Dokręcanie łożysk główki ramy FZ6S
• Strona 1 z 1
Dokręcanie łożysk główki ramy FZ6S
Witam, przy prędkości powyżej 70 km/h przy puszczeniu kierownicy zauważalne są drgania które się nasilają. Fakt, że mam oponę przednią do wymiany ale wyczuwam też luzy w główce ramy i zanim dam do wymiany łożyska chciałbym spróbować je dociągnąć (dokręcić).
Może głupie pytanie się Wam wyda ale: którą śrubą mam to zrobić
i proszę mnie nie krytykować można tego po prostu nie wiedzieć jeśli
wcześniej się tego nie robiło
Moto YAMAHA FZ6S
Pozdrawiam Grzesiek
Może głupie pytanie się Wam wyda ale: którą śrubą mam to zrobić

i proszę mnie nie krytykować można tego po prostu nie wiedzieć jeśli
wcześniej się tego nie robiło

Pozdrawiam Grzesiek
- Grzesman
- Świeżak
Do tego zabiegu trzeba miec klucz pazurkowy, albo uzywasz srubokreta plaskiego i mlotka, co niestety rozwala nakretke.
Motocykl stawiamy na centralce, czy podnosniku tak zeby mial uniesiony przod
Teraz trzeba odkrecic gorna przeciwnakretke, i dociagnac wlasciwa nakretke do lekkiego oporu poczym odpuscic o 1/3 obrotu.
Potem przytrzymujemy nakretke w tym polozeniu kluczem i dokrecamy przeciwnakretka blokujac nakretke w tym polozeniu.
Przed tym ostatnim trzeba sprawdzic czy przod nie ma luzow, ale czy jednoczesnie spokojnie opada na obie strony i to wszystko.
Adam M.
Motocykl stawiamy na centralce, czy podnosniku tak zeby mial uniesiony przod
Teraz trzeba odkrecic gorna przeciwnakretke, i dociagnac wlasciwa nakretke do lekkiego oporu poczym odpuscic o 1/3 obrotu.
Potem przytrzymujemy nakretke w tym polozeniu kluczem i dokrecamy przeciwnakretka blokujac nakretke w tym polozeniu.
Przed tym ostatnim trzeba sprawdzic czy przod nie ma luzow, ale czy jednoczesnie spokojnie opada na obie strony i to wszystko.
Adam M.
- Adam M.
- VIP Åšcigacz.pl
Adam M. napisał(a):Teraz trzeba odkrecic gorna przeciwnakretke, i dociagnac wlasciwa nakretke do lekkiego oporu poczym odpuscic o 1/3 obrotu.
Tutaj jest mowa o tej środkowej śrubie na półce kierownicy??
Chodzi mi bardziej o to która to jest śruba??
- Grzesman
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości