250 4T vs 125 2T, koszty
• Strona 1 z 1
250 4T vs 125 2T, koszty
Witam. Jeżeli chodzi o kosztu utrzymania. Co jest droższe YZ 125 czy WR 250 4T. Jakie mogą byc orientacyjne koszty utrzymania tych motorków przy w miare spokojnej jeździe po lesie?? I który 2T byłby najtańszy YZ, KX SX CR RM? Czy za około 8 tys zł kupię dobrą sztukę?
- pawels93
- Świeżak
Jeśli chodzi o relacje utrzymania motocykla 4t a 2t dla amatora to w eksploatacji nie ma jakiejś wielkiej różnicy bo w 2 t silnik sezon wytrzyma a wymiana tłoka z robotą to około 500 zł jak nie zatrzesz do tego olej do mieszanki największy koszt tylko syntetyk jak chcesz pojeździć dłużej bez defektu koszt 40-50 zł , 4t jest bardziej wytrzymały ale jak sie silnik posypie to od 3-5 tys nie twoje a olej w silniku i tak trzeba bardzo często zmienia ć więc czy kupisz 1l syntetyka do mieszanki czy 1l syntetyka do 4t to jednakowy koszt prawie będzie . Wiadomo 4 t ma zawsze zapas mocy duży moment od dołu ale nie lubi wysokich obrotów i jest cięższy , 2t jest lżejszy bardziej zwrotny i ma większy zakres obrotów dzięki czemu jest szybszy na krętych torach . Ja miełem 4t i 2t i na 2t lepiej mi sie jeździło ale wybór nalezy do ciebie .
Offroad to podstawa zdrowego trybu życia , adrenalina ożywia , leczy z każdej choroby.
- cross-serwis
- Świeżak
I za 8 kafli to nie znajdziesz dobrego 4t.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 22 gości