Suzuki GSX600f - grzeje się podczas jazdy problemy ze światł
• Strona 1 z 1
Suzuki GSX600f - grzeje się podczas jazdy problemy ze światł
Witam !
Jeżdząc Suzuki GSX 600F r.95 zauważyłem, że strtasznie się grzeje....przy odległości 20 km ma ciepłe owiewki i bak. Czy to jest normalne ? Czy zawodzi chłodnica...prosze o pomoc i ewent. napisanie na co mam zwrócic uwagę...(tłumiki mam dobre).
Druga sprawa to światła mijania, mam długie, mam pozycyjne, nie mam mijania...ani przy lampie z przodu ani z tyłu. Wiecie może co może być powodem, że nie mam tej jednej opcji ? Jak mogę to sprawdzić ewent. naprawic.
Wiem, że możecie mi pomóc
POZDR !
Jeżdząc Suzuki GSX 600F r.95 zauważyłem, że strtasznie się grzeje....przy odległości 20 km ma ciepłe owiewki i bak. Czy to jest normalne ? Czy zawodzi chłodnica...prosze o pomoc i ewent. napisanie na co mam zwrócic uwagę...(tłumiki mam dobre).
Druga sprawa to światła mijania, mam długie, mam pozycyjne, nie mam mijania...ani przy lampie z przodu ani z tyłu. Wiecie może co może być powodem, że nie mam tej jednej opcji ? Jak mogę to sprawdzić ewent. naprawic.
Wiem, że możecie mi pomóc

POZDR !
- mały
- Świeżak
no to rozkręcaj przełącznik z lewej strony, pewnie coś się kabelki urwały i nie działa Ci ten czerwony guzik długie/krótkie,
grzanie się, hmm mój też sie dość mocno grzeje tak że faktycznie po małej przejażdżce owiewki w pewnych miejscach są ciepłe, co do baku to nie zwracałem na to uwagi. Ale po przejażdżce nawet jak postoi 2-3 godzinki w zimnej betonowej szopie, to i tak silnik jest jeszcze bardzo ciepły. Podobno ten model tak ma. (według mnie dużą wadą jest ze nie ma wskaźnika temperatury silnika:/ )
grzanie się, hmm mój też sie dość mocno grzeje tak że faktycznie po małej przejażdżce owiewki w pewnych miejscach są ciepłe, co do baku to nie zwracałem na to uwagi. Ale po przejażdżce nawet jak postoi 2-3 godzinki w zimnej betonowej szopie, to i tak silnik jest jeszcze bardzo ciepły. Podobno ten model tak ma. (według mnie dużą wadą jest ze nie ma wskaźnika temperatury silnika:/ )
-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jesli chodzi o grzanie sie owiewek to narmalna sprawa i z pewnoscia nic ci sie nie przegrzeje poniewaz jest to motocykl chodzony ciecza i na chlodnicy jest wiatraczek ktory ewentualnie sie zalacza i chlodzi sprzeta. Napewno tak ma byc jak jest, a czesci sie grzeja no bo silnik emituje cieplo.
Moj kumpel ma CBR 900RR i w momencie silnik staje sie goracy niemilosiernie i z reszta tak samo jest w CBR 600 wiec luz.
A co do tej zarowki to mozliwe ze masz spalone wlokno poprostu i wystarczy wymienic zarowke. Czesto tak sie zdarza ze tylko dlogie chodza, a swiatlo postojowe to juz oddzielna mala zaroweczka.
Pozdrawiam.
Moj kumpel ma CBR 900RR i w momencie silnik staje sie goracy niemilosiernie i z reszta tak samo jest w CBR 600 wiec luz.
A co do tej zarowki to mozliwe ze masz spalone wlokno poprostu i wystarczy wymienic zarowke. Czesto tak sie zdarza ze tylko dlogie chodza, a swiatlo postojowe to juz oddzielna mala zaroweczka.
Pozdrawiam.
No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
Ale wszystkie światła mam oprócz mijania, nie dziala mi nawet tylne światło, chociaż stop jest jak powinien.
Wczoraj troche pogrzebałem i po prawej stronie motocykla przy akumulatorze znalazłem czerwony kabelek, który sie od czegos odczepił...ale nie moge dojść...
Co do chłodzenia, pomyliłeś modele...mowa tu o Suzuki GSX 600f 95r. w tym modelu nie ma chłodzenia cieczą, tylko powietrzo- olejówka.
Wczoraj troche pogrzebałem i po prawej stronie motocykla przy akumulatorze znalazłem czerwony kabelek, który sie od czegos odczepił...ale nie moge dojść...
Co do chłodzenia, pomyliłeś modele...mowa tu o Suzuki GSX 600f 95r. w tym modelu nie ma chłodzenia cieczą, tylko powietrzo- olejówka.
- mały
- Świeżak
ja tez mam GSX 600F z 94r on jest chłodzony olejem a sprawdz bezpieczniki sa pod siedzeniem przy zbiorniczku wyrownawczym od hamulca przy owiewce obok akumulatora a co do tego kabla to sciagnij jeden bok to moze isc od tej skrzynki bewzpiecznikowej moze sie odlutowal i to moze byc od tych swiatel
Sprzedam Suzuki GSX600F | http://otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M263877
- Pat
- Świeżak
no w olejakach jest to normalna sprawa ale o przegżanie bym się nie martwił jest to raczej niewykonalne (ludzie kiedy przyszło wam do głowy że jest to chłodzone cieczą przecież ten silnik w prostej lini od gsx-r 750 i różnych mutacji pojemnościowych pochodzi)
-
PajÄ…k - VIP Åšcigacz.pl
fak pomylilem sorry, ale ja mam Bandita 600 i tez olejak i rama i bak sa cholernie gorace pojezdzie, olejaki maja temperature znacznie wyzsza niz motocykle chlodzone ciecza wiec to jest luz. A co do swiatel to nie wiem, sprawdz bezpieczniki a ten kabelek wez podlacz pod akumulator i zobaczymy co sie stanie

No i w góre serca ~ redukcja i powrót do góry
Trzymaj siÄ™ STUNTU
Trzymaj siÄ™ STUNTU
-
PTB_PL - Świeżak
grzanie sie olejaków jest normalną sprawą. Mój po przejechaniu 100 km ma gorące owiewki w okolicach cylindrów, ale bak raczej nie jest gorący.
Uwierz mi, że jeszcze podziekujesz swojej suzi, że sie tak grzeje jak trafisz na deszcz na trasie to chociaż silnik Cie ogrzeje...
ale dla świetego spokoju sprawdź przewody olejowe moze tam coś sie przytkało.
_________
GSX 600 F
Uwierz mi, że jeszcze podziekujesz swojej suzi, że sie tak grzeje jak trafisz na deszcz na trasie to chociaż silnik Cie ogrzeje...

ale dla świetego spokoju sprawdź przewody olejowe moze tam coś sie przytkało.
_________
GSX 600 F
-
MIK - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości