Zobacz wątek - Smiertelny wypadek na sląsku
NAS Analytics TAG

Smiertelny wypadek na sląsku

O wszystkim
_________

Postprzez Grubas » 7/5/2008, 12:48

150m szlifa - to nie było 50 km/h....
Myśleć a nie zrzucać winę na dziadka.
<a href="http://a-glass.pl">BMW F650 ST</a>
Grubas
VIP Ścigacz.pl

Postprzez melvin » 7/5/2008, 12:50

Grubas napisał(a):Myśleć

w tym problem że niektórych ten proces po prostu boli...
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! :twisted:
melvin
PierwszyOkrutny

Postprzez Nuzgul » 7/5/2008, 13:10

najgorsze w tego typu wypadkach jest to ( pomijac smierc Boga winnych ludzi) ze poźniej srodowisko motocyklistow ma taka zla opinie:(:(

Moze dobrym pomysłem bylyby testy psychologiczne ? albo stopniowanie dopuszczalnych KM/ pojemnosci itd....

Zdravim
Nuz

P.S. przepraszam jezeli wprowadzilem w blad przypadkowo kogos :) Nie byleiem nie widzialem napisalem co przeczytalem
Nuzgul
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 7/5/2008, 13:34

Prędkość na pewno była przekroczona ale ścigacza o poj 900ccm po godzinie 21 słychać na pewno bardzo dobrze. Po drugie ulica witczaka w bytomiu to dość dłuższy kawałek prostej więc nie można powiedzieć, że motocykl wyfrunoł z za łuku. Nie wnikająć w to czy przechodził na pasach czy nie (bo tego jeszcze nie wiemy) można orzec, że gdyby dziadek przed wtargnięciem na jezdnię się rozejrzał to by do niczego nie doszło...
Ostatnio edytowano 7/5/2008, 14:19 przez zephyr47, łącznie edytowano 1 raz
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
zephyr47
Bywalec

Postprzez Daro CBR » 7/5/2008, 13:44

zephyr47 napisał(a):
Nuzgul napisał(a):troszke faktow:
- predkosc przy ktorej doszlo do uderzenia 190km/h
- jego kobieta ( 21 latek) byla w ciazy
- staruszek (72 lat) przechodzil na pasach
- koles (23 latka) - brak prawka
- moto dostal od starszego brata KILKA DNI przed wypadkiem.

Zdravim
Nuz

Nie wiadomo dokładnie jaka była prędkośc, informacje o ciąży i pasach są wyssane z palca.
Jedyne co się zgadza to ich wiek i to, że koleś nie miał prawka.

Zgadzam sie. Zreszto tez motocykla nie mial kilka dni, poniewaz widzialem go juz wiele razy jak mykał po drogach.
Daro CBR
Świeżak

Postprzez bolokolo » 7/5/2008, 15:12

nie ma co plakac, niech wszyscy tacy swietni, doswiadczenie kupuja litry i sie rozwalaja.w koncu zostana tylko normalni.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coś do mnie?Z bani?
bolokolo
Bywalec

Postprzez Owi » 7/5/2008, 15:29

w tym jest problem ze nie bedac na miejscu i nie znajac kolesia oceniacie go...

jak wy wyrzniecie w traktor to tez ktos bedzie mial na pewno z tego radosc, a potem na forum banda mistrzow kierownicy wysmieje was ze sie zabil bo nie umie jezdzic/byl durny *

*niepotrzebne skreslic

(oczywiscie nie neguje tego ze nie jechal zbyt rozsądnie)
05 Yamaha YZF R6 Raven Edition
Owi
Świeżak

Postprzez Nuzgul » 7/5/2008, 17:30

Owi wiesz gdyby zmarly kolega dostosowal predkosc do przepisow/warunkow to jest duze prawdopodobienstwo ze wszyscy by zyli....

Nie jestem hipokryta i absolutnie nie twierdze ze jezdze zgodnie z przepisami, ale lamac przepisy tez trzeba wiedziec jak i kiedy...
Nuzgul
Świeżak

Postprzez Owi » 7/5/2008, 17:45

tak jak napisalem nie zachowal sie rozsadnie.

Mnie jedynie smiesza NIEKTORE oceny osób które go nie znały ani nie były na miejscu wypadku, a zakladaja ze glupi/nie umie jezdzic/tatus mu kupil/lecial czysta itp
Owi
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 7/5/2008, 18:16

Nuzgul napisał(a):Owi wiesz gdyby zmarly kolega dostosowal predkosc do przepisow/warunkow to jest duze prawdopodobienstwo ze wszyscy by zyli....

Gdyby wszyscy poruszali by się cały czas z prędkością 20km/h to jest jeszcze większe prawdopodobieńswo, że nikt by nigdy na drodze nie zgionoł. Czasami na drodze jest taka sytuacja, że jedziesz i wiesz, że jakby ci ktoś teraz z bocznej wyjechał to jesteś trup. Nawet jak jesteś bardzodobrym kierowcą i jesteś na głównej to i tak możesz zginąć albo kogoś "skosić".... Ale to jest właśnie to ryzyko które trzeba ponieść.

Nuzgul napisał(a):Nie jestem hipokryta i absolutnie nie twierdze ze jezdze zgodnie z przepisami, ale lamac przepisy tez trzeba wiedziec jak i kiedy...

To zdanie mi się podoba :) Zgadzam się w 100%
zephyr47
Bywalec

Postprzez icid » 7/5/2008, 19:59

Tak jasne, wogóle to dziadek był winny bo przechodził w mieście przez ulice, dziewczyna była winna bo napewno ona kazała mu przekroczyć prędkość 3 razy i to w mieście i jeździć bez prawa jazdy. Pewnie jakby był na kursie prawajazdy to dowiedział by sie że w mieście czasem ktoś przechodzi przez ulice ale po hu.... kurs przecież to strata czasu. Żałosne jest to że bronicie nawet najwiękrzych idiotów tylko dlatego że też jeżdżą motocyklem.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez zephyr47 » 7/5/2008, 20:11

Chciałbym zobaczyć twoje 50km/h na tej prostej ok. 21 przy bardzo małym ruchu...
zephyr47
Bywalec

Postprzez icid » 7/5/2008, 20:23

Uwierz mi że w mieście było by koło 80 km/h jakby dziadek wyszedł to zdążył bym cmoknąć go w czoło robiąc stoppie, a nawet kopnąć w dupsko omjiając bokiem. Nie dlatego że mam prawo jazdy ale dlatego że potrafie jeździć, daltego że nie zabieram małolat żeby sie przed nimi popisywać, dlatego że mam troche wyobraźni.
icid
VIP Ścigacz.pl

Postprzez cwaniak182 » 7/5/2008, 20:27

Każdemu się możę zdarzyć wyapadek z naszej bądź pośrednio z czyjejś winy, ale nie kazdy z nas jeździ bez prawka i zapier*dala 2zł w miescie. Troche trzeba myśleć i w żaden sposób nie można usprawiedliwić tego motocyklisty bo zachował sie conajmniej nieodpowiedzialnie jeżeli prawdą jest to co podaje artykuł oczywiście.

POzdrawiam
cwaniak182
Świeżak

Postprzez Nuzgul » 7/5/2008, 20:57

Icid przeciez nikt tego czlowieka nie broni zachowal sie jak debil i dostal to na co zasluzyl.... szkoda tylko ze w takich okolicznosciach ....
Nuzgul
Świeżak

Postprzez bea » 7/5/2008, 22:59

Co do prędkości to niewiem z jaką jechał ale na pewno jechał bardzo szybko,ale nieżyjący dziadek to osoba mieszkająca 20 metrów odemnie i przechodził na pasach na wprost moich okien i miałam nieszczęście widzieć ten wypadekBoże żebyście widzieli tą dziewczyne,to było straszne w pierwszym momencie nikt jej nie zauważył ,bo leżała z boku na chodniku ''owinięta wokół dużej betonowej donicy takiej w jakiej na ulicach się sadzi kwiatki i dlatego też na początku były wezwane 2 karetki jedna do tego cłopaka a druga do dziadka,dopiero po chwili ktoś zauważył dziewczyne
bea
Świeżak

Postprzez motoman » 7/5/2008, 23:50

bea napisał(a):Co do prędkości to niewiem z jaką jechał ale na pewno jechał bardzo szybko,ale nieżyjący dziadek to osoba mieszkająca 20 metrów odemnie i przechodził na pasach na wprost moich okien i miałam nieszczęście widzieć ten wypadekBoże żebyście widzieli tą dziewczyne,to było straszne w pierwszym momencie nikt jej nie zauważył ,bo leżała z boku na chodniku ''owinięta wokół dużej betonowej donicy takiej w jakiej na ulicach się sadzi kwiatki i dlatego też na początku były wezwane 2 karetki jedna do tego cłopaka a druga do dziadka,dopiero po chwili ktoś zauważył dziewczyne

o fuck://///... co jak co, ale mi jej jest szkoda najbardziej:(

ps. czemu "po chwili ktos zauwazyl dziewczyne" a Ty nie darles/as sie ze ktos tam jeszcze lezy? moze szok - tak sie tylko pytam.
lubie sobie zjechać z gixera^^.
motoman
VIP Ścigacz.pl

