...
• Strona 1 z 2 • 1, 2
asfalt na przednim blotniku...
Sytuacja przytrafila mi sie dwukrotnie... jakos przy szybszej jezdzie zaczelo mi zwijac asfalt na blotniku
Nie wiem czy to norma dlatego pytam czy mieliscie juz stycznosc z taka sytuacja ?
Jak na zdjeciu

Jak na zdjeciu

-
Lukas_dan - Świeżak
heh bardzo ciekawe i dziwne
::D może tam gdzie mieszkasz robią jakiś asfalt z słaby gatunkiem ( heh zresztą jak w całej Polsce)
:D:D heh a moze palisz gume przednim kołem??

-
maatiaas - Świeżak
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
- drvall
- Świeżak
maatiaas napisał(a):heh bardzo ciekawe i dziwne::D może tam gdzie mieszkasz robią jakiś asfalt z słaby gatunkiem ( heh zresztą jak w całej Polsce)
:D:D heh a moze palisz gume przednim kołem??
![]()
![]()
hehe malo tego ze pali laka przednim kolem to jeszcze na wstece!!!!:D:D:D
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
Za pewne resztki kamykow, asfaltu szly pod przednie kolo-zrobilo cyrkulacje wkolo po czym resztki, wyszly przy blotniku, pozneij to juz dziala sila wiatru pod wplywem predkosci, ktora osadzala resztki na blotniku...
Fizyki nie oszukasz
Dziwi mnie tylko ta konsystencja swiezego asfaltu, smoly...

Fizyki nie oszukasz

Dziwi mnie tylko ta konsystencja swiezego asfaltu, smoly...

-
Lukas_dan - Świeżak
-
pioterjawa - Świeżak
drvall napisał(a):Faktycznie ta opona nie widziała zakrętu
Zdjecie moze i nie przedstawia faktycznego stanu opony, ale na kantach juz jest troche zjechana, moze przedna nie az tak co tyl

Ze znajomym doszlismy do wniosku, ze prawdopodobnie moja erke ktos probowal na torze

-
Lukas_dan - Świeżak
WTF??? o_O <== to jedyne co mi sie nasuwa
. bardziej zrozumiale jak by to bylo po drugiej stronie blotnika czyli od strony silnika ale tu ? to wyglada jak bys jechal do tylu
. a jakie masz przeswit w tym miejscu ? mieszy blotnikiem a opona ? moze za maly ? zobacz czy jak krecisz kolem to czy nie zawadza w ktoryms miejscu. chociaz jak ktos ma np w piwnicy iekka sciane i przejedzie nozykiem badz czym takim w lewo po scianie to po prawej stronie na nozyku osiadzie tynk - moze ktos zrozumial
i to podobna sytuacja wiec wyglada jak by opona zawadzala o blotnik
.

- MIG
- Świeżak
Lukas_dan - na tych oponach to moto nie bralo szybko winkla.. nie wspominajac o jezdzie na torze. Raczej byl uzytkowany przez 'miszcza prostej'.
A ten asfalt ciekawy, pierwsze widze.
A ten asfalt ciekawy, pierwsze widze.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Może spróbuj sobie podnieśc troszke błotnik, bo z tego co widze masz bardzo blisko opony, z nowym bierznikiem juz byś tam chyba nie włożył
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
-
Jonyl - Świeżak
senekkorzenna napisał(a):wiecie dziwna sytuacja bo asfalt jest na przodzie błotnika,a w którą stronę kręcą się opony przy jeździe do przodu?
moze kolega na wstecznym asfalt zwinal, bo ja takze nie mam pojecia jak to sie znalazlo na przodzie blotnika.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
Po glebszym zastanowieniu, przemysleniu z tym blotnikiemi doszedlem tylko do jednego wniosku(pisalem na pierwszej stronie)
Faktycznie, miedzy blotnikiem a opona jest maly przeswit, ale nic nie trze. Czasem tylko slysze jak obijaja mi sie kamyki na piaszczystym asfalcie przy zawracaniu czy tam ruszaniu
Lukas_dan napisał(a):Za pewne resztki kamykow, asfaltu szly pod przednie kolo-zrobilo cyrkulacje wkolo po czym resztki, wyszly przy blotniku, pozneij to juz dziala sila wiatru pod wplywem predkosci, ktora osadzala resztki na blotniku...
Fizyki nie oszukasz![]()
Faktycznie, miedzy blotnikiem a opona jest maly przeswit, ale nic nie trze. Czasem tylko slysze jak obijaja mi sie kamyki na piaszczystym asfalcie przy zawracaniu czy tam ruszaniu

-
Lukas_dan - Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości