MZ TS 250 PRZERYWA.....
• Strona 1 z 1
MZ TS 250 PRZERYWA.....
moja MZ-ka przerywa na 2 biegu od kad ja kupilem. dzieje sie tak podczas przyspieszania, nie mam obrotomierza ale tak kolo polowy obrotow nastepoje przerwa <przypomina odciecie zaplonu> po czym motor wyrywa z nawiązka po "defekcie" po czym juz wszystkie kolejne biegi pieknie wchodza. Kiedys czytalem ze w tym typie wystepuja problemy z 2 biegiem ale z tego co pamietam to uszkodzenie zebatki czy cóś...?
Ale ja podczas kapitalki nie zauwazylem nic niepokojacego w skrzyni. Podejzewam ze za to moze tez ponosic gaznik ale po wielu "przekominowaniach" dalej nie doszedlem do celu. moze ktos sie spotkal z takim przypadkiem....???
sprzeglo wykluczylem ze wzgledu na "defekt" wystepujacy tylko na 2-gim biegu. whtat is this....???? 
Ale ja podczas kapitalki nie zauwazylem nic niepokojacego w skrzyni. Podejzewam ze za to moze tez ponosic gaznik ale po wielu "przekominowaniach" dalej nie doszedlem do celu. moze ktos sie spotkal z takim przypadkiem....???

-
nurser102 - Świeżak
sluchaj moze to byc wina tego ze na 2 biegu przy pewnych obotach go zalewa, i moze byc to wina dyszy w gazniku lub lapie lewe powietrze. Sprawdz te 2 mozliwosci i daj znac
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
dysze byly czyszczone niedawno takze raczej to odpada. a lewe powietrze juz tez sprawdzalem jedynie przez wlot linki gazu do przepustnicy- heh... Jedynie przepustnica troszke wytarta byla- zmienilem na mniej wytarta. No albo na laczeniu gaznika z ta "gardziela"przykrecona do cylindra. dalej jest na pewno O.K. bo tam bylo polerowane i równane wedlug opisu ze "świata motocykli". A czy tam na tym laczeniu z gardziela powinna byc jakas uszczelka, a moze by silikonem pociagnac dla pewnosci...??? jedynie niepokoji mnie cala budowa filtra powietrza tej MZ-tki: powietrze wchodzi przez grzbiet ramy do filtra a z filtra do tej "puszki" calej gdzie jest filtr po czym swobodnie do przewodu gumo0wego do gaznika. Dlaczego filtr nie jest na gumowym przewodzie???? w ETZ chyba juz jest innaczej 

-
nurser102 - Świeżak
Ostatnio 2 zaczela czesto wylatac. Szczegolnie przy szybkim zmienianiu biegow, lub kiedy silnik jest na wysokich obrotach... Co moze byc tego przyczyna?? Prosze o dokladne odpowiedzi na ten temat poniwoz na skrzyni biegow to sie zbytnio nie znam. Jedyne co to moge ocenic wlasciwiwie stan kol zebatych........ 

Przelotne Znajomości Nie Są Tak Ważne Jak Prawdziwi Przyjaciele.....
-
nurser102 - Świeżak
ale na tym drugim biegu to co dokladnie bo nie konca rozumiem? gasnie czy tylko przestaje ciągąć, zamula silnik, jak to dokladnie wyglada... mialem kiedys TS i ETZ to moze cos mi zaskoczy i sobie skojaże
podaj tez jaki jest stan silnika, ile km po kapitalce itp
w jakism stabnie jest gaznik?

podaj tez jaki jest stan silnika, ile km po kapitalce itp
w jakism stabnie jest gaznik?
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
teraz to dwojka wypada szczegolnie jak paluje to nie da rady 3 wrzycic zanim oborotow troche nie opuszcze. < 1000 km po kapitalce gaznik jest raczej git to cos ze skrzynia bo tylko 2 wylata>
Przelotne Znajomości Nie Są Tak Ważne Jak Prawdziwi Przyjaciele.....
-
nurser102 - Świeżak
za żle pracująca skrzynie w MZ najcześciej odpowiedzialne są wodziki(wycierają sie i nie dobijają biegu), choć u mnei było cos podobnie raz w etz ze 2 i 3 samo sie wrzucalo ale nie zawsze i okazlo sie ze jeden z tych pierescianków na któryms walku sie zsunął lub był wadliwie zamocowany i to bylo przyczyną, po zamocowaniu poprawnie wszytko bylo ok....
- Bartman
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 26 gości