Zobacz wątek - łańcuch dla gości w temacie
NAS Analytics TAG

łańcuch dla gości w temacie

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

łańcuch dla gości w temacie

Postprzez TomaszL » 26/8/2006, 18:45

wiem już były takie tematy ale nie znalazłem tego o oc mi chodzi :?
chodzi mi o to czy łańcuch jest spinany spinką czy zaklepywany bo u mnie nie ma żadnej spinki a jedno ogniwo sie kończy tzn.jak sie patrzy z boku to to jest większa przerwa miedzy ogniwami wygląda jakby sie rozleciało w środku ogniwo albo zaczyna ścinać ten bolec :shock: tak że o jeżdzie nie ma mowy i teraz czy da sie dokupić jakąś złączke do łańcucha czy trzeba bedzie nowy
a tylko w tym jednym miejscu taki zonk może to wada fabryczna :?:
please o odpowiedz
TomaszL
Świeżak

Postprzez HANS » 26/8/2006, 19:44

oj moim zdaniem nie należy go spinać co będzie jak przy większej prędkości taki łańcuch pęknie?? Odpowiem ci dostaniesz po plecach,rozpiepszy ci cały tył moto a w najlepszym pszypadku poprostu wypadnie na ulice więc ja na twoim miejscu kupił bym nowy.Pzdr
>Patol< ;)
HANS
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez Krzycho-cbr » 26/8/2006, 20:17

Bez problemu dokupisz takie ogniwo do zakucia łańcucha, chociażby w wysyłkowym sklepie Larssona. A przyczyną opisanej sytuacji może być nieodpowiednie zakucie złączki.
Krzycho-cbr
Świeżak

Postprzez Krzycho-cbr » 26/8/2006, 20:20

Acha, najlepiej gdybyś wiedział jakiej firmy masz łańcuch, bo inaczej może być trudno coś dopasować.
Krzycho-cbr
Świeżak

Postprzez hefron » 26/8/2006, 20:40

Najlepiej to kupić łańcuch w jednym kawałku i nic nie klepać. Inne wyjście to serwis, chyba, że się na tym dobrze znasz, ale widze, iż nie za bardzo.
Poza tym oprócz rozpieprzenia motoru może Ci się zablokować tylne koło po zerwaniu łańcucha (ktoś już to pisał gdzieś), gdy się łańcuch zaklinuje. Wtedy to juz tylko pozostaje się modlić.
hefron
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez johny916 » 26/8/2006, 21:35

jeśli był źle sklepany to dokup ogniwo i nie bedzie problemu tylko daj komuś do skucia kto sie po pierwsze zna a po drugie co ma czym to zrobić... (nie chodzi i tu o młotek) ale jeśli łańcuch jest już zużyt to nie ma sie co bawić tylko nowy brać bo moze sie tak stać że peknie i wtedy to już poprzednicy pisali co może być... wiec trzeba sie zastanowić dobrze...
pozdrawiam!!!
SUZI GSX600F | sorki za błedy ortograficzne!!! | | jesli chcesz założyć temat tego typu: "jaki moto na początek" powstrzymaj sie!!!! | popatrz najpierw tu: | about628.html
johny916
Świeżak

Postprzez damiaen » 27/8/2006, 15:44

Ja bym radził nowy łańcuch i zebatki.
Zaoszczedzisz sobie nerów i bedziesz mógl spac spokojnie. ;)
"Not everyone likes metal. FUCK THEM!!!" | http://www.youtube.com/watch?v=UXz7PHkRLgQ
damiaen
Świeżak

Postprzez orzech » 28/8/2006, 15:59

damiaen ma racje. Bezpieczenstwo jest najwazniejsze. Moto moze prychac, zdychac ale: hamulce, lancych i opony musi miec miodzio.
orzech
Świeżak

Powrót do Motocykle

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości

na górê