Rekawice
• Strona 1 z 1
Rekawice
Witam ! Na sezon kupilem sobie rekawice : http://www.******/product_in ... e0a9ab8df8
Sa to bardzo cieple rekawiczki i gdy jezdze moto po krotkiej jezdzie mam je takie mokre ze szkoda gadac... W domu troche je susze ale smierdza i sa mokre .. Co zrobic aby sie tak nie pocily albo jak je skutecznie suszyc .. Bo suszarka nie wystarcza
Dziekuje
Sa to bardzo cieple rekawiczki i gdy jezdze moto po krotkiej jezdzie mam je takie mokre ze szkoda gadac... W domu troche je susze ale smierdza i sa mokre .. Co zrobic aby sie tak nie pocily albo jak je skutecznie suszyc .. Bo suszarka nie wystarcza

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
-
Dominik_YZF - Bywalec
- Mateusz149
- Bywalec
Kup sobie jakieś tanie typowo letnie rękawiczki. Ja ostatnio kupiłem fajne cienkie rękawice firmy Utika i dałem bodajże 75 zł. , wiec cena jest spoko.
Ostatnio edytowano 5/5/2008, 18:59 przez Dominik_YZF, łącznie edytowano 1 raz
-
Dominik_YZF - Bywalec
Panowie, nie bądźcie tacy pesymiści
Mam takowe rękawice. Przyznam, że miałem ten sam problem co Ty. Wystarczy jednak delikatny agrotuning i są jak nówki
przewracasz na lewą stronę. Rozpruwasz ocieplenie na szwie i wyrywasz białą folię ze środka
Co za debli w rękawice kładzie folie to ja nie mam pojęcia. Następnie zaszywasz to co rozprułeś i pierzesz rękawice w wodzie z proszkiem. Wypłukujesz i suszysz - byle nie na grzejniku ani na słońcu. Jak kompletnie wyschną to impregnujesz skórę jakąś pastą/balsamem. Najlepiej ze dwa razy. Po całej nocy wycierasz do sucha to co nie wsiąkło i hulaj dusza. Znika problem pocących się rąk i rękawice nie cuchną. I okazuje się, że rękawice wcale nie są złe. Tylko trochę większe się zrobią ale dla mnie i tak pasowały rozmiarem.
Stówki bym za nie nie zapłacił. Bo za taki shit nie ma sensu. Membrana to ściema. Ja swoje kupiłem w promocji za 60zł i muszę powiedzieć, że za takie pieniądze + mała inwencja są całkiem niezłe rękawice.
P.S. Jak nie wypieprzysz folii ze środka to będziesz je musiał suszyć co 10km. Taka mała walka z wiatrakami. Albo wrzucasz do kosza albo stosujesz się do mojej porady

Mam takowe rękawice. Przyznam, że miałem ten sam problem co Ty. Wystarczy jednak delikatny agrotuning i są jak nówki

przewracasz na lewą stronę. Rozpruwasz ocieplenie na szwie i wyrywasz białą folię ze środka

Stówki bym za nie nie zapłacił. Bo za taki shit nie ma sensu. Membrana to ściema. Ja swoje kupiłem w promocji za 60zł i muszę powiedzieć, że za takie pieniądze + mała inwencja są całkiem niezłe rękawice.
P.S. Jak nie wypieprzysz folii ze środka to będziesz je musiał suszyć co 10km. Taka mała walka z wiatrakami. Albo wrzucasz do kosza albo stosujesz się do mojej porady

Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Inku no dziekuje ..
Za rekawice dalem 94 zl
Myslalem ze sa takie w miare bo i wyglad ok i opis
Przejade z miejsca do miejsca ok 5 minut zciagam rekawice i niedosc ze smierdza jak g\bym je trzymaj w kupie xd To dotego mokre jakbym nalal tam wody
Postaram sie zrobic to co napisales ..
Najwyzejsz rozwale ;P A i tak ich nie bede nosil w takim stanie ;D No fakt nie wiem co za debil dal folie jezeli tam jest .. Przeciez to oni powietrza nie przepuszcza ani nic ;/ Zall 

Suzuki Bandit 600N 2003r.
- Mateusz149
- Bywalec
Mateusz149 napisał(a):Inku no dziekuje ..Za rekawice dalem 94 zl
Myslalem ze sa takie w miare bo i wyglad ok i opis
Przejade z miejsca do miejsca ok 5 minut zciagam rekawice i niedosc ze smierdza jak g\bym je trzymaj w kupie xd To dotego mokre jakbym nalal tam wody
Postaram sie zrobic to co napisales ..
Najwyzejsz rozwale ;P A i tak ich nie bede nosil w takim stanie ;D No fakt nie wiem co za debil dal folie jezeli tam jest .. Przeciez to oni powietrza nie przepuszcza ani nic ;/ Zall
Folia jest. Odkryłem ją przez przypadek jak się zrobiła dziurka w podszewce.
Też je miałem wyrzucić na śmietnik bo tak nie dało sie jeździć.
Po wyjęciu tej folii i zaczyciu, nie te same rękawice. Ręce się nie pocą i nie śmierdzą. Od czasu agrotuningu zrobiłem w nich kilka tysięcy km.
Jedna uwaga: u mnie na początku po zaszyciu rękawic były zgrubienia na opuszkach palców, wrażenie jakbyś waty tam nakładł. Nie wiem czy przez złe zaszycie. Ale po niedługim czasie wszystko się ułożyło i już nic nie przeszkadzało.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.
Suzi GS500F
Suzi GS500F
-
Inku - Bywalec
Na upalne dni polecam jakieś bardziej przewiewne rękawice, ja dla przykładu zakupiłem Alpinestars M4 Street i jak na razie nie zdarzyło się abym miał spocone dłonie.
-
Ragnos - Świeżak
- Mateusz149
- Bywalec
-
Niebiesska - Świeżak
Ragnos napisał(a):Na upalne dni polecam jakieś bardziej przewiewne rękawice, ja dla przykładu zakupiłem Alpinestars M4 Street i jak na razie nie zdarzyło się abym miał spocone dłonie.
Ragnos właśnie zastanawiałam się nad tymi rękawiczkami na lato, uważasz, że warto je kupić ?
-
palua - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości