Zobacz wątek - Sprowadzanie motocyki
NAS Analytics TAG

Sprowadzanie motocyki

Wszelkie dyskusje o motocyklach onroad.
Milośnikow enduro, crossu, skuterów motorowerów oraz motocykli o pojemności do 125 ccm zapraszamy do działów niżej.
_________

Sprowadzanie motocyki

Postprzez mily1906 » 12/4/2008, 21:02

Witam jestem zainteresowany sprowadzeniem motocykla z usa ale nie jestem wtajemniczony w te sprawy i w zwiazku z tym faktem poszukuje firmy ktora za oplata(rozsadna) zrobi to za mnie, i teraz licze na wasza pomoc czy ktos zna taka firme lub jest wlascicielem takowej. Poszkuje formy ktora sprowadzi motocykl ktory wybiore we wlasnym zakresie chodzi mi tylko o transport i zalatwienie formalnosci w usa.

a teraz drogie pytanie do uzytkownikow napiscie jakie motor byscie wybrali 1. kawasaki zx6r 2. Yamaha r6 .3 Honda cbr 600f(na rr raczej kasy nie bedzie) 4. Suzuki gsx-r 600 napiszcie jeszcze krotko o wadach lub zaletach. Moj typ to yamaha ale nie wiem czy dobry????
mily1906
Świeżak

Postprzez patrykmulek » 13/4/2008, 09:02

dobry typ,bardzo dobry motocykl ale ja osobiscie w zyciu nie kupie r1,r6;jest w nich cos takiego co mnie odstrasza ale to tylkomoje osobiste odczucie. Ja bym wziął gsxa
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
patrykmulek
Bywalec

Postprzez zephyr47 » 13/4/2008, 09:08

R6 zajeb**sta ale GSX lepszy.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
zephyr47
Bywalec

Postprzez PshEmaZ » 13/4/2008, 09:14

a ja bym polecał zx-6 :roll:
ZX-6 (2001 r.)
PshEmaZ
Świeżak

Postprzez zephyr47 » 13/4/2008, 10:28

zx-6 jest według mnie najgorszy z wymienionych.
1. miejsce GSX
2. miejsce R6
3. miejsce CBR
4. miejsce zx-6

Ale wszystkie są zaje**ste, i różnice między nimi są bardzo niewielkie więc to chyba tylko kwestia gustu.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
zephyr47
Bywalec

Postprzez mily1906 » 13/4/2008, 14:39

Dobra wasze opinie juz poznalem, teraz zostaje kwestia zakupu i odszukania odpowiedniej firmy pozostaje jeszcze zakupo w Polsce w ostatecznosci. Moze ktos osobiscie sprowadzal motocykl z USA lub Kanady i moze udzieli mi wskazowek jak to zrobic zeby bylo dobzre
mily1906
Świeżak

Postprzez PshEmaZ » 13/4/2008, 15:41

zephyr47 :twisted: ;)
polecam ninje z wiadomych powodów i dla MNIE jest ona najlepsza, hehe :twisted: :lol: ale zgadzam się, że wszystkie są zaj***ste i który byś nie kupił to na pwno będziesz zadowolony jeśli będzie w dobrym stanie,
pzdr.
ZX-6 (2001 r.)
PshEmaZ
Świeżak

Postprzez michalf84 » 13/4/2008, 15:45

ja zakupilem nowego gixera okolo 3 tygodni temu boguslawski polecam...
michalf84
Świeżak

Postprzez mily1906 » 13/4/2008, 16:08

michalf84 jesli bylbys tak mly i napisal ile zabuliles za transport iza reszte oplat byl bym wdzieczny najlepiej napisz ile za wszystko ci wyszlo razem z cena motocykla wiadoma rzecz
mily1906
Świeżak

Postprzez Triumph » 2/5/2008, 20:58

Sprowadziłem właśnie moto z USA, wyszło dużo taniej. Korzystałem z pomocy firmy motoexport (www.motousa.pl). Załatwili wszystkie formalności związane z zakupem, transportem i odprawą celną. Polecam, na bieżąco miałem wszystkie informacje o etapie realizacji. A co najważniejsze, są uczciwi. W transporcie uszkodzone zostało lusterko, ale firma przysłała nowe. Na stronie motoexportu jest fajny kalkulator kosztów sprowadzenia moto.

Pzdr.
Triumph
Świeżak

Postprzez Saimek » 2/5/2008, 21:13

Niezla autoreklama.. LOL:>
Saimek
VIP Ścigacz.pl

Postprzez MrYogi » 2/5/2008, 22:26

Triumph napisał(a):Sprowadziłem właśnie moto z USA, wyszło dużo taniej. Korzystałem z pomocy firmy motoexport (www.motousa.pl). Załatwili wszystkie formalności związane z zakupem, transportem i odprawą celną. Polecam, na bieżąco miałem wszystkie informacje o etapie realizacji. A co najważniejsze, są uczciwi. W transporcie uszkodzone zostało lusterko, ale firma przysłała nowe. Na stronie motoexportu jest fajny kalkulator kosztów sprowadzenia moto.

Pzdr.

2 razy napisałeś to samo. Tu i w drugim temacie o sprowadzenia sprzęta.
Ewidentne reklama firmy w której zapewne pracujesz, lub jesteś właścicielem. Jak dla Mnie coś takiego dyskwalifikuje firmę, bo na wstępie oszustwo.
R6 2004 - sprzedana
VN900-2007 :) i jazda byle dalej :)
MrYogi
Świeżak

Postprzez michalf84 » 2/5/2008, 22:50

za transport z tego co pameitam wyszlo mnie 350 zl firma jakas zewnetrzna koszt jest taki sam na terenie calej polski...
jeszce dodam jedna rzecz firma naprawde rzetelna i obluga swietna posiadam 2 mieszkania i moto wyslalem do domku jednorodiznnego, a zameldowany jestem w bloku na innym osiedlu urzad komunikacji robil problemy nie chcial zarejestrowac trzeb abylo poprawic fakture moto cale juz b ylo oplacone myslalem ze beda problemy z szybkim zalatwieniem zadzwonilem tgego samego dnia po poludniu rano juz mialem fakture wyslana kurierem! szcerze powiem bylem w szoku polecam naprawde jestem bardzo zadowolony.. co do ceny wejdz na strone bo wciaz sie zmienia...
aha putales ile wyszlo jesczce to by bylo tak zabawa w moto kosztowala mnie dosc sporo
motor byl tanszy jescze 2 miesiace temu wiec 30 tys okolo 8 tys ciuchy
oc 150 ac 5 tys , rejestacaj 140zl transport 350 jakies dodatki srulki pierdulki oikolo 3 tys
w sumie okolo 45 calosc..pozdrawiam
michalf84
Świeżak

Postprzez palgumeniedusze » 24/5/2008, 09:35

w ogole ile masz siana na motocykl bo motocykla za 10-15 tys nie oplaca sie sprowadzac...jak juz to nowki albo 2-4 letnie....
habba babba!
palgumeniedusze
Stały bywalec

MotoExport to MY

Postprzez motoexport » 11/7/2008, 22:35

Witam,
Dziekuje wszystkim za pozytywne posty dotyczace mojej firmy. Dla informacji istniejemy i dzialamy, www.motousa.pl > Nie wszyscy Polacy to zlodzieje i oszusci i pomimo tego iz niektorym na tym forum ciezko jest w to uwierzyc. Kazdego klienta traktujemy indywidualnie z nalezytym szacunkiem, posiadamy wiedze na temat motocykli i rynku amerykanskiego. Posiadamy wlasny transport w USA, sami pakujemy sprzety do kontenerow i dostarczamy osobiscie do klientow. Dzieki bezposredniemu zaangazowaniu zawsze wiemy co sie dzieje z zakupionym sprzetem. Od drzwi do drzwi - pelen serwis z USA do Europy. I to jest AUTOREKLAMA. Pozdrawiam
www.motousa.pl
:)
motoexport
Świeżak

Postprzez CeBeRek » 11/7/2008, 23:44

Dobry bajer to połowa sukcesu, może ktoś na forum korzystał z usług tej firmy to będziemy się mogli dowiedzieć co nie co.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
CeBeRek
Stały bywalec

Postprzez MrYogi » 12/7/2008, 12:04

Niekoniecznie bajer. Formę znam, ale nic przez nią nie zamawiałem.

Ale powiem coś od siebie, Ja się dziwie bo wystarczyła by słowniem JEDNA solidna firma która by robiła co należy i nie kantowała klientów. ich prowizja w granicach przyzwoitość, a sprzęt sprowadzanie taki jak się zamówi, a nie kupiony przez nich jakoś rozbity a do PL dotarł jako nieuszkodzony.
Jakby była taka firma to wykosiła by 90% rynku, bo każdy by i nich zamawiał towar.

Przykład odemnie : Jak sprowadzałem swoją R6 to nie było żadnego problemu, wszystko jak miało być, ale poleciłem firmę paru osobą i zaczęli kombinować, tu różne ceny, raz podają tak innym razem inaczej, traktują klienta jakby im łaskę zrobił że się do nich zgłosił.
Drugi raz z tamtej firmy bym już nic nie sprowadził.

Nie wiem jak jest w www.motousa.pl ale drobna rada, traktujcie klienta normalnie i nie kantujcie to zarobicie na tym interesie i to dużo, a zwłaszcza przy aktualnej cenie USD = 2 ZŁ.

Nowa R6 30000PLN ( po wszystkich kosztach )
Nowy Mitsubishi Lancer EVO 10, w PL 190000PLN z USA ok 110000PLN
Mówi samo za siebie

ps. wartości liczone tak na oko.
R6 2004 - sprzedana
VN900-2007 :) i jazda byle dalej :)
MrYogi
Świeżak

Postprzez Traperoso » 12/7/2008, 17:32

B_michal1 napisał(a):NIE OSZUSTWO KOLEGO- Ja również napisałem poniższą wiadomość w innym temacie (tylko dla wygody bo nie chce mi się przepisywać ;-P).
MOTOEXPORT BęDę POLECAł WSZYSTKIM KTóRY CHCą śCIąGNąć MOTO Z USA!
Piszcie sobie co chcecie o tej niby reklamie- ja wiem swoje bo obecnie ściągam motocykl przez firmę motoexport (www.motousa.pl). Jestem bardzo zadowolony z tej firmy, mają profesjonalne podejście do kupującego. Moto już jest kupiony( 2 dni po wpłacie zaliczki). Najważniejsze dla mnie jest to że na bieżąco mam informację co się dzieje z motorem. Teraz zostało mi tylko czekać ok 4-5 tygodni aż moto przypłynie do Niemiec i motoexport dostarczy mi go pod dom ;-D -załatwiają za mnie wszystkie formalności związane z cłem itd. mi zostaje tylko pierwszy przegląd i tłumaczenia. Na ich stronie w zakładce cennik jest kalkulator opłat- polecam.
Dla mnie idealna i pewna firma która wie co robi! Polecam wszystkim!
A teksty typu :
"...Ewidentne reklama firmy w której zapewne pracujesz, lub jesteś właścicielem. Jak dla Mnie coś takiego dyskwalifikuje firmę, bo na wstępie oszustwo..."

mogą pisać osoby które nigdy nie stały przed tym dylematem i nie zamierzały ściągać moto ze stanów. Ja na początku też się obawiałem ale zaryzykowałem i teraz jestem bardzo zadowolony!!!!!
Wpiszcie ma youtube motoexport - są to filmiki kupionych motorów dla ich właściceli kręconych przed wysyłką(nowych moto nie kręcą bo ie ma takiej potrzeby). Niebawem będzie tam i mój Warrior z 2005.

Jeszcze raz POLECAM BO BARDZO MI POMOGLI (moto kupiłem o ok 12 tyś taniej).
Pozdrawiam
Michał

Tak, do tego zarejestrowałeś się na ścigacz.pl tylko po to by odpisać w tym temacie i pochwalić tą firmę. W dodatku z tego co piszesz, wynika, że nie masz jeszcze motocykla. Człowieku o czym Ty piszesz? Jak ktoś kto nie ma sprzętu w ręku może pisać takie bzdety, dobrze się czujesz? Jakaś automegadrętwa reklama, albo megafrajer jesteś. Tyle.
Kawasaki ER5 2005
Traperoso
Mieszkaniec forum

Postprzez egnar » 31/7/2008, 14:25

To ja mam pytanie do www.motuusa.pl - jaką mam gwarancję, że tranzakcja zakończy się pomyślnie?
Czy podpisujecie ze mną jakąs umowę? Czy macie jakiegoś przedstawiciela w Polsce, kóry podpisałby się podumową przejmująć na siebie odpowiedzialność prawną?
egnar
Świeżak

Postprzez egnar » 31/7/2008, 14:27

A i jeszcze jedno - na jakie konto wpłacam pieniądze (polskie, czy zagraniczne)?
egnar
Świeżak

Następna strona

Powrót do Motocykle