Postprzez SzpiceR » 8/5/2008, 08:37

jesli to na pasach to kaszanka... ale ja mowilem zle o dziadku bo znam takie przypadki z autposji (auto) i wlasnie dzieki temu ze mam malego skilla to jezdze wolno, a u mnei w miescie autem da sie polatac to by juz z 3 dziadkow niebylo :/

PS. Dziewczyny Szkoda strasznie... [*]
ten co sobie nie żałuje
SzpiceR
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Owi » 8/5/2008, 09:43

heh, ja tez wcale go nie bronie bo wsrod nas nie brak debili, tylko ze uwazam, iz nie mozna osadzac ludzi opierajac sie na domyslach.

NIe znam gosica - moze latal sobie zawsze spokojnie, a teraz chcial sobie pojechac szybciej, pokazac dziewczynie co potrafi motor itp. Nie mowcie ze zawsze latacie rozsadnie. czasem przyspieszycie ile fabryka dała i jakbyscie wtedy w cos przywalili??

A co do dziewczyny to naprawde jej szkoda. MOja to jest szatan. Obraza sie ze sam odkrecam a z Nią jezdze spokojniej, a ona tez lubi wrazenia. Nie dociera do niej jak mowie, ze jakbym sam sie zabił to durny, głupi, trudno. Ale jakbym komus zrobił krzywde, a potem wyszedl z tego cało to bym sobie tego nie wybaczył do końca życia. Śmieszą mnie kolesie co zapierdzielają z plecaczkiem ile fabryka dała tam gdzie nie ma do tego warunków.
Jadac sam przyciskam z dziewczyna jest max 80-90 miasto, 120-130 trasa (zadne tam autostrady czy ekspresowki - u nas nie ma czegos takiego). Plus tam jakies chwilowe wyzsze predkosci...Dodam ze jezdze z Nia prawie codziennie ma swoj kask, ciuchy(kurtka,zolw, pas buty,rekawice) itp. Powiedzialem ze nie pozwole aby wsiadala ze mna na motor nieubrana. I nawet jej dolozylem do tego shoeia co jest wyzej w reklamie, tak zebym wiedzial ze w razie czego jest dobrze chroniona...
Owi
Świeżak

Postprzez msebek » 8/5/2008, 10:59

icid napisał(a):Tak jasne, wogóle to dziadek był winny bo przechodził w mieście przez ulice, dziewczyna była winna bo napewno ona kazała mu przekroczyć prędkość 3 razy i to w mieście i jeździć bez prawa jazdy. Pewnie jakby był na kursie prawajazdy to dowiedział by sie że w mieście czasem ktoś przechodzi przez ulice ale po hu.... kurs przecież to strata czasu. Żałosne jest to że bronicie nawet najwiękrzych idiotów tylko dlatego że też jeżdżą motocyklem.

Zgadzam się w pełni z icid'em. Fakt jest faktem, że nie potrafił jeździć. Przypuszczam że dziadek zbyt szybko nie wtargnął na jezdnię tylko powoli sobie przechodził a koleś go po prostu nie zauważył bo brak doświadczenia i zamiast patrzeć na drogę koleś myślał jak to wszyscy na niego patrzą bo on przecież jedzie motocyklem... Ciekawe czy w ogóle miał prawo jazdy na osobowe bo to dużo daje m.in. obycie na drodze. Tak to jest jak się myśli, że ja to jestem nieśmiertelny i mi to się na pewno nie zdarzy. Za głupotę trzeba płacić a ten kolega będzie miał sporo wydatków bo zakład ubezpieczeniowy zapewne wykorzysta ten brak prawa jazdy...
W Polsce kary pieniężne za łamanie przepisów są niestety za niskie. Jakby takiemu jednemu i drugiemu za przekroczenie prędkości 2x przyje*** z 5000zł kary to drugi raz by tak nie zrobił i zapewne by wyeliminowało to idiotów z obiegu. Poza tym przekroczenie 3x prędkości powinno być traktowane jako przestępstwo = konfiskata narzędzia przestępstwa. To ze ktoś postawił w danym miejscu ograniczenie prędkości to znaczy, że był jakiś tego powód. Drogi mamy jakie mamy i trzeba umieć z tym żyć.
msebek
Świeżak

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hydepark