Problem z gaźnikiem w nsr'89
• Strona 1 z 1
Problem z gaźnikiem w nsr'89
Witam.Dzisiaj przyszedłem do garażu odpalic moja honde nsr 80,przekręcam kranik i kopie.Stojący obok tato powiedział że mi paliwo leci ciurkiem z wężyka pod motorem.Oglądając ten wężyk zobaczył ze jego drugi koniec jest polączony z krućcem w gaźniku(przy spodzie gaźnika). I teraz przy każdym otwarciu kranika cieknie mi paliwo z tego wężyka.Nie wiem o co chodzi?
- flinston-91
- Świeżak
Gaźnik Ci sie przelewa- napewno zaworek sie nie domyka bo cos sie zablokowało. Rozkręc i zobacz o co kaman.
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
wylatuje krućcem spod gaźnika i nastepnie rurką odprowadzane jest na ziemie pod motor
rokręcilem gaźnik ale nie chcialem nic przekręcać,zauwazylem ze plywak znajduja sie na jakims precie sred 1mm i jest bardzo luźny,ale pozatym nic szczegolnego
a moze plywak jest dziurawy?
a jakbym to rurke ktora odprowadza przelane paliwo z gaźnika czyms zatkał,to wplynie to na spalanie?
rokręcilem gaźnik ale nie chcialem nic przekręcać,zauwazylem ze plywak znajduja sie na jakims precie sred 1mm i jest bardzo luźny,ale pozatym nic szczegolnego
a moze plywak jest dziurawy?
a jakbym to rurke ktora odprowadza przelane paliwo z gaźnika czyms zatkał,to wplynie to na spalanie?
- flinston-91
- Świeżak
raczej sie unosi bo jak rozkrecilem gaźnik to bylo w nim paliwo,ale plywak byl pusty w srodku(nic nie chlupotało beznyny)
poczytalem cos nie cos i wydaje mi sie ze to zużycie części stożkowej zaworu iglicowego pływaka,która mogła sie zużyć jakiś czas temu ale nie objawiała sie przelewaniem gaźnika
poczytalem cos nie cos i wydaje mi sie ze to zużycie części stożkowej zaworu iglicowego pływaka,która mogła sie zużyć jakiś czas temu ale nie objawiała sie przelewaniem gaźnika
- flinston-91
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości