Zobacz wÄ…tek - Problem z odpalaniem gorÄ…cego ER-5
NAS Analytics TAG

Problem z odpalaniem gorÄ…cego ER-5

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Problem z odpalaniem gorÄ…cego ER-5

Postprzez bartekk » 8/5/2008, 09:49

Chciałbym podzielic sie doswiadczeniem w spr. niepalącej ER5 kiedy silnik był już rozgrzany. Otóż objawialo sie to tak, że zimny palił swietnie, ale po rozgrzaniu i kilku minutach po zgaszeniu silnika nie było mowy o odpaleniu nie pomogły regulacje zaworów itp. Świece wymienione, dla sprawdzenia zmieniłem też cewki i nic :? kumpel miał kiedys problem z przepalonymi przewodami (cewka - świeca ) ale to tez nie pomogło.
Walnięty był czujnik w lewym deklu silnika, zbierający impuls z koła zamachowego. koszt na allegro 40 pln i było po sprawie. Eerą jezdżę od lutego 2008, motorek całkiem przyjemny w miescie (przedewszystkim lekki i zwrotny) ale w trasie nie poraża stabilnoscią. Z plusów mogę jeszcze dodać że po majowym weekendzie nad morze (ok 250km kufrem i ze szczupłą pasażerką 8) ) poprosił o +- 5,5L/100km co bardzo pozytywnei mnie zaskoczyło ...porównujac jazde solo w mieście :P Pozdrawiam.
bartekk
Świeżak

Postprzez SÅ‚awek 123 » 13/5/2008, 18:23

Mam Z750 i nie moge zrozumieć dlaczego są takie złe opinie na temat Kawasaki Pozdrawiam Sławek.
Sławek 123
Świeżak

Postprzez barti » 14/5/2008, 07:52

bartekk ale ile ci pali w mieście ???
barti
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości

na górê