tłumik, dziurka na dole tłumika
			 • Strona 1 z 1

tłumik, dziurka na dole tłumika
Witam, 
dzisiaj rano zauważyłem, iż w moim tłumiku w Kawasaki zr-7s (r.02) od dolnej strony, na długości mniej więcej hamulca (w zasadzie to jest już miejsce gdzie tłumik przechodzi w rurę) mam dziurkę w tłumiku. Średnica mniej więcej 2-3mm. Podczas pracy silnika mocno z niej "wieje". Dziurka jest trochę "osadzona". Ktoś mi może powiedzieć czy w takim razie będę zmuszony na wymianę całego końcowego tłumika?

dzisiaj rano zauważyłem, iż w moim tłumiku w Kawasaki zr-7s (r.02) od dolnej strony, na długości mniej więcej hamulca (w zasadzie to jest już miejsce gdzie tłumik przechodzi w rurę) mam dziurkę w tłumiku. Średnica mniej więcej 2-3mm. Podczas pracy silnika mocno z niej "wieje". Dziurka jest trochę "osadzona". Ktoś mi może powiedzieć czy w takim razie będę zmuszony na wymianę całego końcowego tłumika?
- grisza
 - Świeżak

a to nie jest czasem dziurka ktora umozliwiawydostanie sie ewentualnej wody z rury??
bo u mnie jest taka sama i moim zdaniem jest wlasnie przeznaczona do tego celu
				bo u mnie jest taka sama i moim zdaniem jest wlasnie przeznaczona do tego celu
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
			- 

limak14 - VIP Åšcigacz.pl

wiesz, od roku ile razy ściągałem blokadę z tylnej tarczy, nigdy mi nie wiało na łapy, dzisiaj rano wiało, sądzę, że bym to zauważył wcześniej  
  poza tym nie słyszałem o czymś takim... jak dziurka na upust wody...

- grisza
 - Świeżak

- 

limak14 - VIP Åšcigacz.pl

- 

pioterjawa - Świeżak

ta dziurka jest wlasnie do odprowadzania wody chodzby podczas chlodnych dni...para sie skrapla i splywa na dol...wiadomo ze jak sie jedzie kilkadzisiat km to wyparuje ..ale jesli jedziemy tylko troche nie zdazy sie wszystko rozgrzaci odparowac a dzieki czemu woda by zostala w tlumiku to szybciek rdzewiwje i wtedy wudech do wymiany....
				Motorynka Pony 
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
			WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
- 

hugo2003 - Mieszkaniec forum

Witam jestem tu nowy i zmotorkami mialem niewiele stycznosci mam pytanie do szanownego grona mam kawasaki er 5 jak wlewam paliwo do baku to  po pewnym napelnieniu np 5 litr.paliwo ucieka mi wezykiem ktury jest z prawej strony kola tylnego na dole sa tam dokladnie dwa wezyki ale jesen jest zaslepiony a drugi nie i tym drugim mi wylatuje paliwo co zrobic aby tak sie niedzialo????? i jeszcze jeden problem caly czas motorek jezdzil az jednego dnia gdy go niepotrzebowalem a potem na drugi dzien go chcialem odpalic to paliwo lecialo mi z tumika dziurka ktura jest do odprowadzenia pary albo cos w tym stylu czy ktoz moze cos mi doradzic???????

- rastabob
 - Świeżak

Wężyk jest do tego abyś nie przelał paliwa, umieszczony jest tuż przy wlewie, gdy przesadzisz i nalejesz mu za duzo paliwa, troche paliwa odpływa przez ten wężyk, takie jest moje zdanie bo kilka razy juz nalałem za dużo benzyny to mi sie wylewało, a co do tego paliwa co sie wylewa tłumikiem to nie mam pojęcia
Pozdrawiam
				Pozdrawiam
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
a prędkośc to drugi :D
"I kto tu mówi ze moto nie ma duszy..."
- 

Jonyl - Świeżak

JONY DZIEKI tylko tyle ze ja wlalem 5 lit paliwa do sbiornika o pojemnosci 16 lit wiec mysle ze niepowinno sie wylewac  bo wlewajac 5 lit to niema zadnego nadmiaru paliwa wyglada to tak ze z jednej strony wlewam a z drugiej wtlatuje odrazu??

- rastabob
 - Świeżak

No to przyznam ze już większy problem, może jak sie znasz troszke na motorach to mozesz rozkrecic zbiornik i zobaczyc co i jak i czy nie ma węzyków ktore prowadzą do nikad 
 A jeśli sie nie znasz to rozwiązanie jest jedno-najbliższy serwis gdzie robią motorki 
Pozdrawiam
				Pozdrawiam
Ciekawośc to pierwszy stopień do piekła,
- 

Jonyl - Świeżak

• Strona 1 z 1

Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 32 gości