smarowanie manetki gazu
• Strona 1 z 1
smarowanie manetki gazu
mam pytanie jak powinno sie do zrobić jakiego smaru urzyć akcja typu wd mnie nie interesuje :]
- finalcell
- Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
WD40 szybko splynie a myslales nad czyms gestrzym typu Towot? wiem ze byl tez taki troche bardziej plynny smar grafitowy, ja takie uzywalem jak mi w motorowerze tez nie odbijala raczka i pomoglo
ale niech ktos jeszcze sie wypowie 

- MIG
- Świeżak
Kolo, nasmaruj linki, zdejmij manetkę i też nasmaruj. Do tego wystarczy olej silnikowy, lub jak chcesz olej przekładniowy.
Jeśli coś się zaśniedziało użyj WD-40.
I na przyszłość:
Zdanie zaczynamy z wielkiej litery.
Jeśli coś więcej w zdaniu mamy do powiedzenia, lub chcemy coś wtrącić, to stawiamy przecinki.
Zdanie kończymy kropką.
Jak już coś napiszesz, przeczytaj to co napisałeś by stwierdzić, że rozumiesz swoje wywody.
Jeśli coś się zaśniedziało użyj WD-40.
I na przyszłość:
Zdanie zaczynamy z wielkiej litery.
Jeśli coś więcej w zdaniu mamy do powiedzenia, lub chcemy coś wtrącić, to stawiamy przecinki.
Zdanie kończymy kropką.
Jak już coś napiszesz, przeczytaj to co napisałeś by stwierdzić, że rozumiesz swoje wywody.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
Linki smaruje sie mimo teflonowych wkladek - sa do tego specjalne oleje i specjalny przyrzad, ktory nakladasz na pancerz linki, zaciskasz i wtryskujesz cienka rurka miedzy pancerz a linke.
Jest to olej o bardzo malej lepkosci, ale zamiast niego mozna od biedy uzyc "cienkiego" oleju silnikowego np SAE 10W30, ktory w normalnej temperaturze bedzie mial lepkosc jak 10W.
WD 40 jest preparatem penetrujacym i po odparowaniu rozpuszczalnikow nie ma zadnych wlasciwosci smarnych.
Adam M.
Jest to olej o bardzo malej lepkosci, ale zamiast niego mozna od biedy uzyc "cienkiego" oleju silnikowego np SAE 10W30, ktory w normalnej temperaturze bedzie mial lepkosc jak 10W.
WD 40 jest preparatem penetrujacym i po odparowaniu rozpuszczalnikow nie ma zadnych wlasciwosci smarnych.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 21 gości