jazda bez tłumika?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
jazda bez tłumika?
jak w temacie, mianowicie chodzi mi o to czy jazda bez tlumika powoduje jakies skutki uboczne w motocyyklu.nie chodzi tutaj oczywiscie o 2-takta.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Hmm, największy skutek uboczny, to napieprzająca głowa po 2 godzinach jazdy
A tak na serio, to gniazda zaworowe mogą się szybciej zużywać.

A tak na serio, to gniazda zaworowe mogą się szybciej zużywać.
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
aha czyli kawka nie dostanie po dupie
.jak gdzies bedziecie widziec czarno zloty motór i beda was bolec uszy to ja lecialem

zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Jazda bez tłumika w 2t powoduje szkody w silniku bo mieszanka sie nie spala odpowiednio.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Układ wydechowy to nie jest tylko dziura do oddawania motocyklowego moczu. To ważna część odpowiedzialna za opróżnianie spalin z cylindra. Jest on dość starannie zaprojektowany by pomóc poprzez tworzenie różnicy ciśnień w tym procesie. Stąd też dłubanie śrubokrętem i robienie sobie domowym sposobem głośnych wydechów jest oznaką motocyklowej odmiany agrotuningu. Poświęć wszystko na lans-bounce.
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Głośny wydech słychać dobrze z tyłu motocykla, kierowca puszki jadący przed moto będzie słabo go słyszeć
Więc to ratowanie życia, to jednak nie do końca prawda (a szkoda).
W wakacje robiłem wydech w samochodzie i odpaliłem bez (układ wydechowy kończył się na kolektorach) - to dopiero było jebnięcie
Wracając do moto, to moje DT bez wydechu chodzi gorzej niż kosiarka chińska.
Bolo - jak chcesz głośny motór to nie lepiej zamiast wywalać wydech, wstawić przelotówkę?

W wakacje robiłem wydech w samochodzie i odpaliłem bez (układ wydechowy kończył się na kolektorach) - to dopiero było jebnięcie

Bolo - jak chcesz głośny motór to nie lepiej zamiast wywalać wydech, wstawić przelotówkę?
Yamaha TeTetka Szyćsetka -> to już przeszłość......w oczekiwaniu na kolejne moto

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
http://www.allegro.pl/item356492920_tlu ... atis_.html
Możesz to do GS'a wsadzić, najwyższej klasy tłumik to nie jest, ale zawsze lepszy od samoróbki.
Z tego co pamiętam, to icid kupował taki komin do swojej maszyny, możesz się go zapytać jak mu gra.
Możesz to do GS'a wsadzić, najwyższej klasy tłumik to nie jest, ale zawsze lepszy od samoróbki.
Z tego co pamiętam, to icid kupował taki komin do swojej maszyny, możesz się go zapytać jak mu gra.

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
wiklad, nie slyszales mnie dzisiaj? 

-
bolokolo - Bywalec
Bolo - ogolnie oprocz skutkow prawnych, maszyna traci nieco mocy, na pewno bedzie gorzej szla w niskim i srednim zakresie, na niskim moze szarpac.
Oprogramowanie dla gastronomii i hotelarstwa (otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)
(otwórz link)
programy dla gastronomii (otwórz link)
Program do restauracji i hotelu (otwórz link)toshiba g900 (otwórz link)
kasy fiskalne sklep internetowy (otwórz link)

-
simonw - Mieszkaniec forum
z tego co mi wiadomo moto bez tłumika jak i ze źle skalibrowanym tłumikiem przelotowym może spowodować utrate mocy i zapewne zwiększy się zużycie paliwa
:D:D

-
maatiaas - Świeżak
ale nic nie zastapi banana na twarzy, podczas redukcji (bez tlumika) 

-
bolokolo - Bywalec
Inku napisał(a):wiklad napisał(a):gniazda zaworowe mogą się szybciej zużywać.
To 2T ma gniazda zaworowe?
Temat jest o 4t

Bolo - nagraj filmik jak motór chodzi, chętnie posłucham

-
wiklad - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości