aerodynamiczny garb w kurtce
• Strona 1 z 1
aerodynamiczny garb w kurtce
Jak w temacie. Daje to jakąś większą ochronę pleców/kręgosłupa, czy tylko sprawia mniejszy opór powietrza?
My style is di bom digi bom di deng di deng digdigi...
NINJA 250R <-- myy Precioussss
-
Kóba - Świeżak
Wydaje mi się że główny cel to mniejszy opór powietrza, a czy chroni plechy, może nie przeszkadza
ale jeździć z garbem
, chyba że po torze

_ _ _ _ _ _ _CBR 600 F4i model 2004_ _ _ _ _ _ _ - SPRZEDAM !! | http://allegro.pl/item575040144_honda_c ... ilnie.html
-
j@rek - Świeżak
zawsze to ciezej o zlamanie karku.
zx12r-sprzedane.w dalekich planach zx14. | www.fight-club.pl | Don Bolo | Masz coÅ› do mnie?Z bani?
-
bolokolo - Bywalec
Celem tego garba jest zminimalizowanie turbulencji za kaskiem w skutek czego głowa cały czas jest pomiatana przez wiatr - garb zmniejsza te zawiorowania przez co szybka jazda (na torze) jest o wiele mniej męcząca.
Sprzedam Suzuki Bandit 600S 2003
-
mlody-pawel - Świeżak
Przy wyzszej prędkości napewno nie bedziesz czuc takich zwirowań za kaskiem - ale w miescie nie jeździ się aż tak szybko
-
mlody-pawel - Świeżak
Garb jest raczej po to zeby ci glowy nie tarmosilo na wietrze, a do ochrony pleców to są żółwie.
-
Dominik_YZF - Bywalec
Dominik ma racje - od ochrony kręgosłupa są zółwie - jak garb ma chronic? przeciez to tylko worek z uformowanej gąpki.
-
mlody-pawel - Świeżak
Problem wziął się z trudnego wyboru pomiędzy kurteczkami Alpinestars RC-1, SMK i GP Plus. To będzie moja pierwsza kurtka, ale wychodzę z założenia, że lepiej kupić od razu coś porządnego niż co chwilę zmieniać (bo mnie na to nie stać
). Może ktoś pomoże? Tak jak pisałem, na torze na pewno nie pośmigam. W grę raczej wchodzi miasto/krótka trasa.

-
Kóba - Świeżak
a co masz miedzy nogami?
Mam garba, ale takiego niewyrosnietego zbyt. Nie jest on do ochrony a do lepszej aerodynamiki. W ulicznej jezdzie za wiele nie pomaga, ale i tez nie przeszkadza. No... chyba, ze podjedziesz za blisko swiatel ktore sa tylko w gorze i garb utrudnia wychylenie glowy do gory, tak aby widziec swiatla.
Mam garba, ale takiego niewyrosnietego zbyt. Nie jest on do ochrony a do lepszej aerodynamiki. W ulicznej jezdzie za wiele nie pomaga, ale i tez nie przeszkadza. No... chyba, ze podjedziesz za blisko swiatel ktore sa tylko w gorze i garb utrudnia wychylenie glowy do gory, tak aby widziec swiatla.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
:]]]]
Ty, El, pamiętasz tego bossa którego widzieliśmy na pierdziawce? Może to własnie Kubuś był, co?
Ale tak poważniej, nie wydaje Ci się Kubo (Ty, jak Ty się nazywasz? Kolec? Stolec? Bolec? No więc słuchaj, Bolek...), że wydawanie na ciuchy więcej, niż wydało się na wehikuł jest troszkę... jakby to rzec, przerostem formy nad treścią? Bardzo dobrze, że poważnie podchodzisz do sprawy ochrony zdrowia, ale masz świadomość, że złożony w pozycji embrionalnej, w kasku pewnie Maurishina z agresywnym malowaniem i w kombi prosto z toru... jak zostaniesz wyprzedzony przez Tico na drodze to się kierowca posra ze śmiechu?
Przepraszam, że tak ostro ale rozumiesz o co chodzi, prawda?
Ty, El, pamiętasz tego bossa którego widzieliśmy na pierdziawce? Może to własnie Kubuś był, co?
Ale tak poważniej, nie wydaje Ci się Kubo (Ty, jak Ty się nazywasz? Kolec? Stolec? Bolec? No więc słuchaj, Bolek...), że wydawanie na ciuchy więcej, niż wydało się na wehikuł jest troszkę... jakby to rzec, przerostem formy nad treścią? Bardzo dobrze, że poważnie podchodzisz do sprawy ochrony zdrowia, ale masz świadomość, że złożony w pozycji embrionalnej, w kasku pewnie Maurishina z agresywnym malowaniem i w kombi prosto z toru... jak zostaniesz wyprzedzony przez Tico na drodze to się kierowca posra ze śmiechu?
Przepraszam, że tak ostro ale rozumiesz o co chodzi, prawda?
//Twoja ignorancja czy moja pycha, sam tego dobrze nie wiem...
-
InSiDe - Świeżak
Spodziewałem się takiej odpowiedzi
Chodzi o to, że nie zamierzam skończyć na 125, a później mógłby być problem ze sprzedażą takiej kurtki, to po pierwsze, a po drugie zmienianie ciuchów co chwilę wyjdzie dość drogo. A z większą kasą na ciuchy niż moto to przesadziłeś trochę jednak. A skoro nikt mi nie doradzi, to z kasą zrobię to co chcę i tak
moim faworytem pozostanie chyba średni model z tych co napisałem, czyli Alpinestars SMK, pozostaje tylko dozbierać cashu. A z tym garbem to masz rację na 125 by śmiesznie wyglądało
PS. Skąd wiedziałeś, że nazywam się Kuba?

PS. Skąd wiedziałeś, że nazywam się Kuba?

-
Kóba - Świeżak
W moim odczuciu jazda na nawet na 125 w dobrym ubiorze motocyklowym to zadna wiocha. Na pewno sa bezpieczne, a wiadomo ze bedzie chcial sie przesiasc na cos wiekszego... i co? Ma kupowac nowe ciuchy? RSka jest scigaczowata wiec wcale nie bedzie to zle wygladac a wyjdzie tylko na dobre. Takze (InSiDe) nie mieszaj chlopakowi w glowie, bo podchodzi rozsadnie do tematu.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
nie wiem czemu wyprzedzenie przez tico jest obiachem jednemu sie spieszy drugiemu nie ja wole jezdzic po ulicy bezpiecznie bo bardzo lubie swoje czlonki szalec mozna na torz ejesli ciuch to jak najlepszy sam dalem za ciuszki ponad 7 tys, i nie zaluje liczy sie komfort i poczucie bepzieczenstwa nie wazne czym sie jezdzi czy to komar czy skuter czy litr wazna jest pasja pozdrawiam
-
michalf84 - Świeżak
Hehe, no dzięki za takie słowa, jakże inne od tego co zwykle czytam na ścigaczu:) Myślałem, że więcej ludzi mnie "zdyskryminuje" ze względu na to, że dopiero zaczynam (a często tak na forum bywa). Ale jak już pisałem z tym garbem to nie będę szalał, bo na tor mam około 300 klocków, a w codziennej jeździe nie przyda mi się, jak już ktoś tu zauważył. Dobrze myślę? Jeśli nie to wyprowadźcie mnie z błędu 

-
Kóba - Świeżak
a skoro o ubiorze mowa
czy jest wg was godny polecenia kobiecy kombinezon zarówno z garbem aerodynamicznym jak i z żółwiem? są takie kombinezony, które mają obie te rzeczy i możecie polecić
pozdrawiam

-
Kynga - Świeżak
Do wiekszosci kombi mozna dokupic wkladke zolwia, ktora wkladasz w kieszen na plecach przeznaczona wlasnie na taki ochraniacz. Jednak wg mnie lepiej zapodac tradycyjnego zolwia z tego wzgledu ze jak jest na pasie i szelkach przytwierdzony do ciala to lepiej przylega i nie przesuwa sie wraz z kurtka.
A co do kombi z garbem dla kobiet to wiekszosc liczacych sie firm produkuje kombiaki dla kobiet (maja inny fason od meskich - wciecia w talii itp.). Np. seria dla kobiet w Alpinestars nazywa sie Stella.
A co do kombi z garbem dla kobiet to wiekszosc liczacych sie firm produkuje kombiaki dla kobiet (maja inny fason od meskich - wciecia w talii itp.). Np. seria dla kobiet w Alpinestars nazywa sie Stella.
- marcinpsk
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości