Sprowadzanie motocyki
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Sprowadzanie motocyki
Witam jestem zainteresowany sprowadzeniem motocykla z usa ale nie jestem wtajemniczony w te sprawy i w zwiazku z tym faktem poszukuje firmy ktora za oplata(rozsadna) zrobi to za mnie, i teraz licze na wasza pomoc czy ktos zna taka firme lub jest wlascicielem takowej. Poszkuje formy ktora sprowadzi motocykl ktory wybiore we wlasnym zakresie chodzi mi tylko o transport i zalatwienie formalnosci w usa.
a teraz drogie pytanie do uzytkownikow napiscie jakie motor byscie wybrali 1. kawasaki zx6r 2. Yamaha r6 .3 Honda cbr 600f(na rr raczej kasy nie bedzie) 4. Suzuki gsx-r 600 napiszcie jeszcze krotko o wadach lub zaletach. Moj typ to yamaha ale nie wiem czy dobry????
a teraz drogie pytanie do uzytkownikow napiscie jakie motor byscie wybrali 1. kawasaki zx6r 2. Yamaha r6 .3 Honda cbr 600f(na rr raczej kasy nie bedzie) 4. Suzuki gsx-r 600 napiszcie jeszcze krotko o wadach lub zaletach. Moj typ to yamaha ale nie wiem czy dobry????
- mily1906
- Świeżak
dobry typ,bardzo dobry motocykl ale ja osobiscie w zyciu nie kupie r1,r6;jest w nich cos takiego co mnie odstrasza ale to tylkomoje osobiste odczucie. Ja bym wziął gsxa
nsr125------>dr350
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
motocykl-5tys zl, kask300zl,rycie banki rodzicom-12/24h,paliwo-4,50litr, wrazenia z przebytej drogi=bezcenne
- patrykmulek
- Bywalec
zx-6 jest według mnie najgorszy z wymienionych.
1. miejsce GSX
2. miejsce R6
3. miejsce CBR
4. miejsce zx-6
Ale wszystkie są zaje**ste, i różnice między nimi są bardzo niewielkie więc to chyba tylko kwestia gustu.
1. miejsce GSX
2. miejsce R6
3. miejsce CBR
4. miejsce zx-6
Ale wszystkie są zaje**ste, i różnice między nimi są bardzo niewielkie więc to chyba tylko kwestia gustu.
Lewy pas, gaz na koło -Wtedy czuje się wesoło ;]
-
zephyr47 - Bywalec
Dobra wasze opinie juz poznalem, teraz zostaje kwestia zakupu i odszukania odpowiedniej firmy pozostaje jeszcze zakupo w Polsce w ostatecznosci. Moze ktos osobiscie sprowadzal motocykl z USA lub Kanady i moze udzieli mi wskazowek jak to zrobic zeby bylo dobzre
- mily1906
- Świeżak
zephyr47
polecam ninje z wiadomych powodów i dla MNIE jest ona najlepsza, hehe ale zgadzam się, że wszystkie są zaj***ste i który byś nie kupił to na pwno będziesz zadowolony jeśli będzie w dobrym stanie,
pzdr.
polecam ninje z wiadomych powodów i dla MNIE jest ona najlepsza, hehe ale zgadzam się, że wszystkie są zaj***ste i który byś nie kupił to na pwno będziesz zadowolony jeśli będzie w dobrym stanie,
pzdr.
ZX-6 (2001 r.)
-
PshEmaZ - Świeżak
Sprowadziłem właśnie moto z USA, wyszło dużo taniej. Korzystałem z pomocy firmy motoexport (www.motousa.pl). Załatwili wszystkie formalności związane z zakupem, transportem i odprawą celną. Polecam, na bieżąco miałem wszystkie informacje o etapie realizacji. A co najważniejsze, są uczciwi. W transporcie uszkodzone zostało lusterko, ale firma przysłała nowe. Na stronie motoexportu jest fajny kalkulator kosztów sprowadzenia moto.
Pzdr.
Pzdr.
- Triumph
- Świeżak
Triumph napisał(a):Sprowadziłem właśnie moto z USA, wyszło dużo taniej. Korzystałem z pomocy firmy motoexport (www.motousa.pl). Załatwili wszystkie formalności związane z zakupem, transportem i odprawą celną. Polecam, na bieżąco miałem wszystkie informacje o etapie realizacji. A co najważniejsze, są uczciwi. W transporcie uszkodzone zostało lusterko, ale firma przysłała nowe. Na stronie motoexportu jest fajny kalkulator kosztów sprowadzenia moto.
Pzdr.
2 razy napisałeś to samo. Tu i w drugim temacie o sprowadzenia sprzęta.
Ewidentne reklama firmy w której zapewne pracujesz, lub jesteś właścicielem. Jak dla Mnie coś takiego dyskwalifikuje firmę, bo na wstępie oszustwo.
