prawko
• Strona 1 z 1
prawko
Yellow, czy istnieje mozliwosc jezdzenia motorem z papierami ale bez prawka kat.A (B mam) po nieutwrdzonych drogach (pola, lasy;) bez konsekwencji prawnych bo takÄ… forme praktykuje..Zdawalo mi sie, ze kiedys to bylo legalne a teraz strasza mnie znajomki, ze moze mi sie oberwac w razie w.. Z gory dzieki za info:)
- Dechala
- Świeżak
-
turboponczek - MEGA TROLL
To supernowoczesny slowozlepek skladajacy sie z "yo" "elo", "helo" z dodatkiem pozytywnie nacechowanego "wow", w kontekscie anglojezycznej zabawy slownej sprowadzony do znaczenia "czesc" i "zolty"
Sorry, nie wytrzymalam. A pytanie jest calkiem ciekawe, kto zna odpowiedz?

Sorry, nie wytrzymalam. A pytanie jest calkiem ciekawe, kto zna odpowiedz?
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Åšcigacz.pl
Ogolnie to chyba jest tak, ze prawko jest wymagane tam gdzie sa drogi publiczne, w tym i polne. No chyba, ze masz wlasne pole to tam mozesz "orac" bez prawka 

Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Åšcigacz.pl
Tak jak napisał MadboY, prawko jest wymagane tylko na drogach publicznych, a czy droga którą chcemy pojechać bez prawka jest publiczna, czy nie jest, można sprawdzić w gminie. Może się okazać, że ledwo przejezdna droga biegnąca przez gęsty las ma status drogi publicznej.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
U siebie na podwórku możesz jeździć pijany, bez kasku etc bo kodeks ruchu drogowego (czyt taryfikator ) obowiązuje na drogach publicznych. Więc wszędzie gdzie droga nie jest publiczna.
Gdyby Bóg popierał przedni napęd to chodzilibyśmy na rękach.
- Pasterz_decybeli
- Świeżak
Nie obowiązują tam (na drogach niepublicznych) przepisy prawa o ruchu drogowym, ale obowiązuje kodeks wykroczeń i kodeks karny. Zatem po pijaku jeździć się nie powinno bo:
KW
Art. 87. § 1. Kto, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze aresztu albo grzywny nie niższej niż 50 złotych.
KW
Art. 87. § 1. Kto, znajdując się w stanie po użyciu alkoholu lub podobnie działającego środka, prowadzi pojazd mechaniczny w ruchu lądowym, wodnym lub powietrznym, podlega karze aresztu albo grzywny nie niższej niż 50 złotych.
SUPERMOTO.PL
-
kildow - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość