Zobacz wątek - rs 125 nagły spadek mocy
NAS Analytics TAG

rs 125 nagły spadek mocy

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

rs 125 nagły spadek mocy

Postprzez Gates » 7/5/2008, 19:39

Witam. Mam Aprilie rs 125 z 1999r. przebieg okolo 20tys.
Wszystko bylo OK do dzisiaj. Jak zwykle przed jazda czekalem az sie nagrzeje (az zniknie z wyswietlacza napis)... pozniej motor bez problemow wchodizl na obroty... dzisiaj chcialem ruszyc i mtor sie zdławił i zgasł... paliwa mam pełny bak, wszystkie płyny uzupełnione, dopiero po wlaczeniu ssania wmiare lapal na niskich obrotach... po wylaczeniu ssania musialem ostroznie dodawac gazu bo znowu by sie zdusił.. nie wiem dlaczego tak sie dzieje, w gazniku nic nie ruszalem, wszystko bylo ok az do dzisiaj... ;/ gosciu od ktorego kupywalem motor majac pełny bak paliwa jezdizl na rezerwie... nie wiem czy to w czyms pomoze ale mowie co widzialem... moze poradzicie mi od czego zaczac sprawdzanie... co sie stało?
Gates
Świeżak

Postprzez ChudyNs1 » 7/5/2008, 21:05

Musisz wyczyścić gażnik, napewno Ci się jakis syf do komory pływaka i zatkał którą dyszę.
Pozdr.
<b>>>>>>>>>>>>>>>>Bez Młota To Nie Robota<<<<<<<<<<<<<
Obrazek
ChudyNs1
Świeżak

Postprzez maatiaas » 7/5/2008, 22:56

jeżeli gośc jeździł cały czas na rezerwie to był zatkany kranik na ON (jeżeli rs go posiada, bo sie nie orientuje) a ty jak zapewne myśle mając cały bak przekręciłeś na ON. Daj na rezerwe i spróbuj odpalić, jeżeli nie pomoże to wyczyść gażnik i powinno być wszystko wporządku.
maatiaas
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości

na górê