R6 2004 - sprzedana
VN900-2007 i jazda byle dalej
- MrYogi
- Świeżak
za transport z tego co pameitam wyszlo mnie 350 zl firma jakas zewnetrzna koszt jest taki sam na terenie calej polski...
jeszce dodam jedna rzecz firma naprawde rzetelna i obluga swietna posiadam 2 mieszkania i moto wyslalem do domku jednorodiznnego, a zameldowany jestem w bloku na innym osiedlu urzad komunikacji robil problemy nie chcial zarejestrowac trzeb abylo poprawic fakture moto cale juz b ylo oplacone myslalem ze beda problemy z szybkim zalatwieniem zadzwonilem tgego samego dnia po poludniu rano juz mialem fakture wyslana kurierem! szcerze powiem bylem w szoku polecam naprawde jestem bardzo zadowolony.. co do ceny wejdz na strone bo wciaz sie zmienia...
aha putales ile wyszlo jesczce to by bylo tak zabawa w moto kosztowala mnie dosc sporo
motor byl tanszy jescze 2 miesiace temu wiec 30 tys okolo 8 tys ciuchy
oc 150 ac 5 tys , rejestacaj 140zl transport 350 jakies dodatki srulki pierdulki oikolo 3 tys
w sumie okolo 45 calosc..pozdrawiam
jeszce dodam jedna rzecz firma naprawde rzetelna i obluga swietna posiadam 2 mieszkania i moto wyslalem do domku jednorodiznnego, a zameldowany jestem w bloku na innym osiedlu urzad komunikacji robil problemy nie chcial zarejestrowac trzeb abylo poprawic fakture moto cale juz b ylo oplacone myslalem ze beda problemy z szybkim zalatwieniem zadzwonilem tgego samego dnia po poludniu rano juz mialem fakture wyslana kurierem! szcerze powiem bylem w szoku polecam naprawde jestem bardzo zadowolony.. co do ceny wejdz na strone bo wciaz sie zmienia...
aha putales ile wyszlo jesczce to by bylo tak zabawa w moto kosztowala mnie dosc sporo
motor byl tanszy jescze 2 miesiace temu wiec 30 tys okolo 8 tys ciuchy
oc 150 ac 5 tys , rejestacaj 140zl transport 350 jakies dodatki srulki pierdulki oikolo 3 tys
w sumie okolo 45 calosc..pozdrawiam
-
michalf84 - Świeżak
w ogole ile masz siana na motocykl bo motocykla za 10-15 tys nie oplaca sie sprowadzac...jak juz to nowki albo 2-4 letnie....
habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
MotoExport to MY
Witam,
Dziekuje wszystkim za pozytywne posty dotyczace mojej firmy. Dla informacji istniejemy i dzialamy, www.motousa.pl > Nie wszyscy Polacy to zlodzieje i oszusci i pomimo tego iz niektorym na tym forum ciezko jest w to uwierzyc. Kazdego klienta traktujemy indywidualnie z nalezytym szacunkiem, posiadamy wiedze na temat motocykli i rynku amerykanskiego. Posiadamy wlasny transport w USA, sami pakujemy sprzety do kontenerow i dostarczamy osobiscie do klientow. Dzieki bezposredniemu zaangazowaniu zawsze wiemy co sie dzieje z zakupionym sprzetem. Od drzwi do drzwi - pelen serwis z USA do Europy. I to jest AUTOREKLAMA. Pozdrawiam
www.motousa.pl
Dziekuje wszystkim za pozytywne posty dotyczace mojej firmy. Dla informacji istniejemy i dzialamy, www.motousa.pl > Nie wszyscy Polacy to zlodzieje i oszusci i pomimo tego iz niektorym na tym forum ciezko jest w to uwierzyc. Kazdego klienta traktujemy indywidualnie z nalezytym szacunkiem, posiadamy wiedze na temat motocykli i rynku amerykanskiego. Posiadamy wlasny transport w USA, sami pakujemy sprzety do kontenerow i dostarczamy osobiscie do klientow. Dzieki bezposredniemu zaangazowaniu zawsze wiemy co sie dzieje z zakupionym sprzetem. Od drzwi do drzwi - pelen serwis z USA do Europy. I to jest AUTOREKLAMA. Pozdrawiam
www.motousa.pl
- motoexport
- Świeżak
Dobry bajer to połowa sukcesu, może ktoś na forum korzystał z usług tej firmy to będziemy się mogli dowiedzieć co nie co.
f4 | | Przeczytaj !! | | viewtopic.php?p=209115#209115
-
CeBeRek - Stały bywalec
Niekoniecznie bajer. Formę znam, ale nic przez nią nie zamawiałem.
Ale powiem coś od siebie, Ja się dziwie bo wystarczyła by słowniem JEDNA solidna firma która by robiła co należy i nie kantowała klientów. ich prowizja w granicach przyzwoitość, a sprzęt sprowadzanie taki jak się zamówi, a nie kupiony przez nich jakoś rozbity a do PL dotarł jako nieuszkodzony.
Jakby była taka firma to wykosiła by 90% rynku, bo każdy by i nich zamawiał towar.
Przykład odemnie : Jak sprowadzałem swoją R6 to nie było żadnego problemu, wszystko jak miało być, ale poleciłem firmę paru osobą i zaczęli kombinować, tu różne ceny, raz podają tak innym razem inaczej, traktują klienta jakby im łaskę zrobił że się do nich zgłosił.
Drugi raz z tamtej firmy bym już nic nie sprowadził.
Nie wiem jak jest w www.motousa.pl ale drobna rada, traktujcie klienta normalnie i nie kantujcie to zarobicie na tym interesie i to dużo, a zwłaszcza przy aktualnej cenie USD = 2 ZŁ.
Nowa R6 30000PLN ( po wszystkich kosztach )
Nowy Mitsubishi Lancer EVO 10, w PL 190000PLN z USA ok 110000PLN
Mówi samo za siebie
ps. wartości liczone tak na oko.
Ale powiem coś od siebie, Ja się dziwie bo wystarczyła by słowniem JEDNA solidna firma która by robiła co należy i nie kantowała klientów. ich prowizja w granicach przyzwoitość, a sprzęt sprowadzanie taki jak się zamówi, a nie kupiony przez nich jakoś rozbity a do PL dotarł jako nieuszkodzony.
Jakby była taka firma to wykosiła by 90% rynku, bo każdy by i nich zamawiał towar.
Przykład odemnie : Jak sprowadzałem swoją R6 to nie było żadnego problemu, wszystko jak miało być, ale poleciłem firmę paru osobą i zaczęli kombinować, tu różne ceny, raz podają tak innym razem inaczej, traktują klienta jakby im łaskę zrobił że się do nich zgłosił.
Drugi raz z tamtej firmy bym już nic nie sprowadził.
Nie wiem jak jest w www.motousa.pl ale drobna rada, traktujcie klienta normalnie i nie kantujcie to zarobicie na tym interesie i to dużo, a zwłaszcza przy aktualnej cenie USD = 2 ZŁ.
Nowa R6 30000PLN ( po wszystkich kosztach )
Nowy Mitsubishi Lancer EVO 10, w PL 190000PLN z USA ok 110000PLN
Mówi samo za siebie
ps. wartości liczone tak na oko.
R6 2004 - sprzedana
- MrYogi
- Świeżak
B_michal1 napisał(a):NIE OSZUSTWO KOLEGO- Ja również napisałem poniższą wiadomość w innym temacie (tylko dla wygody bo nie chce mi się przepisywać ;-P).
MOTOEXPORT BęDę POLECAł WSZYSTKIM KTóRY CHCą śCIąGNąć MOTO Z USA!
Piszcie sobie co chcecie o tej niby reklamie- ja wiem swoje bo obecnie ściągam motocykl przez firmę motoexport (www.motousa.pl). Jestem bardzo zadowolony z tej firmy, mają profesjonalne podejście do kupującego. Moto już jest kupiony( 2 dni po wpłacie zaliczki). Najważniejsze dla mnie jest to że na bieżąco mam informację co się dzieje z motorem. Teraz zostało mi tylko czekać ok 4-5 tygodni aż moto przypłynie do Niemiec i motoexport dostarczy mi go pod dom ;-D -załatwiają za mnie wszystkie formalności związane z cłem itd. mi zostaje tylko pierwszy przegląd i tłumaczenia. Na ich stronie w zakładce cennik jest kalkulator opłat- polecam.
Dla mnie idealna i pewna firma która wie co robi! Polecam wszystkim!
A teksty typu :
"...Ewidentne reklama firmy w której zapewne pracujesz, lub jesteś właścicielem. Jak dla Mnie coś takiego dyskwalifikuje firmę, bo na wstępie oszustwo..."
mogą pisać osoby które nigdy nie stały przed tym dylematem i nie zamierzały ściągać moto ze stanów. Ja na początku też się obawiałem ale zaryzykowałem i teraz jestem bardzo zadowolony!!!!!
Wpiszcie ma youtube motoexport - są to filmiki kupionych motorów dla ich właściceli kręconych przed wysyłką(nowych moto nie kręcą bo ie ma takiej potrzeby). Niebawem będzie tam i mój Warrior z 2005.
Jeszcze raz POLECAM BO BARDZO MI POMOGLI (moto kupiłem o ok 12 tyś taniej).
Pozdrawiam
Michał
Tak, do tego zarejestrowałeś się na ścigacz.pl tylko po to by odpisać w tym temacie i pochwalić tą firmę. W dodatku z tego co piszesz, wynika, że nie masz jeszcze motocykla. Człowieku o czym Ty piszesz? Jak ktoś kto nie ma sprzętu w ręku może pisać takie bzdety, dobrze się czujesz? Jakaś automegadrętwa reklama, albo megafrajer jesteś. Tyle.
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
To ja mam pytanie do www.motuusa.pl - jaką mam gwarancję, że tranzakcja zakończy się pomyślnie?
Czy podpisujecie ze mną jakąs umowę? Czy macie jakiegoś przedstawiciela w Polsce, kóry podpisałby się podumową przejmująć na siebie odpowiedzialność prawną?
Czy podpisujecie ze mną jakąs umowę? Czy macie jakiegoś przedstawiciela w Polsce, kóry podpisałby się podumową przejmująć na siebie odpowiedzialność prawną?
- egnar
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2