BRAK ELEKTRYCZNEGO STARTERA ??? MOŻNA GO DOŁOŻYĆ ???
• Strona 1 z 1
BRAK ELEKTRYCZNEGO STARTERA ??? MOŻNA GO DOŁOŻYĆ ???
WITAM WSZYSKICH. MAM NA OKU HONDE NS1 80 MONTESA ALE ODSTRASZA MNIE JEDNO A MIANOWICIE BRAK ELEKTRYCZNEGO STARTERA.
.. TROCHE GŁUPIO ODPALAĆ ŚCIGACZA Z KOPKI...
A CHCIAŁBYM TAKŻE PODŁĄCZYĆ ALARM Z ODPALANIEM WIĘC PYTAM SIĘ CZY MOŻNA PODŁĄCZYĆ ELEKTRYCZNY STARTER W MOTORZE KTÓRY TEGO NIE MA SERYJNIE?? POMÓŻCIE !!!

- piotrus014
- Świeżak
mam jeszcze jedno pytanie odnoszące się do hondy ns1 a mianowicie chodzi o licznik. chciałbym sie zapytać czy można wsadzić inny np z nsr 125 ponieważ ten w ns nie ma wskażnika paliwa a to dość kłopotliwe!!! można taki założyć ???
Romet ogar 205 >>> honda nsr80 _^:-)^_
- piotrus014
- Świeżak
Licznik da się przełożyć ale musiał byś dołożyć pływak do zbiornika a to już bardziej kłopotliwe. To że nie ma wskaźnika to nie żaden problem bo jest kranik i jak zaczyna brakować paliwa to musisz przełączyć na rezerwę i wiesz że masz tam ileś chyba 1,5l.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Ścigacz.pl
a jakby założyć też bak od nsr 125 to wskaźnik paliwa chyba by dobrze chodził. prawda?? a licznik czy by dobrze wskazywał prędkość??
Romet ogar 205 >>> honda nsr80 _^:-)^_
- piotrus014
- Świeżak
Ale bak od NSR się chyba dobrze nie wpasuje w miejsce seryjnego. Licznik powinien pokazywać dobrze.
-
- piotrus014
- Świeżak
Ale to jest chyba nieopłacalna inwestycja bo brak wskaźnika w niczym nie przeszkadza.
-
przeważnie można wykręcić kranik z baku razem z filtrem i podejrzewam, że właśnie tam jest pływak od wskaźnika paliwa a do kranika podłączony jest kabelek więc pogadaj z kimś kto ma nsr i po prostu sprawdź. W ostateczności można wyciąć otwór w baku i wsadzić pływak od innego moto ale tak jak napisal Landryss25 to zbędna inwestycja i brak wskaźnika w niczym nie przeszkadza.
-
suley - Świeżak
to jak koledzy Ci powiedzieli zamiast wskaźnika paliwa masz rezerwę w kraniku...moim zdaniem bez sensu takie kombinowanie...a jak nie chcesz palić z kopki, to zawsze możesz pchać... jak miałem słaby aku w CBR to nieraz na przejeździe kolejowym musiałem pchnąć moto...heh panny śmiały jak głupie
:D

-
maatiaas - Świeżak
Ale rozrusznik = szpan
Sprawdzałem u kumpla w NS-1 i nie ma miejsca na rozrusznik. Bo w niektórych moto bez jest takie jakby zaślepione i trzeba je rozwiercić itp. W tej Hondzi by było bardzo dużo kombinowania i uważam że to nie ma sensu.
Za tą kasę co by Cie wyniosły te przeróbki to lepiej odrazu dołożyć do tego co masz i kupić już coś z rozrusznikiem w standardzie
:P

Za tą kasę co by Cie wyniosły te przeróbki to lepiej odrazu dołożyć do tego co masz i kupić już coś z rozrusznikiem w standardzie

-
kupując ścigacza o tak małej pojemności musisz się liczyć z tym że dźwięk, brak rozrusznika i kilka innych pierdół nie będzie się nadawało do szpanu. Jak moto jest zadbane i pali od pierwszego kopa i trzyma obroty ładnie w miejscu to nie odczujesz tak strasznie braku elektryki. Ja w pegaso mam tylko rozrusznik i takie trochę babskie mi się wydaje enduro bez kopajki, ale cóż moto to moto - do jazdy a nie szpanu.
-
suley - Świeżak
widziałem hondy ns1 montesy z przyciskiem przypominającym el. starter.
widziałem także na allegro do kupienia takie przełączniki... możecie mi powiedzieć co to jest ??? załączam wam zdjęcie

- Załączniki
-
- honda ns1 montesa.JPG (69.51 KiB) Przeglądane 4909 razy
-
honda ns-1 montesa.JPG
- (173.44 KiB) Pobrane 538 razy
- piotrus014
- Świeżak
To jest przełącznik od zapłonu. Nie ma to nic wspólnego z rozrusznikiem.
-
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa