pykanie przekażnika a aku zzr600
• Strona 1 z 1
pykanie przekażnika a aku zzr600
wczoraj po ostrej jezdzie i małym postoju moto nie chcciał odpalić było słychać pykanie przekażnika i nie chciał kręcić-musiałem wziąść na pych- proszę o jakies sugestie w tej sprawie -aku nowy ma jakies 3-miesiące firmy M-line sprawdziłem napięcie na aku było 11.4 V wstawiłem stary aku na którym było 12,6 V i moto zakręcił i odpalił. Nie wiem czy coś nie jest z ładowaniem, odpaliłem moto poddpiełem miernik obciążyłem światłami itp odkęciłem do 5k obrotów i napięcie delikatnie szło w górę ale nie przekroczyło 13 v , sam nie wiem .
-
MATRIX123 - Świeżak
pojeździj troche na starym akumulatorze. jak nie padnie to znaczy ze masz dobre ładowanie tylko ten nowy aku jest do kitu
- piotrekkawa
- Świeżak
no to chyba znalazles odpowiedz,11,5volta w akumulatorze to za malo , swiadczy to o rozladowaniu akumulatora.jezeli podczas pracy rosnie napiecie ladowania do 13.5v a po wylaczeniu silnika spada spowrotem do 11volt to chyba bedziesz musial przeprosic stary akumulator.
- jurekgpx
- Świeżak
serwisówka podaje ze napięcie ładowania powinno być 14.5V +/- 0.5V przy 4tys. Ponadto akumulator musi być naładowany
żeby pomiar był wiarygodny. Ale jeżeli piszesz ze masz ok 13V to wygląda to na regulator napięcia a według mnie padła jedna para diod. Najłatwiej by było podłączyć działający regulator i wtedy pomierzyć nap ładowania. W sumie nic odkrywczego nie napisałem
tylko tyle co w serwisówce, a moze masz gdzieś zwarcie, sprawdź na wyłączonym silniku jaki płynie prąd z akumulatora (pamiętaj amperomierz do obwodu włącza sie szeregowo) 

- Karol_85
- VIP Ścigacz.pl
rafooo podaje linka http://www.repairmanualclub.com/ jak nie dasz rady scignąc koszukaj na forum na pewno sa linki na nie to wejdz na stronke www.mojekawasaki.pl w dział garaż tam znajdziesz jak nie to odezwij sie poszukam dla Ciebie innego linka. 

-
MATRIX123 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa