poważny PROBLEM... !!
• Strona 1 z 2 • 1, 2
poważny PROBLEM... !!
wczotaj 03-09-2006 w Legnicy na lotnisku (na terenie lotniska, wczesniej na terernie hipermarketu AUCH**), jest to droga nie publiczna. zaznaczam NIE PUBLICZNA. wydarzyl sie wypadek, a mianowicie byly jakies tam ''pokazy" tzn. jeździli znajomi na jednym kole, stoopie etc. zaczeli gromadzic sie tlumy gapiow. wiec przyjechala policja i przeniosla nas w inne miejsce (z AUCH**A na lotnisko0 , tzn powiedzili zebysmy przeniesli sie tu i tu.
"idźcie sobie tam jeździc bo tu sa zastrzezenia od (kogos tam z hipermarketu) i tam robcie na co macie ochote, mozecie nawet jeździc na glowie" okolo 300m dalej, wiec tak zrobilismy, tak takze jeździli. po jakims czasie jechal ojciec z siora na motorze xjr1300. wybiegla (po prostu wtargnela niezauwazona) jakas dziewczyna (16lat) ojciec po prostu wcisnal hamulce i przelecieliprzed kiere, ojciec polamane rzebra siostra nic powaznego (oboje byli b.dobrze ubrani, tzn kurtke RE* BI** ojciec, i siostra skora, tylko miala zwykle buty wiec spadly i stope podrapala i trochu zdarla)ale to gow**.
Ta dziewczyna,potracona zostala lusterkiem, ew kierownica (inni mowi ze najechal jej na stope a ona sie wywrocila i robnela glowa w asfalt) stracila przytomosci, potem odzyskla i znowuz stracila. teraz ojciec lezy w szpitalu, polamane 2zebra, poobijany caly, siostra poobijana ale cala. "Potrącona" nie odzyskala przytomności, podlaczona jest do respiratora, ma krwiaka na mozgu. policja byla spisala wzystko, pomierzyla i zabrala ojcu prawo jazdy i dow. rejestacyjny sprzeta.
i zapytanie do wasmoze ktos wie, jak to sie teraz rozegra.
ps. szanowalem policje ale po tymco zrobili mojej mlodrzej siostrze (12l)uczestniczacej w wypadku stracilem zaufanie do nich [wczesniej mi nic nie zrobili, byli neutralni]. Młoda przerazona, lezala na asfalcie (nic jej takiego nie bylo) ale byla w powaznym szoku. policjant do niej
"gdybys miala bardziej rozwarznego ojca to by sie nic nie stalo" jak mozna taki tekst powiedziec ofiarze wypadku, na dodatek dziecku ??
ps2. jeśli masz pisać smieci to nie pisz wogole.
"idźcie sobie tam jeździc bo tu sa zastrzezenia od (kogos tam z hipermarketu) i tam robcie na co macie ochote, mozecie nawet jeździc na glowie" okolo 300m dalej, wiec tak zrobilismy, tak takze jeździli. po jakims czasie jechal ojciec z siora na motorze xjr1300. wybiegla (po prostu wtargnela niezauwazona) jakas dziewczyna (16lat) ojciec po prostu wcisnal hamulce i przelecieliprzed kiere, ojciec polamane rzebra siostra nic powaznego (oboje byli b.dobrze ubrani, tzn kurtke RE* BI** ojciec, i siostra skora, tylko miala zwykle buty wiec spadly i stope podrapala i trochu zdarla)ale to gow**.
Ta dziewczyna,potracona zostala lusterkiem, ew kierownica (inni mowi ze najechal jej na stope a ona sie wywrocila i robnela glowa w asfalt) stracila przytomosci, potem odzyskla i znowuz stracila. teraz ojciec lezy w szpitalu, polamane 2zebra, poobijany caly, siostra poobijana ale cala. "Potrącona" nie odzyskala przytomności, podlaczona jest do respiratora, ma krwiaka na mozgu. policja byla spisala wzystko, pomierzyla i zabrala ojcu prawo jazdy i dow. rejestacyjny sprzeta.
i zapytanie do wasmoze ktos wie, jak to sie teraz rozegra.
ps. szanowalem policje ale po tymco zrobili mojej mlodrzej siostrze (12l)uczestniczacej w wypadku stracilem zaufanie do nich [wczesniej mi nic nie zrobili, byli neutralni]. Młoda przerazona, lezala na asfalcie (nic jej takiego nie bylo) ale byla w powaznym szoku. policjant do niej
"gdybys miala bardziej rozwarznego ojca to by sie nic nie stalo" jak mozna taki tekst powiedziec ofiarze wypadku, na dodatek dziecku ??
ps2. jeśli masz pisać smieci to nie pisz wogole.
-
sopel - Świeżak
jesli byla to drga niepubliczna badz jakikolwiek teren prywatny to policja nie moze interweniowac, jesli chodzi o ten wypadek to jest on traktowany jako odrebna sprawa i postepowanie bedzie dotyczylo tylko tego czy dziewczyna sama wbiegla pod kola, czy scepcjalnie ktos jechal w jej kierunku, to beda probowac ustalic. Jesli okaze sie ze sama wtargnela pod kola z jej winy to nic powaznego sie nie powinno stac, zastanawia mnie tylko na jakiej podstawie Policja zatrzymala prawo jazdy skoro byl to teren prywatny?? Dowod rejestracyjny mogli zabrac bo motocykl jest przedmiotem slectwa przynajmniej posredniczy w nim jako dowod. Takze wszystko zalezy od tego czy dziewczyna sama wtargnela pod kola czy nie. No i jeszcze oczywiscie od zeznan swiadkow.

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Sprawa moze sie dlugo ciagnac. 2 lata temu baba wbiegla mi pod kola motocykla( przebiegala w niedozwolonym miejscu, zabezpieczonym barierkami-przelazla przez nie). Mimo zeznan swiadkow(na moja korzysc, oczywiscie) postepowanie trwalo prawie rok. Liczyli mi predkosc-kobita zeznala ze musialem jechac jak wariat, bo mnie nie widziala... Wszystko dobrze sie skonczylo, ale nerwow mi naszarpali jak diabli.
Znajdz jak najwiecej swiadkow, ktorzy potwierdza, ze to dziewczyna wtargnela pod kola. Powodzenia.
Znajdz jak najwiecej swiadkow, ktorzy potwierdza, ze to dziewczyna wtargnela pod kola. Powodzenia.
gsx-r 750
- Mortifer
- Świeżak
policja zatrzymala prawko, z powodu tego wypadku. a policja musiala interweniowac poniewaz byly ofiary, byly 3 karetki i 2 straze pozarne.
dziewczyna nie odzyskala jeszcze przytomnosci, lezy pod respiratorem.
ojciec polamane jednak 4 zebra i poobijany, siostra poobijana i stopa zdarta.
dziewczyna nie odzyskala jeszcze przytomnosci, lezy pod respiratorem.
ojciec polamane jednak 4 zebra i poobijany, siostra poobijana i stopa zdarta.
-
sopel - Świeżak
droga nie publiczna,teren chyba aeroklubu ;/ ale zakaz wlazdu stoi tylko z jednej strony, a sa tam 3 wjazdy! (nie liczac wjazdu przez pola)
tlumaczenie policjanta bylo takie "jeśli jeździsz to powinienes wjedziec gdzie sie znajdujesz i jakie tu panuja zasady ruchu"
tlumaczenie policjanta bylo takie "jeśli jeździsz to powinienes wjedziec gdzie sie znajdujesz i jakie tu panuja zasady ruchu"
-
sopel - Świeżak
Pomijając całą resztę to (ja bym tak zrobił choć tego nie lubię) na Policanta ,który walnął taki tekst złożyłbym konkretną skargę. Władza władzą ale kultura i porzadek w policji też musi być.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
a udowodnisz cos policjantowi ?
dziewczynka 12 lat (niepelnoletnia) wiec jej zeznania nie beda wiarygodne, a tu policjant z dwiema jakimis gwiazdkami (nie wiem jaki to tytul jego) ;/
dziewczynka 12 lat (niepelnoletnia) wiec jej zeznania nie beda wiarygodne, a tu policjant z dwiema jakimis gwiazdkami (nie wiem jaki to tytul jego) ;/
-
sopel - Świeżak
Aspirant jesli 2 gwiazdki i cienki pasek wzdłoz pagonu, lub podkomisiarz jesli tylko 2 wgiazdki na pagonie.
Z tego co rozumiem to jesli pokaz nie byl zorganizowany przez jakis zwiazek czy cus, cala wine ponosi prowadzacy pojazd. Ale lepiej dopytajcie sie Wiewiora... on duzo wie o prawie...
Z tego co rozumiem to jesli pokaz nie byl zorganizowany przez jakis zwiazek czy cus, cala wine ponosi prowadzacy pojazd. Ale lepiej dopytajcie sie Wiewiora... on duzo wie o prawie...
VOLVO FH12 Globtrotter
-
misiek_zx6r1 - Świeżak
Nie ma sensu składac skargi na policjanta. On powiedział gdzie możecie pojeżdzić(Pojeżdzić a nie poszaleć) i tak to będzie interpretowane.
Dziwie się tylko jak to się stało, nie zabezpieczyliście terenu, nikt nie lukał czy nie ma ludzi postronnych? Jak sie robi stuki nawet na drodze niepublicznej to sie stawia paru zapobiegliwych o głośnych klaksonach.
Bardzo mi szkoda wszystkich poszkodowanych, ale trzema myśleć, mysleć!
Dziwie się tylko jak to się stało, nie zabezpieczyliście terenu, nikt nie lukał czy nie ma ludzi postronnych? Jak sie robi stuki nawet na drodze niepublicznej to sie stawia paru zapobiegliwych o głośnych klaksonach.
Bardzo mi szkoda wszystkich poszkodowanych, ale trzema myśleć, mysleć!
- dosiek77
- Bywalec
dzis wyszlo ze ojciec ma jeszcze watrobe peknieta. a przy jego masie 130kg operacja to jest ostatecznosc. <b> potrzeban jest krew obojetnie jakiej grupy. jesli mozesz oddac w swoim miescie i powiedziec ze to potrzebna jest do LEGNICY na oddział CHIRURGI 1a dla SOBCZAKa </b> byłbym naprawde bardzo wdzięczny.
-
sopel - Świeżak
jak to mozliwe ze obojetnie jaka? ale to nie jest wina twojego ojca ;/ na chuj ta małolata sie tam wjebala :/ jak to mozliwe zakladam ze to byl teren w stylu pasa lotnieczego wiec szeroki i ona akuat tam musiala przełazic? i na bank słyszala moto wiec co? slepa:/
ten co sobie nie żałuje
-
SzpiceR - VIP Åšcigacz.pl
SzpiceR napisał(a):jak to mozliwe ze obojetnie jaka? ale to nie jest wina twojego ojca ;/ na *** ta małolata sie tam wjebala :/ jak to mozliwe zakladam ze to byl teren w stylu pasa lotnieczego wiec szeroki i ona akuat tam musiala przełazic? i na bank słyszala moto wiec co? slepa:/
Obojętnie jaka krew, bo oni i tak biorą z banku jaka jest im potrzebna, ale stan w litrach sie zgadzai dzięki temu mogą sie wymieniać.
- dosiek77
- Bywalec
no albo ma krew grupy AB to wtedy moze przyjąć i 0 i A i B i AB.
Chcesz zarobić trochę kasy ??? Koniecznie wejdź! Sprawdzone! >>KLIKNIJ<< http://cash2007.xt.pl (otwórz link)
-
RazieL - Świeżak
dziekuje za wszystko i wszystkim. ojciec i siostra juz w domu. jeszcze male problemy sa ale to juz "pikus". (ojcu przydala sie jednak krew, mial podawane 2jednostki). ta dziewczyna co wbiegla pod motor nadal w szpitalu ale wszystko na dobrej drodze. powodzenia i uwazajcie za siebie. myslcie tez za innych, bo oni nie mysla. ;]
-
sopel - Świeżak
Wspólczuje, mam nadzieje że wszystko dobrze sie skończy
--------------------------------
Moj portal Motocyklowy
(otwórz link)
Moj portal Motocyklowy

- Czaper
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości