CB 500 CZY GS500F Nie będzie za mały?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
CB 500 CZY GS500F Nie będzie za mały?
Jestem juz coraz blizej zakupu pierwszego motocykla
najpierw chciałem CB 500, nastepnie bardzo spodobały mi sie thundercaty ale teraz po miesiacach zastanawiań jednak wybiore GS500F. Teraz takie pytanko do was... mam 184 cm wzrostu, czy nie będzie dla mnie zbyt mały?

- adamkrk
- Świeżak
A czemu zrezygnowałaś z cb 500 . Miałem taka mam 191 cm wzrostu i jeżdziło sie wygodnie . Na GS to nie wiem bo jest troche mniejszym motocyklem . Jednak popularnym wiec napewno ktoś ci tu pomoże
był suzuki bandit 600n będzie ......
-
dambandit - VIP Ścigacz.pl
Re: Nie będzie za mały?
adamkrk napisał(a):Jestem juz coraz blizej zakupu pierwszego motocyklanajpierw chciałem CB 500, nastepnie bardzo spodobały mi sie thundercaty ale teraz po miesiacach zastanawiań jednak wybiore GS500F. Teraz takie pytanko do was... mam 184 cm wzrostu, czy nie będzie dla mnie zbyt mały?
To sa pelnowymiarowe motocykle, wiec w ogole nie rozumiem tego typu pytan.. Jakbys mial 2m to jeszcze, ale wzrost masz zwyklego przecietniaka.
...ale odpowiadajac na pytanie to: Nie, nie bedzie za maly.
Jazda na moto to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu 

-
MadboY - VIP Ścigacz.pl
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
Czlowieku, z takm funduszem tobym nawet na GS'a nie spojrzala
PS. A porzadna kurtalke i portaski to je ma? Pamietaj, ze kupno moto nie wystarczy i jesli masz nadwyzke budzetowa to lepiej zainwestuj w ciuchy, zamiast ladowac zbyt wiele w moto, ktore zapewne po 2 latach zmienisz...

PS. A porzadna kurtalke i portaski to je ma? Pamietaj, ze kupno moto nie wystarczy i jesli masz nadwyzke budzetowa to lepiej zainwestuj w ciuchy, zamiast ladowac zbyt wiele w moto, ktore zapewne po 2 latach zmienisz...
Ostatnio edytowano 8/3/2008, 19:13 przez CalibraHunter, łącznie edytowano 1 raz
Never let your FEAR decide your FUTURE.
-
CalibraHunter - VIP Ścigacz.pl
są też tego plusy między innymi jezeli zabraknie paliwa zawsze bedziesz mógl odpychać sie kolanami od ulicy
[img:bfb38c4572]http://img155.imageshack.us/img155/9649/outlawfl6cc8.jpg[/img:bfb38c4572] | najlepszy portal motocyklowy: www.scigacz.pl
-
.OUTLAW. - Świeżak
Patty skoro on nawet nie wie ,czy GS jest maly czy duzo ,to napewno nie ma doswiadczenia w jezdzie moto ,takze niech rozsadnie wyda te 10-11k .
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
.OUTLAW. napisał(a):są też tego plusy między innymi jezeli zabraknie paliwa zawsze bedziesz mógl odpychać sie kolanami od ulicy
AAAAA hahahahahahaha no nie moge, leze

-
-
icid - VIP Ścigacz.pl
-
patty_brawurka, ja jednak jestem naprawde początkującym motocyklistą, mam 18 lat... i chce poprostu nabyć na GSie umiejętnosci które pozwolą mi potem w miare dobrze jezdzić na mocniejszych motocyklach... gdybym miał jakieś doswiadczenie to pewnie kupowałbym cos innego. Kurtke, spodnie, buty, rekawice i kask juz zakupiłem
moze nie alpinestars ale wydają sie być solidne 

- adamkrk
- Świeżak
Ok, rozumiem. Trzeba przyznac, ze bardzo rozsadny z Ciebie czlowiek - tylko pogratulowac
I pochwal sie sprzetem jak juz kupisz, powodzenia

-
A nie możesz poszukać czegoś innego niż GS? Ostatnio na allegro był Fazer 400 (cud miód) lub bandit 400 ale ni GS!!
tu masz linka do fazera http://allegro.pl/item319879803_yamaha_ ... _z_uk.html
tu masz linka do fazera http://allegro.pl/item319879803_yamaha_ ... _z_uk.html
-
Meciek - VIP Ścigacz.pl
Meciek dołoży ci pilnik i imadło żebyś miał czym robić sobie części do tego cud miód fazera 400
:D:D

-
icid - VIP Ścigacz.pl
to ja się wypowiem co do tej nadwyżki budżetowej.
otóż jeśli już masz ubranka to pamiętaj żeby zostawić trochę kasy na serwis moto który trzeba zrobić obowiązkowo a to już kolejne kilkaset złotych...
do tego rejestracja i jeśli nie posiadasz zniżek i masz tylko 18 lat to jesteś młodym kierowcą i płacisz wyższe OC więc masz kolejne kilkaset zł w plecy...
ponadto jak już kupisz moto i będziesz miał je zarejestrowane to nic tylko jeździć a na paliwo kaski potrzeba, fakt jest taki że na świeżo kupionym moto latasz ile się da i sprawdzasz co ono potrafi a wtedy spalanie roŚŚŚŚŚnie...
więc lepiej jednak zostawić kilka stówek na PB98... a i jeszcze jedno, moto z plastikami na początek to nie najlepszy pomysł... za to naked z gmolami albo klatką będzie rozsądniejszą opcją....
poza tym to dla tradycji obstawiam CB500 min. dla tego że robi się w niej rzadziej serwis niż w np. suzuki... moja ma wg.licznika 32tys.km i mechanik na serwisie powiedział że płytki zaworów są jak nowe...
pozdrawiam melvin
otóż jeśli już masz ubranka to pamiętaj żeby zostawić trochę kasy na serwis moto który trzeba zrobić obowiązkowo a to już kolejne kilkaset złotych...
do tego rejestracja i jeśli nie posiadasz zniżek i masz tylko 18 lat to jesteś młodym kierowcą i płacisz wyższe OC więc masz kolejne kilkaset zł w plecy...
ponadto jak już kupisz moto i będziesz miał je zarejestrowane to nic tylko jeździć a na paliwo kaski potrzeba, fakt jest taki że na świeżo kupionym moto latasz ile się da i sprawdzasz co ono potrafi a wtedy spalanie roŚŚŚŚŚnie...
więc lepiej jednak zostawić kilka stówek na PB98... a i jeszcze jedno, moto z plastikami na początek to nie najlepszy pomysł... za to naked z gmolami albo klatką będzie rozsądniejszą opcją....
poza tym to dla tradycji obstawiam CB500 min. dla tego że robi się w niej rzadziej serwis niż w np. suzuki... moja ma wg.licznika 32tys.km i mechanik na serwisie powiedział że płytki zaworów są jak nowe...
pozdrawiam melvin
DUŻO GAZU I SPRZĘGŁO OD RAZU! 

-
melvin - PierwszyOkrutny
Kasius napisał(a):Normalnie chyba padne co to jest za pytanie?
przeczytaj dane techniczne motocykli, takie jak wysokosc siodla i rozstaw osi to zobaczysz ktory bedzie dlaciebie odpowiedni,
Normalnie to ja zaraz padne - poczyta sobie wymiary i co? Sklei sobie makiete z kartonu, zeby przymierzyc?
-
• Strona 1 z 2 • 1, 2