Zobacz wątek - Przejeżdzanie między samochodami w korku
NAS Analytics TAG

Przejeżdzanie między samochodami w korku

Jak nauczyć się wheelie? stoppie?
Czy zmieniać biegi ze sprzęgłem czy bez?
_________

Postprzez Kaja » 23/8/2006, 08:47

moim zdaniem można
a nawet jak nie to kto siÄ™ tym przejmuje ;)
tylko trzeba uważać, bo kierowcy potrafią być życzliwi
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Re: Przejeżdzanie między samochodami w korku

Postprzez Wiewiór81 » 23/8/2006, 11:21

Lovtza napisał(a):Czy waszym zdaniem mozna przejeżdzać miedzy samochodami stojącymi w korku? Bo ostatnio słyszałem dwie bardzo rożne opinie od ludzi, którzy podobno sie znają.... :?

Temat był wałkowany ostatnio.
Jednoznacznej wykładni prawnej nie ma, ale są przepisy, które policja może swobodnie tak zinterpretować, żeby za taką jazdę motocyklistę ukarać.
Między innymi definicja pasa ruchu, zasady wyprzedzania czy zmiany pasa, bezpiecznej odległości od wyprzedzanego pojazdu...
Ostatnio z Terrorem rozmawialiśmy z Wojtkiem Pasiecznym, zastępcą komendanta wojewódzkiego WRD w Wawie i przy okazji biegłym sądowym z zakresu prawa o ruchu drogowym - i stwierdził, że stanowisko policji w tej sprawie jest jednoznaczne - jazda po "pasie dla motocykli" jest niezgodna z przepisami.

WR81
Black Wind always follows
Where my white horse rides
Wiewiór81
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 23/8/2006, 13:04

konik napisał(a):policja powinna sie zajmowac powaznymi rzeczami i prawdziwymi piratami w puszkach, którzy codziennie na drodze starają sie mnie i innych motocyklistów zabić na mnóstwo różnych sposobów, a nie durnymi teoretycznymi spekulacjami, gdzie wszystko zalezy od interpretacji szanownych panów policjantów

trochę prawdy w tym jest co mówisz, ale ....
nie wiem ile razy miałaś przyjemność obcować z szanownymi panami policjantami, uwierz, że czasami ta ich interpretacja jest bardzo pomocna
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 23/8/2006, 13:12

Kaju jak Ty jestes dziewczyna pokazesz nozke ladny usmiech i masz goscia w kieszeni:D
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 23/8/2006, 13:22

SzpiceR napisał(a):Kaju jak Ty jestes dziewczyna pokazesz nozke ladny usmiech i masz goscia w kieszeni:D

tia, szczególnie w spodniach motocyklowych i tych wielkich buciorach
atrakcja jakich mało :lol:
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez HANS » 23/8/2006, 13:45

Kaju jeszcze ładny uśmiech w kasku :D no chyba że jeździsz w otwartym :lol: ale jak spodnie obcisłe to nawet widok niezły :wink:
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 23/8/2006, 14:01

a dostałaś kiedyś mandat za przeciskanie się w korku?

ja osobiście nawet nie słyszałam żeby ktoś dostał
więc mówienie, że wynajdują przepisy to chyba przesada.
Myślę, że są to bardzo rzadkie przypadki.
to trochę jest tak, że są źli bo wynajdują przepisy, ale jak nie chcą zmniejszyć mandatów tylko dają tyle ile powinni to są już w ogóle okropni
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Kaja » 23/8/2006, 14:11

nie chodzi o to, że są the best ale z własnego doświadczenia
mogę powiedzieć, że to zawsze fajne chłopaki (co nie raz już tu mówiłam)
a jak mi któryś podpadnie to będę wieszać na nich psy razem z Wami ;)
Póki co raczej powinnam im dziękować 8)
Kaja
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez spazz » 23/8/2006, 15:26

a ja wreszcie bede mogl jezdzic bardziej wyluzowany w poblizu panow na niebiesko bo dzis zdalem prawko
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Bunny » 23/8/2006, 15:42

ee spaz gratulacje! za którym podejściem? :twisted:
Obrazek
Bunny
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez maniek » 23/8/2006, 15:53

Jadąc w korku między samochodami trzeba mieć strasznego pecha żeby zaliczyć mandat . Nie poruszasz się wtedy zbyt szybko żeby nie dojżeć psa . Ja tam parę razy minąłem radiowóz w korku i jakoś za mną nie pojechali raz ich nawet poboczem ćwiknąłem. Owszem za pierwszym razem miałem pietra , ale co tam jak na razie to za to jeszcze nie strzelają.
Maniek
Jest tyle motocykli do objechania
I tyle Kobiet do wybzykania
maniek
Świeżak

Postprzez spazz » 23/8/2006, 16:34

Bunny napisał(a):ee spaz gratulacje! za którym podejściem? :twisted:

jak to sie mowi od strzalu. moze to niepopularne stanowisko na forum ale bujanie sie na nielegalu pomaga w oswojeniu sie z moto..
Ostatnio edytowano 23/8/2006, 17:04 przez spazz, łącznie edytowano 1 raz
spazz
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez sopel » 24/8/2006, 21:47

jakiś miesiac temu mialem zajscie zwiazane z tematem, mianowicie jechalem w mieście, byly dwa pasy ruchu. prawy w prawo i lewy prosto. Jechalem prawym (bo byl pusty) a lewy cały zawalony około 50m. wiec wcisnolem sie przed ESPERO ale z zachowaniem szczegolnej ostroznosci, ale moj nie fart w ktorej siedzieli tajniacy. Właczyli tylko syrene na chwile (ja udałem ze nie wiem co sie dzieje, zjechalem do kraweznika, ale sie nie zatrzymywalem tylko jechalem zgodnie z przepisami. Nie zatrzymali mnie, tylko jechali za mna przez cale miasto;/ pozdrawiam.
sopel
Świeżak

Postprzez CBkamil » 27/8/2006, 14:36

no to opowiem wam co widzalem w czerwcu na ulicy armii krajowej we wrocku: otorz powoli sie przeciskam miedzy samochodami a tu nagle objezdzaja mnie dwie hondy cbx, szerokie jak maluch w wielkich bialych owiewkach na nich panowie w bialych kaskach i co? dojechalem do nich na poczatek swiatel oni pokiwali i wyrwali do przodu z pelnym gazem
wiec: jak oni moga to my tez![/list]
gsf 1250SA
CBkamil
Świeżak

Postprzez maniek » 28/8/2006, 17:37

CBkamil napisał(a): nagle objezdzaja mnie dwie hondy cbx, szerokie jak maluch w wielkich bialych owiewkach na nich panowie w bialych kaskach i co? dojechalem do nich na poczatek swiatel oni pokiwali i wyrwali do przodu z pelnym gazem
wiec: jak oni moga to my tez![/list]

jak będą potrzebowali wyniku to i za omijanie studzienki każą w balon dmuchać , ja tam wychodzę z założenia że lepiej nie drażnić lwa , o przepraszam hieny...
Maniek
Jest tyle motocykli do objechania
I tyle Kobiet do wybzykania
maniek
Świeżak

Postprzez tomi291 » 1/9/2006, 21:17

ja niestety mam przyjemnosć jeżdzić po wawie gsxf wielką jak słoń mimo to na styk czasmi mieszczę się miedzy furami... ale dam wam dobrą radę jak już się światła zaczynają zmieniać to patrzcie na koła samochodów bo niektore ososby mają skręcone i jak się obejrzysz potem, to zamiast 1 metra szerokości zrobi się 50 cm i buuum ... naszczęscie czasmi wystarczy odkręcić gazuuuuu i przed wszytskie furki sruuu :) mnie narazie wogole nie zatrzymali mimo że tasuję cały czas między samochodami :] a prawko dopiero odbieram za 5 dni :) he he he he :) wiec też trochę mam farta :P
tomi291
Świeżak

Następna strona

Powrót do Technika jazdy

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

na górê