Problem z odpalaniem gorÄ…cego ER-5
• Strona 1 z 1
Problem z odpalaniem gorÄ…cego ER-5
Chciałbym podzielic sie doswiadczeniem w spr. niepalącej ER5 kiedy silnik był już rozgrzany. Otóż objawialo sie to tak, że zimny palił swietnie, ale po rozgrzaniu i kilku minutach po zgaszeniu silnika nie było mowy o odpaleniu nie pomogły regulacje zaworów itp. Świece wymienione, dla sprawdzenia zmieniłem też cewki i nic
kumpel miał kiedys problem z przepalonymi przewodami (cewka - świeca ) ale to tez nie pomogło.
Walnięty był czujnik w lewym deklu silnika, zbierający impuls z koła zamachowego. koszt na allegro 40 pln i było po sprawie. Eerą jezdżę od lutego 2008, motorek całkiem przyjemny w miescie (przedewszystkim lekki i zwrotny) ale w trasie nie poraża stabilnoscią. Z plusów mogę jeszcze dodać że po majowym weekendzie nad morze (ok 250km kufrem i ze szczupłą pasażerką
) poprosił o +- 5,5L/100km co bardzo pozytywnei mnie zaskoczyło ...porównujac jazde solo w mieście
Pozdrawiam.

Walnięty był czujnik w lewym deklu silnika, zbierający impuls z koła zamachowego. koszt na allegro 40 pln i było po sprawie. Eerą jezdżę od lutego 2008, motorek całkiem przyjemny w miescie (przedewszystkim lekki i zwrotny) ale w trasie nie poraża stabilnoscią. Z plusów mogę jeszcze dodać że po majowym weekendzie nad morze (ok 250km kufrem i ze szczupłą pasażerką

- bartekk
- Świeżak
- Sławek 123
- Świeżak
-
barti - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości